lutfen bir fikir...

eryhar

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
13
0
6
İstanbul
bayanlar merhaba,buara aklimi cokca mesgul eden ancak bir sonuca ulasamadigim mesele var..soyle ki;2 cocugum var 8 yasin da kizim 3 yasin da oglum ve kucuk bir evim var ancak 3+1.yatak odam,salonum,kizimin odasi ve bos bir odam..sizce bu bos odayi tv odasi mi yapmak daha mantikli olur(ev kucuk oldugu icin illa ki misafir gelince salondan baska.bir oda daha lazim.oluyor)yoksa hala benimle yatan oglum icin bir oda mi yapmak daha mantikli olur?eger tv odasi yaparsam yatakli kose koltuk alacagim ve orada da yatirabilirmiyim acaba diye dusunuyorum ancak diger yanim da oglusuma oda yapip onu mutlu mu etsem.diyorum..cok.kararsizim fikirleriniz benim icin cok muhim simdiden tesekkurler

:))) oğlunu mutlu et derim... öncelik çocuklarının.. ama wgwr diyorsan gelenim kalanim var tv odası da yapabilirsiniz. .:15:

bayanlar merhaba,buara aklimi cokca mesgul eden ancak bir sonuca ulasamadigim mesele var..soyle ki;2 cocugum var 8 yasin da kizim 3 yasin da oglum ve kucuk bir evim var ancak 3+1.yatak odam,salonum,kizimin odasi ve bos bir odam..sizce bu bos odayi tv odasi mi yapmak daha mantikli olur(ev kucuk oldugu icin illa ki misafir gelince salondan baska.bir oda daha lazim.oluyor)yoksa hala benimle yatan oglum icin bir oda mi yapmak daha mantikli olur?eger tv odasi yaparsam yatakli kose koltuk alacagim ve orada da yatirabilirmiyim acaba diye dusunuyorum ancak diger yanim da oglusuma oda yapip onu mutlu mu etsem.diyorum..cok.kararsizim fikirleriniz benim icin cok muhim simdiden tesekkurler

Hic dusunmeden cocuguma oda yapardim, salon nedir topluca otutup te le vizyon izlediginiz yer degil mi , ben kalabalik bir ailede buyudum hic odam olmadi ders ca lisamadim, duzenim kendi ya ta gim misafir da ha onemli degildir diye dusunuyorum.

Bence çocuğun misafirden daha önemli olmalı. Misafir bir zahmet kıvrılsın otursun bir köşeye. Benim de hiç kendi odam olmadı. Senelerce salonda yattım. Pek hoş bir şey değil.

fikirleriniz icin cok tesekku ediyorum,sizlerin yarfimi ile sekil alacak soru isaretlerim!dedigim gibi cok kararsizim...gecenler de misafirim geldi erkekler salon da biz bayanlar mutfakta oturduk...evim de genis degil ki napicami bilemedim

koltukla yatak arası mobilyalar var sedir gibi hem koltuğa hem yatağa dönüyor. öyle bir şey alsanız, bir tane de şık bir dolap alsanız (oyuncakları kıyafetleri koyabilecek). böylece çocuk odası olur ama birkaç dokunuşla misafir gelince oturma odasına çevirebilirsiniz. bir tek yastıkla yorganı kaldırırsınız. iki kırlent koyarsınız, yatağa oturulabilir.

ikeada şöyle yataklar var ya da koltuk mu demeliyim bilmiyorum, iki şekilde kullanılıyor:

$yatak1-600x450.webp $evim_1.webp

misafir geleceği zaman yastıkla yorganı kaldırıp bir pike örtseniz olur size oturma odası. iki tane bundan ya da yanına 1-2 tane berjerle gayet güzel olur. şöyle kısa veya uzun bir dolap koyabilirsiniz yerinize göre. bir de oyuncak sepeti olursa tamamdır.

$aspelund-iki-kapakli-gardrop.webp $ikea-beyaz-kapaklý-dolap-kitaplýk-modeli.webp $pe299591.webp

duvarlar gri ya da mavi tonlarında olabilir. odanın genel tarzını da hem çocuk odasına uygun hem oturma odasına yönelik seçerseniz, oğlunuz için güzel bir oda, kalabalık misafirlerde de oturma odası olur.

tabii ki oğlunuz içinoda yapmalısınız.erkek çocuğu için hala sizinle yatması sakıncalı. benim yengem odaları ayırana kadar yegenim tek basına odada bile duramazdı , sonra kendi odası olunca alıştı. anne babayla uyuyan çocuklar daha korkak oluyorlar dikkat edin

eğer oturma odası yapacaksan misafir odası süs gibi olur pek kullanılmaz bence çocuk odası yap genç odası gibi yani büyüyünce de kalır eşya değiştirmek zorunda kalmazSInz

eğer kızının odası çok küçük değilse kızınla oğlunu biraz daha büyüyene kadar aynı odada kalmalarını sağlarsın
aynı oda kardeşlerin ortak alanda paylaşabilmesi adına olumlu birşey
o boş odaya da 2 kanepe veya köşe takımı koyup yatılı misafirlerini ağırlarsın
ilerde odayı oğluna verebilirsin
ama kızının odası iki çocuğu almayacak kadar küçükse
oğluna oda yap derim kendi alanını bilsin yaşı büyüyüp okul çağına gelince ders çalışacağı
oyunoynayacağı alanı olsun miniğin

oğlunuz bütüdüğünde kızınla aynı odada kalamayacak

senınle de uyuyamayacak yanı elbet bır gun odayı yapacaksınız

sımdı mısafır odası yapıp bır yıl sonra o odayı dagıtmaya ugrasmayın

güzel güzel oglunuza bir oda hazırlayın deerım

ben sizinle aynı durumdayım, yani küçük 3 yaşına kadar bizimle yatmadı ama 2. bebek olunca bnm de kullanmadığım bi odam vardı oturma odası yapmayı planlıyordum. orayı küçüğüme oda mı yapsam diye kararsız kalmıştım.

sonuç olarak ben orayı bebek odası yaptım hiç de pişman olmadım. yılda kaç kez misafir gelecek ki o arada da mutfakta salonda idare etsinler..

şimdi ikisinin de kendine ait birer alanı var, büyüğün odası daha geniş olduğu için genelde orda oynuyorlar ama küçük için de kendine ait bi odası olduğunu bilmesi beni mutlu ediyor..

evet oturma odasi yapmis olsam en fazla 2 yil sonra ogluma oda yapmam gerekecek bu durum da yep yepni koltuklari cikartmak zorun da kalacagim ve masraf tabi ki...ama tam ogluma oda icin karar vermisken bu aksam arkadasim aradi haftaya caya geleceklermis esi ile off dedim gene basa sardim yoksa oturma odasi mi olsa diye:( esim zaten oturma odasi olmasindan yana...misafirleri nereye oturtacagiz diyor cunku evimiz cok kucuk 85m2 ama 3+1 ve dusunun odalarin halini...

Bana kalirsa oglunuza oda yapmalisiniz :34:
Fakat misafir odasi icinizde kalacaksa once misafir odasi yapin, oglunuz da ablasiyla ayni oda da kalsin.
Biraz yasi buyuyunce de misafir odasini iptal eder oglunuza oda yaparsiniz.
Bizimkiler boyle yapmisti :34:
Bu arada umarim en buyuk derdiniz bu olsun :29:

oyuncak bebek değil ya
elbet büyüyecek
kaç sene daha aranızda yatırmayı düşünüyorsunuz??
hadi bugün olmasa zaten 6 yaşında ayrı bir odaya,bir masaya ihtiyaç duyacak
misafir odası da neymiş...
Bakın size bişey anlatacağım
benim eski ev arkadaşım 4 kardeşti
3 odalı bir evleri var
bi yatak odası
bir çocuk odası
bir misafir odası..
çocuk odasında iki küçük kardeşi kalıyor,
misafir odasında abisi...
kızın evde odası yok!
yılın 9 ayı zaten başka şehirde okuyo diye yeni evleri alındığında resmen unutmuşlar kızı,bi gün onun yanında bi gün bunun yanında,bi gün balkonda yatıyo
ve haliyle o evde istenmediğini,fazlalık olduğunu düşünüyor
ki fazlalık...
neden sizin çocuğunuz da arkadaşının omzunda ağlasın ki "misafir kadar değerim yok" diye??

Tabiki de çocuğuma oda yapardım misafir salonda otursun salon ne içindir oturmak tv izlemek misafir ağırlamak için

hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin,kafamda ki belirsizligi destekleyip ogluma oda konusun da daha net adim atmama yardimci oldunuz...simdi sira yatak seciminde bununla ilgili de bir baslik acacagim kullananlar insallah aydinlatirlar

Back
X