• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen birşeyler yazın..:(

Bugun yilda bir bile olsa jinekolojik muayene olmayan bir suru kadin yazdi bir konuya. Oraya da yazdim, muayene olalim, smear verelim. Bunlar buyutulecek seyler degil, korkulacak seyler degil.
Bu konuda çok haklısın. Bulunduğum ülkede mahalle doktorları rutin olarak zamanı gelen her kadına mektup yolluyor smear test yaptırması için..darısı bizim ülkemizin başına.
Ama kadınlar da bilinçli olmalı.korkup gitmeyenler bile var.halbuki ne kadar kolay bir test.

Bu konuda çok haklısın. Bulunduğum ülkede mahalle doktorları rutin olarak zamanı gelen her kadına mektup yolluyor smear test yaptırması için..darısı bizim ülkemizin başına.
Ama kadınlar da bilinçli olmalı.korkup gitmeyenler bile var.halbuki ne kadar kolay bir test.
bugunku konuda da tup bebek tedavisine baslayan bir hanim yazmisti, ilk defa muayene oldugunu ve altina bin tane korkuyorum muayene olmuyorum yazan olmustu. Cok uzucu gercekten.
Burada da aile hekimine mesela grip olup gitsen soruyor ve ketem denen kanser tarama merkezlerine yonlendiriyor. Saglik ocaklarindan ketemlere servis kalkiyor. Ozellikle 30 ve 50 yas ustu kisilere ozel testler uyguluyorlar.
Detayli yazdim ki bilmeyen ve okuyan olursa, aile hekimine danişsin.

bugunku konuda da tup bebek tedavisine baslayan bir hanim yazmisti, ilk defa muayene oldugunu ve altina bin tane korkuyorum muayene olmuyorum yazan olmustu. Cok uzucu gercekten.
Burada da aile hekimine grip olup gitsen soruyor ve ketem denen kanser tarama merkezlerine yonlendiriyor. Saglik ocaklarindan ketemlere servis kalkiyor. Ozellikle 30 ve 50 yas ustu kisilere ozel testler uyguluyorlar.
Detayli yazdim ki bilmeyen ve okuyan olursa, aile hekimine danişsin.
Süpersin arkadaşım. Bence özel olarak bu konu ile ilgili bir başlık açmak lazım. Bilmiyorum varmı burda gerçi bakmadım ama..
Gerçekten yazdıklarını bilmeyen bir çok kadın vardır.

Bugun yilda bir bile olsa jinekolojik muayene olmayan bir suru kadin yazdi bir konuya. Oraya da yazdim, muayene olalim, smear verelim. Bunlar buyutulecek seyler degil, korkulacak seyler degil.

Kesinlikle...
Ablama organ nakli doktoru iki senedir jinekolojik muayene öneriyor. Biz söyleniyorduk git diye. Bir sıkıntım yok, döngüm düzenli ağrım sızım yok diyordu sürekli. En son ben kendi doktoruma götürdüm zorla. Randevu aldım hadi gidiyoruz dedim. Orda tespit edildi kitle ilk. Sonrası geldi.

Lütfen lütfen lütfen 40 yaşına kadar yılda bir 40 yaşından sonra altı ayda bir jinekilojik muayenenizi olun, ihmal etmeyin.

annemin yumurtalıklarında rahminde kist vardı. ben ablanızla alakalı durum için fikir beyan edemem ama bahsetmek istediğim birşey var. annemin yumurtalıkları alındıktan bi süre sonra yumurtalık tam olarak kazınmadığı için kendini yenilemiş ve tekrar kist oluşmuştu. demek istediğim doktorunuzu iyi seçin. yücel karaman ve vildan ocaklı isimlerini araştırmanızı tavsiye ederim. allahtan acil şifalar diliyorum

Internetten arastirip kendinizi korkutmayin uzmeyin insallah biseyi yoktur iyi haberleride verirsiniz insallah

annemin yumurtalıklarında rahminde kist vardı. ben ablanızla alakalı durum için fikir beyan edemem ama bahsetmek istediğim birşey var. annemin yumurtalıkları alındıktan bi süre sonra yumurtalık tam olarak kazınmadığı için kendini yenilemiş ve tekrar kist oluşmuştu. demek istediğim doktorunuzu iyi seçin. yücel karaman ve vildan ocaklı isimlerini araştırmanızı tavsiye ederim. allahtan acil şifalar diliyorum
Çok geçmiş olsun annenize de..İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
Ablam da bende yurt dışında yaşıyoruz. Ama herhangi bir durum olursa türkiye yede gelmeyi ve oradaki doktorlardan da faydalanmayi düşünebiliriz. Tavsiyeniz için teşekkür ederim bu yüzden.

Mayflower sakın internete güvenme. Ayak ağrısında bile insanı kanser yapıyor. Bozma moralini.

Internetten arastirip kendinizi korkutmayin uzmeyin insallah biseyi yoktur iyi haberleride verirsiniz insallah
Haklısınız internete bakmak berbat bir fikirdi.Artık bakmam hiçbirşey için.
Amin inşallah iyi sonuçlar alırız.
Ablam ve onun gibi şifa ve iyi haber bekleyen herkese inşallah..çok sağolun

Çok geçmiş olsun annenize de..İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
Ablam da bende yurt dışında yaşıyoruz. Ama herhangi bir durum olursa türkiye yede gelmeyi ve oradaki doktorlardan da faydalanmayi düşünebiliriz. Tavsiyeniz için teşekkür ederim bu yüzden.
hangi ülkedesiniz bilmiyorum fakat yücel hoca haftanın belli günleri brüksel de oluyor. türkiye'ye gelirseniz cerrahpaşa'nın hocalarıyla görüşmeye çalışın. rabbim tüm sevdiklerimizi korusun.

Cok gecmis olsun icinizi ferah tutun internetten de aratmayin lutfen bas agrisina kanser diyor orasi. Ayni sey mi degil mi bilemem ama bende yumurtaligimda baski hissediyordum oyle bir aci cektim ki bi anda belli etmis kendini yumurtamin birinde kist varmis o gece kistle birlikte yumurtamin biri alindi curumus bisey gibiydi. Bikac ayda bir kontrollere gidiyorum baska yere sicramadi kist falan. Oyle bir sey varsa cok cok tehlikeli olabilecegini dusunmuyorum doktorlar cok guzel onlem aliyor zaten

hangi ülkedesiniz bilmiyorum fakat yücel hoca haftanın belli günleri brüksel de oluyor. türkiye'ye gelirseniz cerrahpaşa'nın hocalarıyla görüşmeye çalışın. rabbim tüm sevdiklerimizi korusun.
Aklımda tutacağım bu ismi.çok teşekkür ederim.
Amin inşallah hepimize sağlık diliyorum.

Cok gecmis olsun icinizi ferah tutun internetten de aratmayin lutfen bas agrisina kanser diyor orasi. Ayni sey mi degil mi bilemem ama bende yumurtaligimda baski hissediyordum oyle bir aci cektim ki bi anda belli etmis kendini yumurtamin birinde kist varmis o gece kistle birlikte yumurtamin biri alindi curumus bisey gibiydi. Bikac ayda bir kontrollere gidiyorum baska yere sicramadi kist falan. Oyle bir sey varsa cok cok tehlikeli olabilecegini dusunmuyorum doktorlar cok guzel onlem aliyor zaten
Gecmis olsun.inşallah birdaha yaşamazsınız bu durumu..Ablamda bulunulan kist değil bir kitle.henüz tanimlanmadi ama risk var tabi.Ama dediğiniz gibi tip artık çok ilerledi.çözüm buluyor doktorlar artık.
Ahhh iyiki varsınız hepiniz şimdi biraz daha rahatım. Çok teşekkür ediyorum destek oldunuz bana hepiniz.

Her kitle kanser değildir neden gerekli testler yapılmadan doktor endişelendiriyor polip miyom vs olabilir alınır biter zaten önce kitle tamamen ordan alınır sonra biyopsi yapılır ve smear testi de almaları gerekir durun daha bişey yok Allah şifa versin sizin moral vermeniz lazım

Oncelikle çok geçmiş olsun . İnşaallah korktuğunuz durumla karşılaşmazsiniz . Rabbim korkularinizdan emin kılsin sizi . En kötü ihtimal bile olsa sizin güçlü olmanız gerekiyor onun yanında olmanız ve moral vermeniz için. Umarım kötü birsey çıkmaz

Her kitle kanser değildir neden gerekli testler yapılmadan doktor endişelendiriyor polip miyom vs olabilir alınır biter zaten önce kitle tamamen ordan alınır sonra biyopsi yapılır ve smear testi de almaları gerekir durun daha bişey yok Allah şifa versin sizin moral vermeniz lazım
Ct ultrason yapıldı. Onda çıkan sonuca göre kitlenim öyle polip yada miyom olmadığı kesinleşti.Değişik bir biçimde olan bir kitle deniyor.Herşey olabilir deniyor.İster istemez tedirgin oldum tabi bende.Smear test yapıldı 6 ay önce temizdi.Ama over kanseri Smear test te cikmayabiliyormuş..
Fakat yinede diğer test sonuçları çıkmadan panik olmamak lazım tabi..
Amin inşallah iyi sonuç çıkar. İyi dilekleriniz ve desteğiniz için teşekkürler

Oncelikle çok geçmiş olsun . İnşaallah korktuğunuz durumla karşılaşmazsiniz . Rabbim korkularinizdan emin kılsin sizi . En kötü ihtimal bile olsa sizin güçlü olmanız gerekiyor onun yanında olmanız ve moral vermeniz için. Umarım kötü birsey çıkmaz
Aminnn inşallah. Çok sağolun.
Evet iki elim kanda olsa ablamın yanında olacağım inşallah.o bana az koşmadı. Hep yanımda oldu.
Şimdi sıra bende.inşallah iyi olacak.

geçen haftayı hastanelerde geçirdim.başağrısıyla gittim.ms,als,beyin tümörü,auralı migren,hepsi önüme konuldu.eve geldim,netten araştırdım.aman allahım,ölmüşüm ağlayanım yok.mr çekildi,tetkikler yapıldı.trigeminal nevralji teşhisi kondu.geldim onu da araştırdım,birkez daha yıkıldım.ölmiyeceğimi ama süreneceğimi yazıyordu.

bütün bu süreçte,anksiyate ve panik atağım,tekrarladı.dün psikiyatra gittim.3 psikiyatr ilacıyla eve geldim.hoş geldin,depresyon.netten hastalık araştırmak mı birdaha tövbe...

Geçmiş olsun abla, Allah beterinden saklasın

Allah sizi tez zamanda selamete erdirsin sağlık versin.korkmayın demek kolay biliyorm ama tıp artık cok ilerledi birçok hastalığın tedavisi var.geçmiş olsun

Back
X