Lütfen geçecek diyin psikolojim berbat

Province

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
815
526
53
Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum

Benim kiz da oyleydi, sinir krizleri geciriyordum.
Şuan buyudu akilli bir kiz oldu)))
Gececek, azacik sabredin.
İsiniz oldugunda telefonda ve ya tvde reklam filan actiginizda izlemiyor mu?

Benim kiz da oyleydi, sinir krizleri geciriyordum.
Şuan buyudu akilli bir kiz oldu)))
Gececek, azacik sabredin.
İsiniz oldugunda telefonda ve ya tvde reklam filan actiginizda izlemiyor mu?
Hayır kesinlikle dikkatini çeken birşey yok ek gıdaya geçtik çorba yemek için mama sandalyesine oturttugumda bile kıyamet koparıyor eriminden et kopuyor sanki..ya bi çamaşır sermek insanın kaç dakikasını alabilir ki onda bile vız vız vız sürekli...sürekli vizildamasi artık sinirimi bozuyor en güzel zamanları halbuki geri gelmeyecek bugünler ama ben bi an önce büyüsün istiyorum artik

Hayır kesinlikle dikkatini çeken birşey yok ek gıdaya geçtik çorba yemek için mama sandalyesine oturttugumda bile kıyamet koparıyor eriminden et kopuyor sanki..ya bi çamaşır sermek insanın kaç dakikasını alabilir ki onda bile vız vız vız sürekli...sürekli vizildamasi artık sinirimi bozuyor en güzel zamanları halbuki geri gelmeyecek bugünler ama ben bi an önce büyüsün istiyorum artik
benim kiz da oyleydi. Kucaktan inmezdi, ac susuz, zombi gibi gezerdim evde. Buyudukce duzeldi.
Azacik sabredin, bir az da buyusun duzelir.
Esinizle konusup 3uncu dunya savaşi cikarin)))
Bir zahmet yardim etsin size.
O cocugu anne evinden getirmediniz.

ağlamıyorsa eğer bırakın biraz vızıldasın
biraz alışsın mama sandalyesinde oturmaya
ben her işimi böyle halledebiliyorum yoksa benim ufak kızım da inanılmaz huysuz sürekli ilgi istiyor oan kalsa evde ne yemek pişer ne bişe
eee bi de büyük kız var mecburum evde yemek yapmaya evi toplamaya en kötü büyükle az da olsa vakit geçirmeye
o yüden oturtuyorum mama sandalyesine yemeğimi yapıyorum büyüğün ödevlerine bakıyorum ya da çamaşır asıyorum bu arada ben neredeysem sandalyeyi de oraya taşıyorum beni göremeyince çığlığı basıyor çünkü :KK70:

bebeğin daha çok küçük ve ilk çocuğun, her şey zamanla oturacak, düzen kuracaksın alışacaksın, sen de misafir ağırlayacaksın, sadece bu kadar kısa sürede kendinden mükemmeli bekleyip kimseyle kıyas yapma. şu anki önceliğin bebeğin onu doyur iyi bak da gerisi olur.

Geçecek elbette.
3 yaşında mesela size yapışmış olmayacak.
Ben çareyi şöyle buldum; bir şeyleri geçecek diye beklemektense mevcut durumda ne yapabilirim. Mesela yüklü bir para verip dışa dönük kullanılabilen kanguru aldım. Yeri geldi ev içinde illa ki iş yapmam gerekiyor ve durmuyorsa onunla yaptım.
Ben yürüyünce o konuda rahatladım ancak şu an da her şeyi aşırı merak ediyor mesela. O mutfak tezgahında ne oluyor diye üzerime tırmanıyor. Öğrenme kulesi varmış mesela, ondan alıp önüne iki salatalık bir domates vereyim o da tezgahta meşgul olsun diye düşünüyorum. Çünkü inanın o problem bitiyor başka problem başlıyor, hepsi bir gün geçecek ama geçecek diye beklemek de verimsiz vakit geçirmeye yol açıyor.

Açıkçası ben biraz beceriksiz demiyelimde tembel buldum.Hepimiz çalışıyoruz genelleme olarak.O yanında dursun sen yemek yap ha durmuyorsa köy kanguruya o kucağında dursun yine yap yemeğini .

ilk çocuklar çok ağlar çünkü her ağladığında koşarız,panikleriz aman sussun diye. zaman zaman ağlamasına müsade et.

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum
O zamanlarda akşamdan yemek yapıyodum eşim kızımla ilgileniyodu. Annem bana yakın onu çağırıyodum o şekilde hallediyodum. Şuan 16 aylık evde nereye gidersem peşimde.

Sıkıntı bebekte değil baba da..

Onu aglatmamamiza o kadar alıştı ki simdi bırakınca katılana kadar ağlıyor bi kenara birak yemek yap filan imkansız ötesi ya kucağımda olacak ya kucağında olacak 8 aydır bilmem ki yerde kendi kendine vakit geçirdiğini yürüteç aldık bazen yarım saat oyalanıyor evde ona alıpta kullanamadığımız envai çeşit eşya dolu sokacak yer bulamıyorum artık.. herkesin bebeği böyle mi diye merak ediyorum sürekli mutsuzum..halbuki böyle konuşmamıştık eşinle bebek bakımda bana yardımcı olacaktı değil yardımcı olmak köstek olmasin yeter moduna girdim artık.. Bende bel fıtığı var fazla taşıyamıyorum da kucağımda üzerini değişmek için eğildiğimde bile doğrulamıyorum bazen..öyle inatçı ki bazen kucağımda yorulup oturduğumda kıyamet kopuyor ayakta gezmek istiyor çünkü şimdiden böyle yapıyorsa büyüyünce parmağında çevirecek beni çok korkuyorum

Bak bacım, sen hem çalışıp, hem çocuk bakıp hem de ev işlerini yapamazsın. Hem de eşin hiç bir şeye yardım etmezken. Kendini sakın kötü hissetme. Ya sen robot musun ? Madem çalışıyorsun ben yerinde olsam aylık 1000 lira dışarıda yemeğe verecek olsam birisi ile anlaşırım 2 güne bir hem şöyle yüzeysel temizlik hem de yemek için alırım. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bizim buralarda yarım gün temizliğe 80 TL ye geliyorlar. Sen her iki güne bir çağıracağın için temizliği yüzeysel yapsın sana da 2 günlük yemek yapsın. Mesela pilav kuru yapıyorsa büyük tencerede yapsın 2 gün yersiniz. Sonra başka yemek gibi...

Böylece sen 1500 tl gibi bir ücrete hem ev işinden hem de yemekten kurtulursun...

Allah aşkına o kadar çalışıp kazanıyorsunuz, yıpratmayın kendinizi bu kadar.

Kimseye de laf söyletme kendine... Ayrıca eşin müdahale ettiğin de.. Al de.. Ver çocuğu.. 3 saat yokum, git bir arkadaşına.. Baksın bakalım nasılmış çocukla uğraşmak...

Benim oglum da 8 aylik Allah bagislasin. Ben işimi biraktim tum gun evdeyim ve eşim sagolsun hakkini yiyemem evdeyken hep ilgilenir bebegimizle ama yine de sizden farkimiz yok inanin. Aşırı derecede hareketli bir bebek bizimki de, infantil kolikti zaten. Zaman zaman kendimi kesmek isteyecek duruma geliyorum ilk 6 ay yorgunluk cokkunlukten aglamadigim gün yoktu neredeyse desem yalan olmaz. Bazı surecleri aştık gibi ama oglumun her an aglamaya hazir durumda oluşu çıldırtıyor gercekten. Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. Eşinizi islere dahil olmaya ikna etmeye çalışın ya da en azindan alsin bebegi dışarı cikarsin 1-2 saat siz de ne istiyorsaniz onu yapin. Babanin olana bitene dahil olmasi ve bunun icin her seyden once istekli olmasi lazim. Eşim olmasaydı ben coktan hastanelik olmustum. Sifir deneyimli bir anneyim cogu seyi süreç icinde öğreniyorum. Okumaya çalışıyorum bol bol. Ben salona genis yumusak minder serdim oyun parki yaptim kendimce. Cogu zaman onun uzerindeyiz. Bi deneyin isterseniz.

bakin cocugun 2 yasa kadar anneye cok ihtiyaci var,
hele ki calisan annelerin buna cok dikkat etmeleri gerekiyor.
Ben de cocugum erken yasta ise geri dondum.
Esime de dedim,
"bu cocuk butun gun beni gormeyecek, aksam eve gelip yemektir odur budur yapamam, sen yapacaksin.
2 yasina gelecek, emzirme bitecek ondan sonra ortak bolusecegiz isleri yeniden"

yanisi esinizin kulaklarini mi cekersin, telefonunu mu bozarsiniz, kafasina tava mi gecirirsiniz bilemiyorum ama isleri ona bir sekilde devredin.
Yazik kuzum 8 aylik, sizi ister tabi ki yaninda. Siz isteyken idare etmesi ile siz evdeyken sizi gorememesi farkli seyler.

valla canım kocan benim koca gibi kazmagillerden anladığım, o yüzden yavrun biraz büyüdükten sonra anca rahat edersin, benimki 4,5 yaşında yeni rahatlıyorum ama küçük 2 yaşında bu kısır döngü devam ediyor, yani demem o ki yardım edenin olmayınca durumlar böyle :KK14: Allah sabrımızı gücümüzü arttırsın hele ki böyle kocalar varken:bicak:

Bak bacım, sen hem çalışıp, hem çocuk bakıp hem de ev işlerini yapamazsın. Hem de eşin hiç bir şeye yardım etmezken. Kendini sakın kötü hissetme. Ya sen robot musun ? Madem çalışıyorsun ben yerinde olsam aylık 1000 lira dışarıda yemeğe verecek olsam birisi ile anlaşırım 2 güne bir hem şöyle yüzeysel temizlik hem de yemek için alırım. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bizim buralarda yarım gün temizliğe 80 TL ye geliyorlar. Sen her iki güne bir çağıracağın için temizliği yüzeysel yapsın sana da 2 günlük yemek yapsın. Mesela pilav kuru yapıyorsa büyük tencerede yapsın 2 gün yersiniz. Sonra başka yemek gibi...

Böylece sen 1500 tl gibi bir ücrete hem ev işinden hem de yemekten kurtulursun...

Allah aşkına o kadar çalışıp kazanıyorsunuz, yıpratmayın kendinizi bu kadar.

Kimseye de laf söyletme kendine... Ayrıca eşin müdahale ettiğin de.. Al de.. Ver çocuğu.. 3 saat yokum, git bir arkadaşına.. Baksın bakalım nasılmış çocukla uğraşmak...
Haftalık alıyorum kadını onun dışında temizliğe ellemiyorum kirlenmiyor ev pek..banada bi çamaşır yemek kalıyor onu bile yapamıyorum izin vermiyor bebegim..bir keresinde işten arkadaşlarla buluştuk sadece 2 saatliğine onun annesine ve ablasına bıraktım ki seve seve baktılar sanki dünyanın en büyük suçunu işlemişim gibi davrandı bana soğuk ve tavırlı kendimi kötü hissettim..haklisiniz günlük kadın tutmak aslında daha mantıklı ama o zamanda bebegede baksın dicek eşim ben başkasına bırakma istemiyorum bebeğimi annem bakıyor su an

valla canım kocan benim koca gibi kazmagillerden anladığım, o yüzden yavrun biraz büyüdükten sonra anca rahat edersin, benimki 4,5 yaşında yeni rahatlıyorum ama küçük 2 yaşında bu kısır döngü devam ediyor, yani demem o ki yardım edenin olmayınca durumlar böyle :KK14: Allah sabrımızı gücümüzü arttırsın hele ki böyle kocalar varken:bicak:
Bebekten önce böyle konuşmamıştık aslında herşeye yardim edecem diyordu hiçte öyle olmadi..aslında bana mudahale etmese belki bu kadar bunalmazdım beni öyle bir hale getirdi ki çocuk gık dediğinde gitmedigimde kendimi pislik gibi hissediyorum öyle sorular soruyor ki bana kendi anneliğimi sorguluyorum ve surekli emir veriyor bana bu yap şunu yap karşılık verince de kavga çıkıyor

Back
X