U
uzunyaz
ek olarak bir kaç bir şey yazmak istedim.
Mevcut durumunuz, özgüvensizliğiniz, bitmek bilmeyen şüphelerinizin tamamı hamile kalmadan önce var olan ve hormonla durumunuz nedeniyle hamilelikte pik yapan takıntılar.
Okb de olabilir anksiyete de. Teşhisi elbette sadece doktor koyar.
Ancak şizofren gibi ağır bir ruh hastalığınız olmadığı açık. Bazı yorumları okudum ve üzüldüm. İnsanlara şizofren ya da psikopat demek çok kolaylaşmış ki bunlar sizin durumunuzdan çokkkk daha farklı rahatsızlıklar.
Ve yine niye böyle yapıyorsun, üstüne düşme adam kaçacak şeklinde yorumlar da olmuş. Hanımlar bu bilinçli yapılan bir şey değil. Beyindeki salgıların değişmesi sonucu gerçekleşiyor ve biz buradan yapma etme desek bile etkisi sadece birkaç saat sürecek, o da en iyi ihtimalle.
Konu sahibesi lohusalık döneminde muhtemelen daha farklı hissedeceksiniz. Hormonlar başka bir şekilde tepetakla olacak kendinizi buna hazırlayın.
Bu durumun ne yüzünden başladığını siz muhakkak bilirsiniz ama önce şunu kabul edin davranışınız norm sayılan davranışlar dahilinde değil. Bunu kabul etmek iyileşmenin ilk adımı çünkü bilinçli bir mücadele gerrkiyor atlatmak için.
Takıntınızı beslemeyin öncelikle. Kontrol dürtüsü geldiğinde kendinizi başka bir şeyle meşgul edin. Gereksiz şüpheye kapıldığınızda işin mantıklı tarafını düşünmeye gayret edin ve sonuçtan emin olun.
Ve lütfen bir uzmana gidin. Çünkü siz şu an takıntıyla savaşmıyor ve hatta daha da besliyorsunuz.
Yazık değil mi?
Anne olacaksınız en mutlu günlerinizi taşıyor olmanız lazım.
Medikal tedaviden de korkmayın. Antidepresan tedavisi almak zorunda kalan, antipsikotik ilaç kullanan insan sayısı o kadar fazla ki.