- Konu Sahibi butterflys73
-
çiş nasıl geri giderki geri göndersin, 15 aylık ve 10 aydır aynı sorunlar diyosun, yani 5 aylıkken bi bebeğin böyle bi psikolojik sorunu olmaz bence
açıkcası böyle bi sorun varsa 5 aylıktan beri kesin anatomiktir bence, çocuk doktoruna değil, dalında uzman dr. lere göster çocugunu ciddi bi hastalığı olabilir sonra pişman olma
geçmiş olsun, kolay gelsin
bütün kontrolleri yapıldı , çocuk cerrahına da götürdüm , hiç bir sorun yok ....4 aylıkken anne sütünü bıraktı , mamaya başladık , mama kabızlık yaptı , tabi canı yandı ve korktu , sonra da o korkuyu yenemedik işte
kayısı yedir birde sık sık haşlayıp yumuşatıp suyunu da içirebilirsin hem de kayısıyıda yedirebilirsin o zaman daha rahat yapar kakasını.bütün kontrolleri yapıldı , çocuk cerrahına da götürdüm , hiç bir sorun yok ....4 aylıkken anne sütünü bıraktı , mamaya başladık , mama kabızlık yaptı , tabi canı yandı ve korktu , sonra da o korkuyu yenemedik işte
çocukların kakasından korktuğu ve de yapmak istemediği çok oluyor.:teselli:
benim kızım da kabız olyor ve de yapmak istemiyordu en sonunda da bi köşede kiloduna yapıyordu gerçekten çok zor bir durum benim kızım üçbuçuk yaşında ve de yeni yeni aşıyor bu sorununu!
uzmanlar tuvalete birlikte girmenin ve beraber yapmanın faydalı olduğunu söylüyorlar bir süre için.
kız çocukları anneyle birlikte tuvalete girip yapabilirler faydası olabilir belki canıma.s çocuk büyütmek çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun...
canım benim ne demek :1hug:gerçekten ben de tuvalet konusunda çok zorlandım!aslında tuvalete birlikte girmek aklıma gelmedi değil , ama acaba daha ters bir etki filan yapar mı diye de cesaret edemedim ....annem de lazımlık için alıştırmaya başlayalım diyor, bu gün deneyecek sanırım ( ben çalışıyorum kızıma annem bakıyor )
evet şunu çok iyi anladım ki insanlar anne baba olmasalar kesinlikle ihtiyarlamazlarmış ...
teşekkürler fikir için denemekte fayda var sanırım Şeniz....
ayy yavrum benim.
aynı sorunu ben oğlumda yaşadım.3 yaşında
anne içinde,çocuk içinde çok kötü.
oğlum bi kez kakasını yaparken kıcı acıdı.
bidaha yapmaya hep korktu.günlerce sıktı,tuttu kakasını.
kakası gelince hemen yatağına yatıyordu,kakasını yapmamak için.
kakasını yapmadığı için karnında da sancı oluyordu,doğru düzgün yemek yemiyordu.
ortalıkta deli gibi bağıra bağıra dolanıyordu.kakası iğice gelmiş ama bu tutuyor yapmıyor.klozete oturmuyor.göz yaşlarıyla bağırıyor,ağlıyor.onu öyle görünce bende ağlıyordum.bu böyleee 1 hafta devam etti..ama ben kakasını yapmıyor diye duphalac veriyordum.kakayı yumaşatıyor bu şurup dr vermişti.günde 3 kez verdim.sabah,öğle akşam.buna rağmen yapmıyordu.kaka yumuşak ama bu çok korkuyor işte.iğice tutamayacak raddeye gelince yapıyordu.sonra kendi kendine bu korkusunu yendi.duphalac sayesinde yendik bu korkuyu.kesinlikle bu şurupu al ve kızına günde 3 kez içir.bu şurup kakanın şertleşmesini engelliyor,daha rahat yapıyor kakayı çocuk.kaka sert oldukça çocuk dahada korkar kaka yapmaya.allah korusun çatlak bile oluşur ki bu daha kötü.allahım neler çektim beenn.tamamen psikolojik.çok şükür 10 gündür hiç sorunumuz yok.şurupuda kestim vermiyom daha.bu yazdıklarımın aynını yazında yaşamıştık.yazın ki 2 ay sürmüştü.inşallah bir daha yaşamayız.
kayısı yedir birde sık sık haşlayıp yumuşatıp suyunu da içirebilirsin hem de kayısıyıda yedirebilirsin o zaman daha rahat yapar kakasını.
canım sen ona kuru incir kompostosu yedir en güzeli, yetişkini bile çözüyosa bi bebeği hayli hayli çözer
canım o zaman, prebiyotikli vitaminler var, yada yoğurtlar onlardan fayda görürüsün diye umut ediyorum, neden dersen prebiyotikler bakteri olduğu için, bağırsak florasını kuvetlendirir, multi-tabs LGG var vitamin
özellikle üstünde LGG yazmasına dikakt et LGG prebiyotikli olduğu anlamına geliyo, bu vitaminden bebeğine uygununu al, bi de, inşallah sonuç alırsın
tuvalet eğitimi veriyosanda üstüne gitme sakın gerçi 15 aylık çok erken, üstüne gdiersen iyice korkabilir, prebiyotikli vitamindende korkma, prebiyotik doğal bişey, tabii dr danış yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?