Lütfen bi bakın hanımlar: /

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Hayırlı geceler öncelikle. Ben nisanlimla 5 senedir sevgiliyim 2 aydır nisanliyiz ve düğüne 4 ay var açıkçası eeeen başından beri icim el vermiyodu el ele tutusmaya sarılmaya öpmeye ama nefs engel oluyordu:( bu aralar evlilik yaklaşınca sanırım daha bi kötü oluyorum. Bugunde şu saatte rüyamda birsey gordum ve günahsız temiz bi iliski istiyorum tam bugun herseye tevbe etmek istiyorum. Yan yana durdugumuz el ele tutustgmz icin rahatsiz oluyorum dugunden 4 ay once imam nikahı kiydirsak bi sorun olurmu ve ben bunu aileme ve nisanlima nasıl açıklayabilirim ne soyleyebilirim açıkçası ailemden utaniyorum yanlış anlasilcam diye :/ ne yapabilirim bi fikir lütfen

Günahsiz tertemiz bir ilişki Hımmm anladım zaten böyle düşünüyorsan ailen de muhtemel böyle düşünüyordur imam nikahı yap .

Günahsiz tertemiz bir ilişki Hımmm anladım zaten böyle düşünüyorsan ailen de muhtemel böyle düşünüyordur imam nikahı yap .
Dedigim gibi 5 sene icinde bizim yalnız kaldigimiz zamanda oldu elini tutup sarildigimda. Ilerisi yok cok sukur ama bundan sonrasi icin pişmanlık duyuyorum tam bugun tevbe etmek istiyorum gecmisteki hersey için

Dedigim gibi 5 sene icinde bizim yalnız kaldigimiz zamanda oldu elini tutup sarildigimda. Ilerisi yok cok sukur ama bundan sonrasi icin pişmanlık duyuyorum tam bugun tevbe etmek istiyorum gecmisteki hersey için
işte eğer düşuncen bu yondeyse annene anne sonuçta nisanliyiz elimi tutmak istiyor babama uygun bir dille söyle imam nikahı yapalım de.

işte eğer düşuncen bu yondeyse annene anne sonuçta nisanliyiz elimi tutmak istiyor babama uygun bir dille söyle imam nikahı yapalım de.

Niyeyse utanıyorum ben onu anneme soyleyemem gibi :))) yanlis anlaşılmaktan korkuyorum sanırım. Bide ailem dini açıdan coook bağlı insanlar degil bunlari zaten sorun etmezler onun icinde nikahı istemezler simdiden :/

:işsiz::işsiz::işsiz: 4 ay daha elini tutup az gunah işle birşey olmaz :KK66: 5 sene tutmuşsun işte

Aynı böyle olur ailemin dusunceside :) ama ben suan an itibariyle tevbe etmek istiyorum sonucta yarına çıkacağımızın bi garantisi yok tevbe edip tekrarlamak da istemiyorum hatami

Dini nikah başka sorumluluklar getiriyir. O sorumlulukları yerine getirmemekte günah. Iyi araştırmanı tavsiye ederim.
Toplum olarak dini nikahı basite alıyoruz gibi...

Sadece elini tuttuğuna emin misin kız?

Arkadaşım resmi nikah olmadıkça dini nikahın tek başına bir geçerliliği yoktur. Sadece kendini rahatlatmış olursun. Ama İslamda nikah kadın ve erkeğin haklarını garanti altına almayı amaçlar. Şu anda imam nikahı devlet tarafından tanınmadığı için, kişilerin hakları garanti altına alınmadığı için, dini nikah sizi evli kılmaya yetmez. Bence gerek yok. Zaten nikahınıza az kalmış. Bir de şöyle bir şey var, dini nikah yaptırdın diyelim, nasıl olsa nikahlıyız diye düşünürsün de ilerisi gelirse sonra daha çok pişmanlık yaşayabilirsin.

Dini nikah ile resmi nikah arasında fark yoktur bacım İkisinde de önemli olan toplumsal beyan ve kabuldur. Yani ilişkiyi toplum önünde meşrulaştırmaktır. İslam bu yönüyle nikahı mecbur kılmıştır. Yani kimsenin haberdar olmadığı dini nikah nikah olmadığı gibi günah boyutunu da değiştirmez

Fakat ailenle bu konuyu konuşman yani el ele tutuştuğunuzu söylemen meşru olmak için bir adımdır Annen ve baban onay veriyor ise de kafana takacak birşey yoktur demektir

Dini nikah zinayi harami mesrulastirma yolu degildir lutfen bunun toplum olarak farkina varalim. Dini nikahin mantigi kisilerin evliligini duyurmanin toplum tarafindan guvenilir insan olarak addedilen imamlar din adamlari tarafindan yapilmasidir. Ve suan resmi nikah olmaksizin yapilan dini nikahlar gecerli degildir. Iki sevgilinin arasinda kiydigi dini nikah bikah degildir. Nikahin hukmu evlenip aile hayati yasamaktir.

Ben yenı evlıyım,Bence 4 ay daha beklemelısın.Bende de bu durum olmustu,4 ay kısaa sure dugun hazırlıgı esyası derken zaten gecıyo bazen yerı gelıyo zaman bıle ayıramıyorsunuz bırbırnıze

Back
X