Tuvalet Eğitimi lütfen bir akıl verin : kızım kakasından korkuyor :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

butterflys73

Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
649
4
96
51
Diğer
arkadaşlar kızım kakasını yapmıyor ......günlerce sıkıyor bekletiyor en son artık dayanamayacak hale gelince ağlaya ağlaya zorla yapıyor .....tabi haftada bir yaptığı için de kabız oluyor , kısır bir döngü anlayacağınız..........
anladığım kadarıyla psikolojik bişey bu , psikiyatra filan da götüremiyorum çok küçük henüz 15 aylık ..........bu sorunumuz yaklaşık 10 aydır var .......
doktora defalarca götürdüm ,ilaçlar kullandık ama nafile sonuç değişmedi............
ne yapabilirim bilemiyorum çok üzülüyorum , çişi gelince halini görseniz, içim parçalanıyor..........korkuyorum diye ağlıyor , kaskatı kesiliyor , kızarıyor , kafası su gibi ter oluyor ,çişini geri göndermek için elinden geleni yapıyor .........
böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu, olduysa nasıl aştınız mafoldumben

evet ya çok zor bir durum.
bizim bir akrabamızın kızıda bunu yaşadı hala yaşıyor..
kakasını yapmadığı için sonradan çıkan kaka katı oluyor canını acıtıyor sürekli masajlar filan yapılıyor.
onlar aşamadılar hala 3 yaşına girdi,umarım siz aşarsınız.

çiş nasıl geri giderki geri göndersin, 15 aylık ve 10 aydır aynı sorunlar diyosun, yani 5 aylıkken bi bebeğin böyle bi psikolojik sorunu olmaz bence
açıkcası böyle bi sorun varsa 5 aylıktan beri kesin anatomiktir bence, çocuk doktoruna değil, dalında uzman dr. lere göster çocugunu ciddi bi hastalığı olabilir sonra pişman olma
geçmiş olsun, kolay gelsin

bir arkadaşım da aynı şeyi söyledi komşularının oğlu 5 yaşındaymış halen aynı sorunu yaşıyorlarmış, demek ki yapılabilecek çok da bişey yok (

bütün kontrolleri yapıldı , çocuk cerrahına da götürdüm , hiç bir sorun yok ....4 aylıkken anne sütünü bıraktı , mamaya başladık , mama kabızlık yaptı , tabi canı yandı ve korktu , sonra da o korkuyu yenemedik işte

çocukların kakasından korktuğu ve de yapmak istemediği çok oluyor.:teselli:
benim kızım da kabız olyor ve de yapmak istemiyordu en sonunda da bi köşede kiloduna yapıyordu gerçekten çok zor bir durum benim kızım üçbuçuk yaşında ve de yeni yeni aşıyor bu sorununu!
uzmanlar tuvalete birlikte girmenin ve beraber yapmanın faydalı olduğunu söylüyorlar bir süre için.
kız çocukları anneyle birlikte tuvalete girip yapabilirler faydası olabilir belki canıma.s çocuk büyütmek çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun...

canım o zaman, kuru incir gibi şeyler yedir, yani kabız olmazsa kakasını o şekilde tutması mümkün olmaz o zaman
arada yulaflı biskuviler falan ver, en azından çok canı yanmaz yaparken, zaten her çocuk her gün yapcak diye bişey yok ama haftada bir de gerçekten çok az, en azından haftada 4 olsa o kadar sorun olmaz sanırım

ayy yavrum benim.
aynı sorunu ben oğlumda yaşadım.3 yaşında
anne içinde,çocuk içinde çok kötü.
oğlum bi kez kakasını yaparken kıcı acıdı.
bidaha yapmaya hep korktu.günlerce sıktı,tuttu kakasını.
kakası gelince hemen yatağına yatıyordu,kakasını yapmamak için.
kakasını yapmadığı için karnında da sancı oluyordu,doğru düzgün yemek yemiyordu.
ortalıkta deli gibi bağıra bağıra dolanıyordu.kakası iğice gelmiş ama bu tutuyor yapmıyor.klozete oturmuyor.göz yaşlarıyla bağırıyor,ağlıyor.onu öyle görünce bende ağlıyordum.bu böyleee 1 hafta devam etti..ama ben kakasını yapmıyor diye duphalac veriyordum.kakayı yumaşatıyor bu şurup dr vermişti.günde 3 kez verdim.sabah,öğle akşam.buna rağmen yapmıyordu.kaka yumuşak ama bu çok korkuyor işte.iğice tutamayacak raddeye gelince yapıyordu.sonra kendi kendine bu korkusunu yendi.duphalac sayesinde yendik bu korkuyu.kesinlikle bu şurupu al ve kızına günde 3 kez içir.bu şurup kakanın şertleşmesini engelliyor,daha rahat yapıyor kakayı çocuk.kaka sert oldukça çocuk dahada korkar kaka yapmaya.allah korusun çatlak bile oluşur ki bu daha kötü.allahım neler çektim beenn.tamamen psikolojik.çok şükür 10 gündür hiç sorunumuz yok.şurupuda kestim vermiyom daha.bu yazdıklarımın aynını yazında yaşamıştık.yazın ki 2 ay sürmüştü.inşallah bir daha yaşamayız.

kayısı yedir birde sık sık haşlayıp yumuşatıp suyunu da içirebilirsin hem de kayısıyıda yedirebilirsin o zaman daha rahat yapar kakasını.

ama arkadaşlarım, bu bebiş çocuk değil ki, çocuk olsa bende şaşırmazdım, çocuklarda çok duydum ama 5 aylıktan beri oaln hiç duyammıştım demekki oluyomuşfisfisfis

aslında tuvalete birlikte girmek aklıma gelmedi değil , ama acaba daha ters bir etki filan yapar mı diye de cesaret edemedim ....annem de lazımlık için alıştırmaya başlayalım diyor, bu gün deneyecek sanırım ( ben çalışıyorum kızıma annem bakıyor )
evet şunu çok iyi anladım ki insanlar anne baba olmasalar kesinlikle ihtiyarlamazlarmış ...
teşekkürler fikir için denemekte fayda var sanırım Şeniz....

canım sen ona kuru incir kompostosu yedir en güzeli, sabahları açken, oda sıcaklığında
yetişkini bile çözüyosa bi bebeği hayli hayli çözer

Son düzenleme:
canım benim ne demek :1hug:gerçekten ben de tuvalet konusunda çok zorlandım!
lazımlıkla alışması çok daha rahat oluyor ayaklarının yere değmesi gerekiyormuş çocuğun yoksa korkuyor.
ben önce klozetin üzerine oturak almıştım ama olmadı :1no2:sonra lazımlığa döndüm şimdi oturuyor biraz da ilgisini çekecek güzel birşey bulursan belki oturtmak daha da kolay olur.

çok feci bir durum gerçekten , ilaç kullandık canım debridat kullandık, likit vazelin verdi ayrıca doktorumuz ama o bile fayda etmedi, ilaç vermeyi bırakır bırakmaz eski halimize dönüyoruz , e sürekli de ilaç verilmez ki (

kayısı yedir birde sık sık haşlayıp yumuşatıp suyunu da içirebilirsin hem de kayısıyıda yedirebilirsin o zaman daha rahat yapar kakasını.

canım sen ona kuru incir kompostosu yedir en güzeli, yetişkini bile çözüyosa bi bebeği hayli hayli çözer

sabahları 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içiriyorum , kahvaltısına kuru kayısı , kuru incir katıyorum ( suda bekletip yumuşatıp ) , bakliyat yedirmeye çalışıyorum ( kuru fasulye , gibi ) hamur işi , ekmek türü şeyler yedirmemeye çalışıyorum, muz filan vermiyorum .... kabızlığa iyi gelen meyvelerden yediriyorum ( armut gibi, balçık hurma gibi ) ............
sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır :sm_confused:

canım o zaman, prebiyotikli vitaminler var, yada yoğurtlar onlardan fayda görürüsün diye umut ediyorum, neden dersen prebiyotikler bakteri olduğu için, bağırsak florasını kuvetlendirir, multi-tabs LGG var vitamin
özellikle üstünde LGG yazmasına dikakt et LGG prebiyotikli olduğu anlamına geliyo, bu vitaminden bebeğine uygununu al, bi de, inşallah sonuç alırsın

mesela büyük bi ayıcığı varsa lazımlığa oturt, bak kaka yaptı hadi ayıcığı alkışlayalım falan de, beraber alkışlayın, beraber tuvalete dökün falan, bu tip oyunlarlada psikolojisine destek olabilirsin.
o zaman demekki kaka yapınca annemde beni alkışlıcak falan diye düşünmeye başlar bi süre sonra, kaka yapıncada taktir et, aferin falan de

teşekkür ederim , denemek lazım haklısın , aslında yoğurt çok seviyor her gün de yiyor ama prebiyotik olanını denemedik , multitabsı da 1 yaşına kadar kullandık ama o da LGG değildi, şimdi minadex kullanıyoruz onu da değiştirebilirim doktorumuza bir danışayım da

tuvalet eğitimi veriyosanda üstüne gitme sakın gerçi 15 aylık çok erken, üstüne gdiersen iyice korkabilir, prebiyotikli vitamindende korkma, prebiyotik doğal bişey, tabii dr danış yinede

tuvalet eğitimi veriyosanda üstüne gitme sakın gerçi 15 aylık çok erken, üstüne gdiersen iyice korkabilir, prebiyotikli vitamindende korkma, prebiyotik doğal bişey, tabii dr danış yinede

daha eğitime başlamamıştık ama düşünüyoruz , tabii üstüne gitmeden kaydirigubbakcemile5 teşekkür ederim ilgine prebiyotikleri denemekte fayda var haklısın

canım aynı sorun sitede benim bir arkadaşımdada var onunda kızı 17 aylık.sanırım artık çözüm buldular istersen ismini aratıp özelden bilgi alabilirsin.adı melis08

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…