lütfen bilgi verin

sevcancancan23

eğer dans etmek istersen :)
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
176
122
lütfen aranızda ebelik mesleğiyle uğraşan veya bilgisi olanlar bu meslek hakkında bana bilgi verebilir mi? üniversitede ebelik okumayı düşünüyorum bunun içinde sınavda gerekli puanı aldım fakat her taraftan bir şey söyleniyor kafam karışmaya başlıyor :KK43: bu konu hakkında bi kez daha konu açmıştım fakat hala emin olamıyorum yardım edin...:KK43:

Meslekle ilgili ne tür bir kafa karışıklığınız var?
bazıları diyor ki o meslek biraz pis sen yapamazsın diyorlar bazıları da hemşirelik gibi sonuçta sağlık alanıdır git diyorlar yani aslında gitmeyi düşünüyorum ama ebeliği sürekli küçümsüyor çevremdekiler

bazıları diyor ki o meslek biraz pis sen yapamazsın diyorlar bazıları da hemşirelik gibi sonuçta sağlık alanıdır git diyorlar yani aslında gitmeyi düşünüyorum ama ebeliği sürekli küçümsüyor çevremdekiler
Doktor da olsanız,ebe de pisten kasıt sağlık bölümü meslekler arasında en zahmetlisidir ve bence en güzelidir.En önemlisi ülkede işsiz olan o kadar çok üniversite mezunu varken sağlığın hep bir geleceğinin olması.Bir hemşire olarak sağlık bölümünü tercih etmenizi öneririm.Üniversiteden sonra ebelik mezunları diğerlerinden daha düşük puanlarla atanıyorlar.
Bir de hemşirelik düşünüyor musunuz?

Doktor da olsanız,ebe de pisten kasıt sağlık bölümü meslekler arasında en zahmetlisidir ve bence en güzelidir.En önemlisi ülkede işsiz olan o kadar çok üniversite mezunu varken sağlığın hep bir geleceğinin olması.Bir hemşire olarak sağlık bölümünü tercih etmenizi öneririm.Üniversiteden sonra ebelik mezunları diğerlerinden daha düşük puanlarla atanıyorlar.
Bir de hemşirelik düşünüyor musunuz?
evet hatta en başta aklımda hep hemşirelik vardı ama beklentimden birazcık düşük aldım sınavda ama hala hemşireliğin gelebilme ihtimali var yani ben yinede tercihlerime yazacağım hemşireliği sonrada ebeliği yazacağım ebeliğe zaten kesin bi şekilde yetiyor puanım hani olur da hemşirelik gelmezse ebeliğe giderim zaten ama öncesinde bilgilenmek istiyorum bu arada çok teşekkür ederim :)

işsiz kalmazsın diye biliyorum
sen kendine bak mutlu olur musun diye millete kulak tıkamak gerekiyor bazen:KK66:
aynen aslında mutlu olurum çünkü her zaman sağlık alanlarına ilgi duydum zaten okuldaki arkadaşlarımın çoğunun puanı ebeliğe bile yetmiyor bu yüzden şükrediyorum sürekli

sağlıkla ilgili bir alana meraklıysanız ister doktor olun ister hemşire veya ebe her koşulda işiniz onların tabiriyle pis olacak.
bu işin kanı, idrarı, ameliyatı, pansumanı var çünkü kaçarı yok.
siz mutlu olacaksanız boşverin sağın solun lafına
mutlu olduğunuz işi yapın gerisi gözünüze görünmez zaten.

sağlıkla ilgili bir alana meraklıysanız ister doktor olun ister hemşire veya ebe her koşulda işiniz onların tabiriyle pis olacak.
bu işin kanı, idrarı, ameliyatı, pansumanı var çünkü kaçarı yok.
siz mutlu olacaksanız boşverin sağın solun lafına
mutlu olduğunuz işi yapın gerisi gözünüze görünmez zaten.
çok teşekkür ederim içime mutluluk geldi :)

Anasinifı öģretmenliği için ikinci sınava hazırlanın ogretmenin gece nöbeti yok izin tatil vb. konularda sağliķ sektörü kadar sıkıntilı degil.

İlgin ve sevgin varsa sec derim.univ.tedeyken ebe arkadslar kendilerini hep ortamlarda hemsire olarak tanitirlardi.bir asglk kompleksi oluyor cogunda. Pis meslek durumuna gelince saglik dr.hems.ebe.hepsi ayni isle ugrasiyor , hasta. Dalga gecip kucumseyenlerlede masini alip bi araba ceker havani atarsan kucumsemeleri ozenmeye donusecektir;-)

X