• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bi bakar mısınız? ..

ahirzamanda1kul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
117
2
36
Bursa
Selamün aleyküm hanımlar. Sizlere arkadaşım adına yazıyorum. Arkadaşımın bir derdi var. 7 aydır eşinden ayrı,boşanmak üzereler.Fakat henüz dava falan açılmadı. Yılbaşını bekliyolar,belki karşı taraf açar diye ama onlar açmaz diyo.Şimdi ocakta dava açılsa bu ne kadar sürer? hemen boşanır mı yoksa uzar mı?

A.S. evi kim terk etmiş, terke dayalı boşanma davası açılabilir ama bunun için önce mahkeme kanalıyla eve dön ihtarı çekilmeli karşı tarafa, karşı taraf ihtardan sonra 2 ay içinde eve dönmezse arkadaşınız dava açabilir. veya şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açılabilir. karşı tarafla anlaşmalı boşanma imkanı yoksa dava biraz sürecektir doğal olarak.

Selamün aleyküm hanımlar. Sizlere arkadaşım adına yazıyorum. Arkadaşımın bir derdi var. 7 aydır eşinden ayrı,boşanmak üzereler.Fakat henüz dava falan açılmadı. Yılbaşını bekliyolar,belki karşı taraf açar diye ama onlar açmaz diyo.Şimdi ocakta dava açılsa bu ne kadar sürer? hemen boşanır mı yoksa uzar mı?

as arkadaşım
anlaşmalı boşanırlarsa uzun sürmez

Anlaşmalı boşanma olmassa uzar malesef
Zaten arkadaşınızda maddi tazminat davası açacakmış,ozaman biraz daha uzar

Zaman sormuşunuz inanın bazen insanlar okadar kolay boşanıyor ki
Mesela kaynım boşanmıştı benim iki yıl sürdü boanma davası karşı taraf okadar sorunlar çıkardıki ortaya
benim bir tanıdığım daha boşandı,anlaşmalı boşanmaydı bir celsede boşanma derler ya öyle oldu
Eğer karşı taraf sorun çıkarırsa mahkeme uzar,zaman belirlemek çok zor.

A.S. evi kim terk etmiş, terke dayalı boşanma davası açılabilir ama bunun için önce mahkeme kanalıyla eve dön ihtarı çekilmeli karşı tarafa, karşı taraf ihtardan sonra 2 ay içinde eve dönmezse arkadaşınız dava açabilir. veya şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açılabilir. karşı tarafla anlaşmalı boşanma imkanı yoksa dava biraz sürecektir doğal olarak.

Arkadaşım samimi olduğum insandır.Daha 4 aylık evliyken baba evine geldi ve eşi bu süre zarfında baya sorun çıkarttı.Barışmak adına baya bi söz söylemiş ama arkadaşımız korkmuş ondan.hem kayınvalidesi hem eşi baya üzmüşler.geçtiğimiz haziran ayı barışmak amaçlı görüşmeye gitmiş arkadaşım ama eşi çok kararsızmış.sanki dedi ben gelmedim de o gitmiş gibiydi dedi.çok üzüldü arkadaşım çok ağladı.bende onu görünce çok üzülüyorum.arkadaşımın ailesi hâla olumlu bakıyolarmış ama en son ortaya bi yalan atılmış ve eşi de buna inanmış.üstüne üstelik eşi,arkadaşımın babasına hiç haketmediği halde ağzına geleni söyleyip,küfür etmiş.yani 7 aydır hiç arayıp sormuyolarmış arkadaşımı.ya yeni evliyken olunca baya üzüldü.

Son düzenleme:
Bilmiyorum ama eşinin biraz psikolojik sorunları var. arkadaşımda maddi manevi tazminat açmak istiyor.ama bir yandan da korkuyor uzar diye.

Maddi manevi tazminatı karşı taraf kabul ediyorsa anlaşmalı boşanırlar hemen gerçekleşir boşanma ama talepleri kabul etmezlerse çekişmeli boşanma olur ve uzun sürebilir, ayrıca çekişmeli boşanırlarsa, arkadaşınız tazminatları kazanırsa karşı tarafa da temyiz hakkı doğuyor, temyize gidebilir ve boşanma iyice uzar.

Back
X