Lütfen bilgisi olan yazabilir mi

namaste21

Duayla başladı her güzel şey
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2019
1.334
1.874
133
44
Hanımlar merhaba size birşey danışmak istiyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Benim kızımın nişanlısının kira da oturduğu evde yangın çıktı .Çok şükür kimsenin canına zarar gelmedi.
Ama evin salonu éşyalar kapı penceresi vs yandı.Dış cephesinde de yanma var.
Ev sahibi evi krediyle almıs ve hala ödüyor.
Merak ettiğim konut kredisin de yapılan sigorta yangını kapsarmi
Ev sahibi sigorta ödemiyor .Eksper gelip bakacak bir fiyat verecek tamirat için.Sizde o kadar meblağ için senet imzalayıp evden çıkacaksınız .Ev tamir edilecek ve sizde borcu ödeyeceksiniz demiş.
Kendi ustalarıni tutmasının da mümkün olmadığıni onların yaptıracağını söylemiş.Ve çok yüksek (500 -600 bin) gibi bir fiyat çıkar demiş.
Bu durumda kızımın nişanlısı ve ailesi zor durumda.
Konut kredisinde konut sigortası zorunlu değil mi?Lütfen bu işten anlayanlar cevaplarsa cok sevineceğim

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba size birşey danışmak istiyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Benim kızımın nişanlısının kira da oturduğu evde yangın çıktı .Çok şükür kimsenin canına zarar gelmedi.
Ev sahibi sigorta ödemiyor .Eksper gelip bakacak bir fiyat verecek tamirat için.Sizde o kadar meblağ için senet imzalayıp evden çıkacaksınız .Ev tamir edilecek ve sizde borcu ödeyeceksiniz demiş.
Kendi ustalarıni tutmasının da mümkün olmadığıni onların yaptıracağını söylemiş.Ve çok yüksek (500 -600 bin) gibi bir fiyat çıkar demiş.
Konut kredisinin ödemesi gerekli değil mi?Lütfen bu işten anlayanlar cevaplarsa cok sevineceğim
Yangın neden çıkmış ? Sigorta karşılar da hepsini mi bilemedim. Çok geçmiş olsun.

Konut kredisinin ödemesi gerekli değil mi?Lütfen bu işten anlayanlar cevaplarsa cok sevineceğim

Yangının çıkış sebebi nedir ? Ev sahibi kiracılarını evine kasıtlı olarak zarar vermekle mu suçluyor ? Kendi başlarına senet imzalamasınlar tabii ki. Yasalar ne diyorsa, ona göre hareket etsinler.

Yangının çıkış sebebi nedir ? Ev sahibi kiracılarını evine kasıtlı olarak zarar vermekle mu suçluyor ? Kendi başlarına senet imzalamasınlar tabii ki. Yasalar ne diyorsa, ona göre hareket etsinler.
Yok polis itfaiye bakmış kasıtlı olmadığını görmüşler
Ama ev sahibi once benim tanidigim boyaci var filan demis sonra sigortayla konustum eksper bakacak ve onlar yaptiracak demis

Benim daha önceden bir komşum Kredi ile konut almıştı evine hırsız girdi kapıyı kırmışlardı ve Sigorta karşılamıştı onun giderlerini yangını da kapsılması gerekiyor diye düşünüyorum

Yangın mumdan çıkmış
Sigortada durum nedir net bilmiyorum ama kişi hatası derler mi acaba ? Hani sigortadan çıkan ya da beyaz eşyadan çıkan yangınla kişinin yaktığı mumdan dolayı çıkan yangın arasında fark var mıdır? Çok üzgünüm çok büyük geçmiş olsun.

Sadece dask yapilmissa kapsamaz diye biliyorum. Onun yaninda konut sigortasi yapilmissa hem evi hem esyayi kapsar. Onu detayli ogrenmek lazim. İsin ehli bir avukat bulmalarini tavsiye ederim ev sahipleri uyaniklik ediyor gibi geldi bana.
Konut sigortası poliçesi e-devlet'te görünüyor diye biliyorum konut sigortası varsa karşılaması lazım sanırım ev sahibinin e-devlet'ine bakmasını mı isteyemeliyiz

Sigortada durum nedir net bilmiyorum ama kişi hatası derler mi acaba ? Hani sigortadan çıkan ya da beyaz eşyadan çıkan yangınla kişinin yaktığı mumdan dolayı çıkan yangın arasında fark var mıdır? Çok üzgünüm çok büyük geçmiş olsun.
Teşekkür ederim polis ve itfaiye gelmiş kasıtlı olmadığını kaza olduğunu rapor etmişler bu durumda sigorta varsa geçerli olması gerekiyor sanırım değil mi

Bu denli büyük bir hasara yol açan mum nasıl bir mum ? Yüzlerce mumu yakıp, camı açıp evden mi çıkmışlar ? Yangın, evlenme teklifi videosu çekerken çıkmamıştır inşallah.
Yok odada mum varken o mutfakta yemek yapıyormus.
Duvar boyası sentetikmis sanırım .Koltuk tutuşunca duvarda aniden tutuşmus

Yok odada mum varken o mutfakta yemek yapıyormus.
Duvar boyu sentetikmis sanırım .Koltuk tutuşunca duvarda aniden tutuşmus

Kusura bakmayın da bu kaza değil ihmal. Mutfakta yemek yapan bir insan, söylediğiniz boyutta bir zarara yol açana kadar; kokuyu duyup, salona koşardı sanırım ki.

Sigorta içeriği değişebilir ayrıca kapsam miktarı muhtemelen tamamını karsilamayacaktir nasıl depremde deger/ sigorta ödemesi farklı ise yangın durumunda en temel ödeme geliyor olabilir onuda ev sahibi kabul etmeyebilir iş mahkemeye giderse neler olur araştırmadan adım atmasınlar

Simdi ev sahibinin oturmadigi evde konut sigortasi varsa da gecerli olur mu? Asil soru bu.

Cunku kiracilar evi kiralarken dask yaptiriyorlar (biz yaptirdik), konut sigortasi da boyle mi acaba?

Bu kismi bir sigortaci ya da avukat yanitlasin.

Ikincisi, mumdan cikan yangin polis & itfaiye raporuna ne sekilde yansimis?
Ucuncusu ev sahibinin policesi yangin konusunda ne kadar kapsamli?
Kapsami ne boyuttaysa odeme o duzeyde olur.

Ayrica sigortasi olsaydi, kiraciyi kaziklamakla uğraşmazdi sanmiyorum. Yani tamam kotuluk vs olabilir ama para gelecekse sigortadan niye kiraciya bulassin?

Benim konut sigortamdaki yangına dair maddeyi ekledim sizin için.Kredi ile alınmış bir evin konut sigortasi muhakkak vardır.

Sigortalı Kıymetlere İlişkin Not Yangın mali sorumluluk teminatı hariç olmak üzere; bu poliçe kapsamında ödenebilecek azami tazminat tutarı; yukarıdaki “Sigorta Kapsamı” tablosunda belirtilen kıymetlerin toplam sigorta bedeli ile sınırlıdır.
TEMİNATLARDURUMUSİGORTA BEDELİ (TL)FİYAT (%) PRİM (TL) Yangın, 610.500,00 TAZMİNAT LİMİTLİ TEMİNATLARDURUMUOLAY BAŞI LİMİT (TL)TOPLAM LİMİT (TL)PRİM (TL) Yangın Mali Sorumluluk -91.200,00 Yangın, İnfilak -91.200,00 Sorumluluk - Duman -91.200,00

Yangın, yıldırım, infilak hasarlarında

:Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır. Yangın veya infilak kaynaklı yangın mali sorumluluk hasarlarında : Toplam yangın sigorta bedelinin %5’inden az olmamak üzere hasarın %20’si oranında muafiyet uygulanacaktır.

Simdi ev sahibinin oturmadigi evde konut sigortasi varsa da gecerli olur mu? Asil soru bu.

Cunku kiracilar evi kiralarken dask yaptiriyorlar (biz yaptirdik), konut sigortasi da boyle mi acaba?

Bu kismi bir sigortaci ya da avukat yanitlasin.

Ikincisi, mumdan cikan yangin polis & itfaiye raporuna ne sekilde yansimis?
Ucuncusu ev sahibinin policesi yangin konusunda ne kadar kapsamli?
Kapsami ne boyuttaysa odeme o duzeyde olur.

Ayrica sigortasi olsaydi, kiraciyi kaziklamakla uğraşmazdi sanmiyorum. Yani tamam kotuluk vs olabilir ama para gelecekse sigortadan niye kiraciya bulassin?
Ev sahibinin değil de sigortacının yanıltma ihtimalinden söz etmek istemiştim

Ev sahibinin değil de sigortacının yanıltma ihtimalinden söz etmek istemiştim

Sigortaci illaki yaniltacak, adamin isi bu?
Yanilttigini dusunuyorsaniz baska eksper tayin ettirilmesini isteyebilirler.

Damat adayiniz sigorta policesini ev sahibinden talep etsin, sonucta onun cebinden para cikacak.

Back
X