• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen bir seyler yazin, iyilesemiyorum

Bi sebebi olmalı
Kimse durduk yere bu kadar evham yapmaz hemde aldatılıyor muyum diye
Ya eskiden eşin bişeyler yapmış ya da erkeklere güvenin yok
Normal değil bu durum yoksa
 
Iki seans gittim zaten psikologa. Dogumuma cok az bir vakit kaldi. Erken dogum riskim var cok fazla disari cikamiyorum. Dogumdan sonra duzelir diye umit ediyorum. Duzelmezse elbette tedaviye devam edecegim
Valla siz şimdi bu haldeyseniz lohusalık bay zor geçer. Kendinizi şimdiden düzeltmeye çalışın üzüldüm sizin için :(
 
Afkadasim sen buralarda fazla takilma bence. Daha da psikolojin bozulur
Ay evet haklisin aslinda acaba bundan da etkileniyor olabilirim gercekten. Hatta bir itirafta bulunayim. Esimin telefon dokumlerine ulastigimda kus gibi hafiflemistim. Butun kaygilarim bitmisti. Sonra burada bir arkadas bir konu sahibine "senin esinin mutlaka gizli bir telefonu vardir " demisti. Ben de o gun bu gundur esimin gizli telefonunu ariyorum fellik fellik
 
Ay evet haklisin aslinda acaba bundan da etkileniyor olabilirim gercekten. Hatta bir itirafta bulunayim. Esimin telefon dokumlerine ulastigimda kus gibi hafiflemistim. Butun kaygilarim bitmisti. Sonra burada bir arkadas bir konu sahibine "senin esinin mutlaka gizli bir telefonu vardir " demisti. Ben de o gun bu gundur esimin gizli telefonunu ariyorum fellik fellik
Bisey bulucam diye essegin aklina karpuz kabugu sokma :)
 
sizinki bir psikolojik rahatsızlık
lütfen terapi alın bir psikolog ile görüşün
Psikologla gorustum ve kaygi bozuklugu oldugunu soyledi. Sizin ilgilendiginiz bir alan mi bu merak ettim. Yani psikolog falan misiniz? Oyleyse bir sey soracaktim da.
 
Canim tesekkurler cevabin icin. Aynen huzurum kalmadi zaten hic. Surekli emin olmak istuyorum. Hic tat alamiyorum hic bir seyden.


Ama sadece eşinle ilgili degil, hiç kimseden hiç bir zaman emin olamazsın. mesela en yakın arkadasının senin arkandan ne söyledigini bilemezsin.
Öz kardeşinin senden bişiler saklayıp saklamadıgını öğrenemezsin. Şu bir gerçek ki hiç kimse benim arkamdan asla dolap dönmez diyemez.

Önce bu emin olmam lazım düşüncesinden kurtulmalısın. Sana yapılan bir yanlış yada haksızlık varsa bunu sadece karsına çıktıgında görebilirsin. Muhasebesini de o zaman yaparsın. Ya olursa diye hareket etmek, seni sadece mutsuz eder.
 
Merhaba arkadaslar. Daha once de bununla ilgili bir konu acmistim aslinda. Ama bu rahatsizligim epey boyut degistirdi.
8-9 aydir "Acaba aldatiliyor muyum?" takintisi gunden gune siddetleniyor. Benim de esimin de hayatimizi zindana ceviriyor. Bu kaygiya engel olamiyorum bir turlu.
"Esinin aldattigi fikrine kapilmana sebep olan ne?" diye soracak olursaniz, akla yatkin hic bir sebep yok. Cok kucuk detaylar arasinda baglantilar kuruyorum, o an aldatildigimdan neredeyse emin oluyorum ve elim ayagim buz kesiyor, yuzum ates gibi oluyor, sus pus oluyor ve esimle iletisimi kesiyorum. Artik esim hemen anliyor, konusup beni rahatlatmaya calisiyor(du). Artik o da tahammul edemiyor.
Rahatsizligimin ilk zamanlarinda ayni okulda gorev yaptigimiz bir arkadasimla iliskisi olabileceginden suphelendim. Hem de o kadar sacma sapan bir detaya takilarak suphelendim ki.. Ben esimle ogretmenler odasinda otururken o arkadas odaya girdi. Esim de kiza " hocam Ahmet hocayi buldunuz mu? " dedi. Kiz da " buldum hocam hallettim dedi. "( Ahmet hoca da okulda her ay cay parasi toplayan bir arkadas) sonra esim bana dondu. "Pinar hocaya parayi benim topladigimi soylemisler, ben de ahmet hocaya yonlendirdim" dedi. Halbuki okulda herkes bilir kimin cay parasi topladigini. Kimse esimin topladigini soyleyemez. Acaba bu Pinar esimle bu sekilde muhabbet mi kurmaya calisti diye bir endise geldi.
Ondan sonra esimi takip ettim surekli. Yangin merdiveninde sigara mi iciyorlar, basbasa mi kaldilar, tedirgin mi davraniyorlar. Esim aksamlari markete gittigi zaman 3-5 dk. da olsa onu gormeye gidiyor olabilir mi diye esimin de kizin da bir suru gunahini aldim.
Su an o kizla ilgili endiselerime gulup geciyorum. Bu 8-9 ay sirasinda kisiler, olaylar degisti ama suphelerim bitmedi delil bulamadikca "tamam iste adam seni aldatmiyor" diyecegime baska baska senaryolar kuruyorum. Hatta su anda da en yakinimdan - kim oldugunu soyleyemem- bile supheleniyorum.
Esim surekli yanimda oldugundan, cinsel hayatimiz da yolunda oldugundan hic kimseyle fiziksel, cinsel birlikteligi oldugundan kaygilanmiyorum. Telefonu hem surekli ortada oldugundan hem de arama dokumlerine ulasip didik didik ettigimden ve bir delil bulamadigimdan mevcut telefonuyla bir halt karistirmadigina da eminim. Su anki kaygim " ya bir baska telefonu varsa biriyle telefonda konusuyorsa " kaygisi. Bu telefonu saklayabilecegi iki yer var evimizin garaji ve arabamiz. Onlari da didik didik ettim telefon bulamadim. Yine de bakmadigim bir yer varsa diye bu kaygimdan kurtulamiyorum. Halbuki adam yuzyuze gorusmedigi biriyle telefonda konusmaktan ne zevk alacak? Ama bunu kendime anlatamiyorum.
Anlayacaginiz zorla delil bulmaya calisiyorum. bir yalanin icinde olmaktan, arkamdan is donmesinden o kadar korkuyorum ki aldatildigimi gozumle gorsem bu kadar yipranmazdim belki.
Ne olur bir seyler yazin. Cok ama cok caresiz hissediyorum. Bu durum hic bir zaman gecmeyecek diye korkuyorum.
yanlis anlamayin ama COK YAKINIMDAKI BIRINDEN SUPHELENIYORUM AMA SOYLEYEMEM DEMISSINIZ...SANIRIM KIZ KARDESINIZ YADA ABLANIZ...ANNENIZ DEGILDIR HERHALDE. bu cok itici ve cok cok tuhaf bir durum. esinizi kendinizden nefret ettirirsiniz. suphe degil paranoyaklik bu anlattiklariniz. okumus calisan birisiniz ve en kiza zamanda psikiyatra gidin ilerde daha vahim bir duruma gelebilirsiniz. hepimiz psikologa psikiyatra gitmek isteyebiliriz. ben de gittim bu kotu bisey degil. deli olan insan zaten ben normalim der ve biri goturmedikce kendi gitmez cunku durumumun farkinda olamayacak kadar rahatsizdir. bunu acikladim cunku yardim almak kotu birsey degil bilakis bilincli bir davranis. acilen doktora gidin yoksa paranoyalar hayatinizi mahveder ve cevrenizde sizinle gorusmek isteyen 1 kisi kalmaz. siz evinize gelen herhangi bir insana bile kocamami asiliyor dersiniz ve bu cok migde bulandirici bir itham olur. ya kendinize hic ozguveniniz yok yada sizofreni baslangici yasiyorsunuz. bilgim oldugu icin soyluyorum yanlis anlamayin. ama bu sorunu tek basiniza asamazsiniz. normal ruh haline sahip biri olmayan bir suca delil aramaz....
 
doğumdan sonra ilaç vs başlarlar muhtemelen.
bebek olunca ilaç kullandırtamıyorlar.
seanslara devam edin bence ve kedinizi frenlemeye çalışın
evliliğinize yazık ve bu takıntı gelişen bir şey daha da büyümeden önlemini almak lazım.
geçmiş olsun
Ilac kullanmaktan korkuyorum. Ama gerekirse kullanacagim tabi. Peki hamilelikten kaynakli olamaz mi? Benim butun umidim bu yonde. Dogum sonrasinda kendiliginden duzelecegine inanmak istiyorum. Daha da ilerlerse ne yaprim ben?
 
OKB olabilir misiniz?
Bilmem olabilir miyim ? Psikologum kaygi bozuklugu teshisi koydu. Bu OKB ve kaygi bozuklugu tek bir konuda gelisir mi benimki gibi? Hani OKB hastalarinda bir suru takinti vardir ya. Bende sadece bu konuyla ilgili takintilar var.
 
Cok haklisiniz cok onur kirici. Esim de cok sabirli. Fakat sabrinin yavastan tastiginin farkindayim. Mumkun oldugunca bu hislere kapilmamaya ve ona yansitmamaya calisacagim
Böyle yaparak aslında bir beklenti içine girdiğinin farkında mısın? İster dua de, ister evrene mesaj de ama insanın beklediği şey başına geliyor.
Eşinin de aklına sokuyorsun fikri. Yapmadan da başımın etini yiyiyor zaten, yapsam ne değişecek ki diyebilir birgün.

Babandan bir travma yaşamış olabilirsin, ama kocanın ne günahı var? Empati kur, ya o annesinden dolayı seni evlere kapatmaya çalışsaydı, namusunu sorgulasaydı?

Acil yardım alın; içinizde yaşattıklarınızı eşinize yansıtmayın.
 
Son düzenleme:
Bi sebebi olmalı
Kimse durduk yere bu kadar evham yapmaz hemde aldatılıyor muyum diye
Ya eskiden eşin bişeyler yapmış ya da erkeklere güvenin yok
Normal değil bu durum yoksa
Esimden bir yanlis gormedim sukurler olsun. Ama babam sagolsun yemedigi nane kalmadi. Bir de eski sevgilim. Onlardan kalma bir iz belki de ..
 
Bu gidişle aldatılacaksın habire çağırıyorsun evrenden
 
Esimden bir yanlis gormedim sukurler olsun. Ama babam sagolsun yemedigi nane kalmadi. Bir de eski sevgilim. Onlardan kalma bir iz belki de ..
Güvenmemekte haklısın zaten kimseye yüzde yüz güvenme ama
Bu kadar takip ve kurgu normal değil
 
Valla siz şimdi bu haldeyseniz lohusalık bay zor geçer. Kendinizi şimdiden düzeltmeye çalışın üzüldüm sizin için :KK43:
Demeyin oyle. Inanin dogumu bir milat olarak goruyorum. Dogumdan sonra duzelecegime oyle inaniyorum ki. Hep dua ediyorum dogumla beraber vesveselerimden kurtulayim, dogum sancilariyla sifa bulayim diye. Allah hic birinize yasatmasin cok zor. Sevgiler.
 
Ama sadece eşinle ilgili degil, hiç kimseden hiç bir zaman emin olamazsın. mesela en yakın arkadasının senin arkandan ne söyledigini bilemezsin.
Öz kardeşinin senden bişiler saklayıp saklamadıgını öğrenemezsin. Şu bir gerçek ki hiç kimse benim arkamdan asla dolap dönmez diyemez.

Önce bu emin olmam lazım düşüncesinden kurtulmalısın. Sana yapılan bir yanlış yada haksızlık varsa bunu sadece karsına çıktıgında görebilirsin. Muhasebesini de o zaman yaparsın. Ya olursa diye hareket etmek, seni sadece mutsuz eder.
Cok haklisin. Hayatta hic bir seyden yuzde yuz emin olamayiz. Ben mutlak bir sekilde emin olmak istiyorum. O yuzden bu haldeyim. Teslimiyetci olmaliyim. Cok tesekkurler yorumunuz icin
 
Demeyin oyle. Inanin dogumu bir milat olarak goruyorum. Dogumdan sonra duzelecegime oyle inaniyorum ki. Hep dua ediyorum dogumla beraber vesveselerimden kurtulayim, dogum sancilariyla sifa bulayim diye. Allah hic birinize yasatmasin cok zor. Sevgiler.
Korkutmak istemem ama bende doğsa da bitse diyodum asıl o zaman başlıyomuş
Gerçi sana belki iyi gelir bebeğin gazı sütü bezi derken kurguya vakit kalmaz
 
Merhaba arkadaslar. Daha once de bununla ilgili bir konu acmistim aslinda. Ama bu rahatsizligim epey boyut degistirdi.
8-9 aydir "Acaba aldatiliyor muyum?" takintisi gunden gune siddetleniyor. Benim de esimin de hayatimizi zindana ceviriyor. Bu kaygiya engel olamiyorum bir turlu.
"Esinin aldattigi fikrine kapilmana sebep olan ne?" diye soracak olursaniz, akla yatkin hic bir sebep yok. Cok kucuk detaylar arasinda baglantilar kuruyorum, o an aldatildigimdan neredeyse emin oluyorum ve elim ayagim buz kesiyor, yuzum ates gibi oluyor, sus pus oluyor ve esimle iletisimi kesiyorum. Artik esim hemen anliyor, konusup beni rahatlatmaya calisiyor(du). Artik o da tahammul edemiyor.
Rahatsizligimin ilk zamanlarinda ayni okulda gorev yaptigimiz bir arkadasimla iliskisi olabileceginden suphelendim. Hem de o kadar sacma sapan bir detaya takilarak suphelendim ki.. Ben esimle ogretmenler odasinda otururken o arkadas odaya girdi. Esim de kiza " hocam Ahmet hocayi buldunuz mu? " dedi. Kiz da " buldum hocam hallettim dedi. "( Ahmet hoca da okulda her ay cay parasi toplayan bir arkadas) sonra esim bana dondu. "Pinar hocaya parayi benim topladigimi soylemisler, ben de ahmet hocaya yonlendirdim" dedi. Halbuki okulda herkes bilir kimin cay parasi topladigini. Kimse esimin topladigini soyleyemez. Acaba bu Pinar esimle bu sekilde muhabbet mi kurmaya calisti diye bir endise geldi.
Ondan sonra esimi takip ettim surekli. Yangin merdiveninde sigara mi iciyorlar, basbasa mi kaldilar, tedirgin mi davraniyorlar. Esim aksamlari markete gittigi zaman 3-5 dk. da olsa onu gormeye gidiyor olabilir mi diye esimin de kizin da bir suru gunahini aldim.
Su an o kizla ilgili endiselerime gulup geciyorum. Bu 8-9 ay sirasinda kisiler, olaylar degisti ama suphelerim bitmedi delil bulamadikca "tamam iste adam seni aldatmiyor" diyecegime baska baska senaryolar kuruyorum. Hatta su anda da en yakinimdan - kim oldugunu soyleyemem- bile supheleniyorum.
Esim surekli yanimda oldugundan, cinsel hayatimiz da yolunda oldugundan hic kimseyle fiziksel, cinsel birlikteligi oldugundan kaygilanmiyorum. Telefonu hem surekli ortada oldugundan hem de arama dokumlerine ulasip didik didik ettigimden ve bir delil bulamadigimdan mevcut telefonuyla bir halt karistirmadigina da eminim. Su anki kaygim " ya bir baska telefonu varsa biriyle telefonda konusuyorsa " kaygisi. Bu telefonu saklayabilecegi iki yer var evimizin garaji ve arabamiz. Onlari da didik didik ettim telefon bulamadim. Yine de bakmadigim bir yer varsa diye bu kaygimdan kurtulamiyorum. Halbuki adam yuzyuze gorusmedigi biriyle telefonda konusmaktan ne zevk alacak? Ama bunu kendime anlatamiyorum.
Anlayacaginiz zorla delil bulmaya calisiyorum. bir yalanin icinde olmaktan, arkamdan is donmesinden o kadar korkuyorum ki aldatildigimi gozumle gorsem bu kadar yipranmazdim belki.
Ne olur bir seyler yazin. Cok ama cok caresiz hissediyorum. Bu durum hic bir zaman gecmeyecek diye korkuyorum.

yazdıklarınız hiç normal gelmedi. profesyonel destek almanız lazım bence.
size de eşinize de yazık.
boşverin bu kadar. nasılsa aldatırsa ortaya çıkar. er ya da geç. ne diye uğraşıyorsunuz ki.
 
yanlis anlamayin ama COK YAKINIMDAKI BIRINDEN SUPHELENIYORUM AMA SOYLEYEMEM DEMISSINIZ...SANIRIM KIZ KARDESINIZ YADA ABLANIZ...ANNENIZ DEGILDIR HERHALDE. bu cok itici ve cok cok tuhaf bir durum. esinizi kendinizden nefret ettirirsiniz. suphe degil paranoyaklik bu anlattiklariniz. okumus calisan birisiniz ve en kiza zamanda psikiyatra gidin ilerde daha vahim bir duruma gelebilirsiniz. hepimiz psikologa psikiyatra gitmek isteyebiliriz. ben de gittim bu kotu bisey degil. deli olan insan zaten ben normalim der ve biri goturmedikce kendi gitmez cunku durumumun farkinda olamayacak kadar rahatsizdir. bunu acikladim cunku yardim almak kotu birsey degil bilakis bilincli bir davranis. acilen doktora gidin yoksa paranoyalar hayatinizi mahveder ve cevrenizde sizinle gorusmek isteyen 1 kisi kalmaz. siz evinize gelen herhangi bir insana bile kocamami asiliyor dersiniz ve bu cok migde bulandirici bir itham olur. ya kendinize hic ozguveniniz yok yada sizofreni baslangici yasiyorsunuz. bilgim oldugu icin soyluyorum yanlis anlamayin. ama bu sorunu tek basiniza asamazsiniz. normal ruh haline sahip biri olmayan bir suca delil aramaz....
Uzun uzun yazdiginiz icin cok tesekkurler. Soyledikleriniz sarsti beni biraz acikcasi. Atlatamamaktan daha fazla korktum. Bilginiz oldugunu soylediginiz icin soruyorum. Bu durum bende hamilelikle icinden cikilmaz bir hal aldi, gecici bir durum olabilir mi? Normal olmadigimin farkindayim bu arada. Surekli bu ruh haliyle yasamiyorum.ama ornek veriyorum 2gun iyiysem 3. Gun boyle bir vesvese geliyor. Sonra esimin destegiyle rahatliyorum. Ama 2 gun sonra yine nuksediyor..
 
Back
X