Lutfen bi bakin

ladyeddy

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
101
0
16
Antalya
Arkadaslar merhaba benim 9 subat 2013 dogumlu bir kizim var bana gore daha 4 aylik ama kayinvalidem ve gorumcelere gore 5 aylik ve benim ek gida vermek icin gec kaldigimi soyluyorlar sorum su ki ay hesabini ben mi yanlis yapiyorum ve sizce ek gidaya baslamalimiyim ?

4 ayını yeni tamamlamış
Eğer anne sütü alıyorsa ek gıdaya acele etme
Mamayla besleniyosa az az tattır doyumluk değil ama sadece tadına alışsın

9 Mart 1 aylık
9 Nisan 2 Aylık
9 Mayıs 3 aylık
9 Haziran 4 aylık.

Bebeğiniz şu an 4 aylık maşallah diyelim.
Siz onlara niye laf anlatıyorsunuz ki aylık kontrol vakti gelmiş. Götürün doktora bebeğimi kaç aylık olmuş ? Ne zaman ek gıdaya başlamalıyım ? Hangi gıdalarla başlamalıyım ? diye iyice sorun ve uygulayın.
Soran olursa doktorumuz öyle dedi dersiniz...

benim kızımda şubat doğumlu(şuan 3 yaşında) kızıma doktoru sadece yaz mevsimine girdiğimiz için şimdilik ek olarak az az su verebilirsin demişti. ağustos ayında kontrole gittiğimizde de ek gıdaya geçebilirsiniz demişti..etrafı değil doktorunuzu dinleyin..bebeklerin organ çalışmalarına göre ek gıdaya geçiriyorlar..sağlıklı günler..

anne sütü alıyorsa kafana göre ek gıda başlama 6 ay sadece anne sütü en iyisi. benim kızımda 4 aylıkken kayınvalidem başlamıştı ama dinlemedim tabi. 8 ay sadece anne sütü verdim yetmediği zaman ek gıdaya geçtim. şu an 14 aylık herşeyden çok güzel yiyor, anne sütüde alıyor. eksiği gediği yok çok şükür.

Back
X