İçinizin rahat etmesi için bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ediyorum ancak bir şeye odaklandığı için bakmamış olabilir. Bu hep böyle değilse sorun yoktur diye düşünüyorum. Göz teması kuramama belirli eşyalara büyük saplantı gösterme,rutini değiştirildiğinde öfke nöbeti geçirme,tekrarlayan davranışlar gösterme,özellikle ellerini sürekli ve anlamsızca sallama(by by şeklinde değil anormal şekilde), günler önce söylediğiniz "hadi çorba içelim" gibi bir cümleyi alakasız bir yerde sürekli ve susmaksızın tekrar etme ya da söylediğiniz şeyleri sizden sonra sürekli tekrar etme, dönen nesnelere takılma gibi belli davranışlar göstermiyorsa sakin olun.
Okulöncesi öğretmenliği okuyorum.Çok ayrıntılı bir içeriği olmasa da özel eğitim dersi aldım.Bu bilgileri oradan hatırlıyorum.
Bunun yanında erken çocuklukta gelişim dersi alırken hocamız çocuğun sağlıklı bir benlik,kişilik gelişimi olması için ona ismiyle hitap edilmesi gerektiğini söylemişti. Aşkım,sevgilim gibi kelimelerin eşe,sevgiliye özel olduğunu,çocukları böyle sevmememiz gerektiğini anlatmıştı. Eğer çocuğunuza ismiyle hitap etmiyorsanız ismini söylemenizi öneriyorum.
Bir kere olan bir şeyden ya da burada anlattıklarınızdan kesin yargılara varılması mümkün değil.Bizler çocukların oynadıkları oyun çeşidiyle gelişimlerini bağdaştırıp gelişim düzeylerine uygun davranış gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini anlamak için dahi defalarca ve uzun uzun gözlemler yapıyoruz. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz. Hiç bir şüpheye mahal vermemek adına bir uzmana sorabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim