Bebek Beslenmesi Lütfen doğrusu neyse söyleyin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Esimde sizin gibi yapmak istiyor
Peki mama verince su da verdiniz mi mamayla birlikte olunca nelere dikkat etmeliyim

su vermedik

ama zaten 2-3 kere verdik

sonra süt geldi

bir kere de çok dolu olduğu için emmemedi

sağdık biberona koyduk ama onu da içmedi

sonra da cokurdata cokurdata emdi

mama zaten orası var içinde su var

ekstra suya gerek yok, geçici süre

zira aç kalırsa da sarılık olur

ama doğru emsin yara büyümesin

tüm kahverengi kısım ağzına girecek

Bu arada sorunsuz sütünüz geldiginde baska hic birsey vermeyin..en az 6 ay .o sütün icinde onun ihtiyaci olan su,vitaminler...hersey yeterince var

Göğüs ucu yarasi doğum sancısından daha zor bence. Allah yardımcınız olsun. Ama sunu bilinki hic geçmeyecek gibi gorunsede geçiyor.
Bol sıvı tüketin. Rezene içebilirsiniz. Birde emzirme kampı diye birşey okumuştum blogu hatırlamıyorum bi araştırırsanız. Allah bebeğinizle sağlıklı uzun omur versin.

su vermedik

ama zaten 2-3 kere verdik

sonra süt geldi

bir kere de çok dolu olduğu için emmemedi

sağdık biberona koyduk ama onu da içmedi

sonra da cokurdata cokurdata emdi

mama zaten orası var içinde su var

ekstra suya gerek yok, geçici süre

zira aç kalırsa da sarılık olur

ama doğru emsin yara büyümesin

tüm kahverengi kısım ağzına girecek
Tamam canim çok sağol

3 gün mama mi versem dütmü demek için çok kısa bi zaman siz israrla emzirmeye çalışın sıksık duş alın bol su için sütünüz artar ve emmeden de gelmez süt.simdi daha yolun başındasiniz ama bi zaman sonra geceleri kalkip mama hazirlamak cok zor olacaktır emzirmek hem sağlıklı hem kolay sabredin derim.ama sütünüz yetmiyosada çocuğu ac birakmayin dr la iletisim halinde olun onlar yönlendirir sizi

Göğüs ucu yarasi doğum sancısından daha zor bence. Allah yardımcınız olsun. Ama sunu bilinki hic geçmeyecek gibi gorunsede geçiyor.
Bol sıvı tüketin. Rezene içebilirsiniz. Birde emzirme kampı diye birşey okumuştum blogu hatırlamıyorum bi araştırırsanız. Allah bebeğinizle sağlıklı uzun omur versin.
Cok teşekkürler hemen bakıyorum Oraya

Ilk zamanlar bendede yara oldu ve cok acı cekiodum oğlum emdikce ben krem yerine ayva çekirdeği yaptım çok çabuk iyilesti yaralar tavsiye ederim

Daha çok küçük mama falan verme. Sen her ağladığında emzir bebişini hem sütün artar hem bebeğin sakinleşir. Banada doktorlar mama ver demişlerdi ben vermemişim. Mama alan bebekler annelerini emmi yi çabuk bırakıyor

Evet sarı sıvı şekilde geliyor

o zaman şimdi sen azıcık rahatla

sütün geliyor

yarın öbür gün biraz daha artacak

o minik yaramaz da daha rahat emmeyi öğrenecek

her acıktığında mama vs verme

emsin seni

biraz ağlar ama olsun

emmeye alışınca gelişecek

2 saatte bir emzir

her an ağzında da durmasın ama biraz yaran iyileşsin biraz da süt biriksin

en önemlisi azıcık uyu

gündüz de bebek yatınca yat, uyuyamasan bile asla iş vs yapma yat

yemek vs de yapma, eşin yapsın ya da alsın bir şeylerr

Daha çok küçük mama falan verme. Sen her ağladığında emzir bebişini hem sütün artar hem bebeğin sakinleşir. Banada doktorlar mama ver demişlerdi ben vermemişim. Mama alan bebekler annelerini emmi yi çabuk bırakıyor

ama benimki 2,5 yıl emdi

çünkü mamayı biberon ile vermedik

daha büyüyünce de bir kere denedik

çocuk tadını hiç beğenmedi yemedi mamayı

bizde bir aylık olduk doktor her istediğinde meme vermemi istedi. memenin arkasından 30 cc mama verdik çay kaşığıyla. sarılık olmaması için. 3. gün sonunda bıraktık mamayı. göğüslerim hala acıyor bazen knayarak emziryorum. sütünün geldiğinden emin olunca bırakırsın mamayı. bana kuru dut hoşafı ılık duş ve uyumak iyi geldi bebeğin uyuduğu zaman sen de dinlen

Canım naturpy diye bi bitkisel çay var eczanelerde onu dene. Bide ben ibrahim saraç oğlunun incir kürünü yapıyorum 21 gün sürmesi gerekiyo. Bitmek üzere benim 21 günüm hamdolsun iyi şimdilik sütüm.

Pomlayla cekip sut gelme surecini hizlandirabilirsin dort gun olup gelmeyen ssutume cozum oldu . Hip ve humananin anne sutu caylarini da icin ben 35 gunluk anneyim emziriyorum

Sıcak sıcak duş al göğüslerine sıcak havlu koy çok faydasını görürsün. Mamayı kaşıkla ver sakın biberon verme bebişe bidaha seni almaz. Lansinoh meme kremi çok iyidir hem silmek zorunda kalmazsın göğsünü bebeğininde ağzına bakım yapmış olursun. 1 yemek kaşığı rezene, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı ısırganın üzerine kaynar suyu dök günde 3-4 kez iç sütün artar. Kolay gelsin benim bebişde 4 aylık bu arada yenidoğan hemşiresiyim bir sorun olursa sorabilirsin ;)

Arkadaşlar yardım edin ne olur
Uç günlük bebeğim sütüm tam gelmediği icin doymuyor ve hep emmek istiyor
Göğüslerim yara oluyor
Eşim mama aldı ondan verdik biraz içince sakinleşti ama bu durum hic içime sinmiyor sizce doğru mu yapıyoruz iki doktora gittim biri mama ver dedi diğeri daha belli olmaz daha cok erken emzirmeye devam et dedi
Ama doymayınca hep ağlıyor esimde dayanamıyor vermek istiyor
Ayni durumu yasayan var mı
Sütüm tam gelene kadar mana da vermeli miyim

Benim gogsum kaniyordu artik ama vazgecmedim sakin vazgecme sen de...
Ikinci doktorun da dedigi gibi beslenip beslenemedigi icin henuz cok erken mamaya hic baslamamaliydin...
Bebegin dunyaya alisma surecinde onu kucagina al sev emmek istiyorsa birak surekli emsin... zaten ceneleri kuvvetli degil doymasi uzun surebilir... benim bebegim ilk dogdugu gunden beri uyumayi sevmiyo cevremdeki cogu kisi bu beslenemiyo aç dedi ben mama vermedim cunku doktorum beslenemedigini soylemedi... bezini dolduryor kakasini yapiyosa anlarsin zaten... sen etrafina aldirma bebisini istedigi kadar emzir...
Gogus ucun gececek ve emzirmenin ne kadar guzel bi sey oldugunu hissedeceksin...

Arkadaşlar pes etmedim emzirdim bebeğimi ve cok şükür nerdeyse beş gündür sadece kendi sütümle besliyorum bebisimi ve sütümde çoğalıyor
Benim gibi olupta bu konuyu okuyacak olan arkadaşlar sakin pes etmeyin Rabbim onun doğal yolunu acıyor biraz sabredince
Bana burdan cevap yazan herkese çok teşekkürler

Back
X