Lütfen bilginizi esirgemeyin..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..

Bebekler için ilk kelimelerim kitapları var. Onlarla hem güzel vakit geçirir hem öğrenir. Birde sizde basit cümleler kurun tekrar ettirin örneğin masaya bardak koydum. Nereye ne , düzelir bence

Slm kızlar.. Oğlum 28 aylık ve konuşmuyor.. Maalesef telefonda çizgi film izlemekle çok haşır neşir.. Anne gel baba gel diye cumle kurabiliyor.. Nene dede diyor kim olduklarını biliyor.. Annemin evinin önünden geçerken nene diyor.. Arabamızı tanıyor her söylediğimi anlıyor, tüm komutlarımı yerine getiriyor ve istediği her şeyi çok güzel anlatıyor.. Ama su.. Yumurta.. Kepçe.. Araba.. Anne baba nene dede.. Anne gel dışında pek bi şey konuşmuyor.... Otizm den şüphelenmiyorum(Allah korusun) çünkü dediğim gibi konuşma dışında hiç bir problemi yok.. Tüm odaları ayırt eder.. Göz teması vardır hatta anne der ona bakana kadar da yineler.. İşaret parmağını kullanmak zaten en iyi yaptığı şey.. Velhasıl kelam otizm genetik mi sadece tv telefonla otizm olunur mu.. Ya da siz bi anormallik seziyor musunuz.. Artık ağlasa da istese de telefon vermeyeceğim de sizce konuşmamasının sebebi telefon mu..
Çocuk çocuktan ogrenır bazı şeylerdi konuşmakta öyle bence çocuğunuza sosyal ortam yaratın. Genelde geç konuşan cocuklar sonradan cok guzel konusuyorlar. Ablamın ıkıncı oğlu abısı olduğu ıcın daha çabuk ogrendı konuşmayı 25 aylık baya cümle kuruyor abısı daha geç ogrenmıstı.

Uyaran eksikliği. 30 aylık oğlum baba,dede,mama,su,Bu dışında konuşmuyor. Daha yeni psikiyatriye gittik kreşe gidiyorsa hızlanır konuşması dedi. Gelişim testi de normal çıktı.

benimde benzer yaşlarda bir yeğenim ve aynı sorunu onda da yaşıyoruz. o da telefon ve tv ile çok haşır neşir. resmen sinir krizi geçiriyor kapatınca. bence mutlaka bir çocuk gelişimi uzmanına götürün. ama bazı çocuklarda geç konuşur yani hemen telaşlanmamak lazım.inşallah ciddi bir sorunu yoktur.

Tekefon kesinlikle zararli evet ama konusmamasinin sebebi degil,o ayri bir konu. Siz onunla surekli konusmalisiniz,o sayede zamanla alisip kendisi de konusacaktir.

Benim yeğenim de çok geç konuştu şuan hiç bir sorunu yok . Otizm olduğunu sanmıyorum ama evet otizm sonradan da gelişebiliyor buna atipik otizm deniyor. Biz çok dikkat etmemize rağmen çok kısa sürede telefon bağımlısı oldu tabi sonra hiç bir şekilde vermedik 2 hafta sonra yokluğuna alıştı

Her cocuk ayni degildr bi sebple kimi erken kimi gec konusur.inanirmsnz tv nin arti yonlerini gordum sekilleri renkleri bazi kelimeleri tv den ogrendi cizgi filmden.icinz rahat etsin diye bi doktora gösterin yinede

Bırde çocuğunuza soru sormayı ogretın merak duygusu malesef gelişmemiş. Sız ona soru sorun o da sıze. Baba gıttı nene geldi. Ciş geldi mi mesela renklere ogretın sorun bu ne renk ısmıyle hıtap edın mutfağa götürün bu muz bu ne mesela merak etsın. Ben arayınca goruntulu yegenıme soruyorum emir kırmızı nerde ne yıyorsun baba nerde hep sorduğum ıcın ona oyun gıbı gelıyor cevap verıyor.

Bu durumda en guzeli cocuklu ortama sokmak oglumda oyleydi gecen yil sömestirda kuzenleri 1 hafta kaldi baktim cocuk sakir sakir konusmaya basladi bizdede tablet ve tv cok kullaniliyordu

İlk kızım anlattığınız gibiydi...herkes otizmden şüphelendi , ben hariç....esim tembelliğinden kızıma 10 saat TV izletirdi(ben işteyken).... birgün cinnet geçirdim, "bu TV yi ya annenlere götürürsün yada balkondan atacağım, millet Monaroza delirdi desin isterse" dedim... TV evden gitti ve kızım 2-3 ay içinde konustu

Oğlum 24 aylık.
Bu dediklerinizi bile söylemiyor.
Anne baba gibi çok az kelimeler söylüyor.
Hiç cümle kurmadı.
Sadece konuşmuyor diye bu teşhisi koyamazsınız ki.

Lütfen şu telefonu vermeyin eline, tv de çok izletmeyin. Çocuğunla bol bol konuş, oyun oyna. TV telefon istediğinde ilgisini başka yöne çekin.

Bizimki de konuşmuyordu. Krese gidiyor şimdi çok fark etti. Kesinlikle uyaran eksikliği ve yasitlariyla bir araya gelemeyisinden kaynaklı. Yarım gün oyun grubu veya kreşe verin bence.

Benim yeğenim 26 aylık ama henüz tek kelime duymadım ağzından hemde hiç hiç,çare olarak kreşe başlamıştı geçen sene ama oda faydasız galiba. Oda çok tv izlerdi,tablet,telefon. Şimdi daha az izlettiriyorlar.

Tabiki telefon. Sussunlar diye eline verilen telefonlar bu hale getiriyor cocuklari. Bir bebekle cocukla surekli konusmak iletisim halinde olmak ve birseyleri anlatarak gostermek gerekiyor ,yoksa boyle gec konuşmalara maruz kalıyorlar. Eltimin oglu 4 yasinda anca dogru duzgun konusmaya basladi. Tv bagimlisiydi resmen,ozel egitim sinifina verdiler krese. Oyle arkadaslariyla ic ice olmak iyi geldi. Kapatin tv vermeyin teli ,bisiler okuyun anlatin. Aglasada vermeyin

neden bu kadar çok maruz kalıyor ekrana? İstesin ağlıyorsa da ağlasın, ne kadar ağlayabilir ki? Maksimum yarım saat. O esnada mutlaka ilgisini çekecek bir şeyler bulursunuz. Biraz yaratıcı olun. Günde yarım saat taşşşş çatlasa ikişer yarım saatten 1 saat izlesin (o bile fazla). Tv telefon bazı çocuklara yaramıyor gerçekten. Çocuklar zombi gibi oluyor. Konuşma ihtiyacı hissetmiyor ki konuşsun? Ağladığı zaman “ağladığında ne dediğini anlamıyorum, konuşarak anlatmayı dener misin?” deyin. Veya onu taklit edin ağlayarak anlaşılması zor bir şeyler söyleyin “bak gördün mü ağladığım için sen de beni anlamadın”

Unutmayın ki bu yaştaki çocuklar sadece ve sadece deneyimleyerek ve oyun oynayarak öğrenir. Tv izlerken 10’a kadar sayı saymayı öğrenmesi ona hiçbir katkı sağlamayacak. Pazarda “10 tane elma alalım hadi sayarak” demeniz onun için daha büyük bir nimet.

Back
X