Lutfen cvb verir misiniz dardayim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jklm

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
1.303
54
358
Diğer
Mrb.Arkadaslar.15 yillik evliligim bitmek uzere sanki...Esimle siddetli gecimsizliklerimiz var.sinirlenince herseyi soyler,kufreder,asagilar,elwstirir ,ezer. HATTA beni bir kac kez bosadi. Ayni evde hicbirsey olmamis gibi sicak olmasak da yasiyoeuz iste....cocuk da var.Sorum su acaba dini nikahimiz gitmis midir? Ben cok kotu dardayim.mutsizum .kafamda deli sorular.o hic takmiyor....dinen ayrilmis miyiz sizce?cocugum icin cogu seye susuyorum

bence düşüneceğin son şey dinen ayrılmış olup olmadığından. bu sorunun cevabı neden farkediyor ki senin için?

Boşadı diyosun, sonra dini nikah gitmiş midir diyosun. Gitmiş işte çünkü seni boşamış.

3 defa içinden gelerek boş ol dediyse dini nikah gitmiştir sinir anında kendinde olmadan soylediyse ozaman meçhul bir imama danışın iyi olur

Dini nikah bir zamanların resmi nikahıydı.
Muhtar kıyardı, resmi kayıtlara geçirirdi.
O zamanki toplum yaşamı gereği dualar eşliğinde gerçekleşirdi. Amacı evliliği duyurmaktı. Tıpkı şimdiki resmi nikah gibi.
Yani bir farkları yok zaten. Boşanmış olmuyorsunuz...

Ayrılmama sebebiniz tam olarak nedir?

Buradakilerin cevabına göre mi hareket edeceksiniz dini nikah için? Gerçekten bilen birilerine sorun bunu.

Neden ayrılmıyorsunuz bu adamdan tam olarak, çocuk için demişsiniz ama size böyle davranan bir adamın iyi bir baba olduğunu da düşünmüyorum

Başlık;dardayım.
Yorumlar; nasıl dalga geçsek😒
Konu sahibi arkadaşım sinir anında söyleneni bilmiyorum ama üç kere boş ol deneilince nikah düşer diye biliyorum,ince konu hocaya danışın. Düştü dersede çocuğunuz icin o evi tekedin,ilk zaman zorluk cekersiniz sonra iyi ki dersiniz inşallah. Hakkınızda ne hayırlı ise o olsun

Mrb.kizlar.Evlilikte dini nikah bozulursa resmi nikahla evlilige devam edilebilinir mi?
Öncelikle dinen 3 kez boşanma hakkı var. 3 kez farklı zamanlarda boş ol derse nikah geçersiz olur.
Fakat aynı anda 3 kez boş ol derse, nikah bozulmaz. Boşanma hakkı 2 ye düşer.

Bunun için pek çok ayrıntılı durum vardır. Hangi kelimelerle hangi süreçte nasıl söylendiği ile ilgili.
Direk olarak müftülüğünüze başvurun. Burada sağlıklı bilgi almanız mümkün değil.
Ancak evliliğinizle ilgili bitmesi gereken bir durum var ise.....

İçerik silmek yasaktır, ayrıca dini konularda yasaktır, lütfen dini sorularınızı müftülüğe sorun ki ehil kişiden doğru yanıtlar alasınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X