- 9 Ağustos 2017
- 815
- 526
- 53
Banada öyle geliyorkocayı boşarsan rahatlarsın bence.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Banada öyle geliyorkocayı boşarsan rahatlarsın bence.
Evet o kadar haklisiniz ki ise başladığımdan beri yavrum kilo bile almıyor psikolojisi bozulmuş doktor öyle dedi..öyle olunca da vicdan yapıyorum sağolsun eşim geçmesinden tozmasindanda olmuyor bazen gunde sadece 1 saat görüyor vicdan yapmıyor mu merak ediyorumbakin cocugun 2 yasa kadar anneye cok ihtiyaci var,
hele ki calisan annelerin buna cok dikkat etmeleri gerekiyor.
Ben de cocugum erken yasta ise geri dondum.
Esime de dedim,
"bu cocuk butun gun beni gormeyecek, aksam eve gelip yemektir odur budur yapamam, sen yapacaksin.
2 yasina gelecek, emzirme bitecek ondan sonra ortak bolusecegiz isleri yeniden"
yanisi esinizin kulaklarini mi cekersin, telefonunu mu bozarsiniz, kafasina tava mi gecirirsiniz bilemiyorum ama isleri ona bir sekilde devredin.
Yazik kuzum 8 aylik, sizi ister tabi ki yaninda. Siz isteyken idare etmesi ile siz evdeyken sizi gorememesi farkli seyler.
Evet o kadar haklisiniz ki ise başladığımdan beri yavrum kilo bile almıyor psikolojisi bozulmuş doktor öyle dedi..öyle olunca da vicdan yapıyorum sağolsun eşim geçmesinden tozmasindanda olmuyor bazen gunde sadece 1 saat görüyor vicdan yapmıyor mu merak ediyorum
Benimkide sürekli tetikte aha diyorum ağladı ağlayacak ben bilmem 8 aydır yerde uzanıp ta yuvarlandigini..eşimin yardımını geçtim eleştirmesin yeter modundayim artık çocuk büyütürken eşlerin rolü çok önemli hayatımı hiç kolaylastrmiyor kendi hayatına aynı hızla devam ediyor amaBenim oglum da 8 aylik Allah bagislasin. Ben işimi biraktim tum gun evdeyim ve eşim sagolsun hakkini yiyemem evdeyken hep ilgilenir bebegimizle ama yine de sizden farkimiz yok inanin. Aşırı derecede hareketli bir bebek bizimki de, infantil kolikti zaten. Zaman zaman kendimi kesmek isteyecek duruma geliyorum ilk 6 ay yorgunluk cokkunlukten aglamadigim gün yoktu neredeyse desem yalan olmaz. Bazı surecleri aştık gibi ama oglumun her an aglamaya hazir durumda oluşu çıldırtıyor gercekten. Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. Eşinizi islere dahil olmaya ikna etmeye çalışın ya da en azindan alsin bebegi dışarı cikarsin 1-2 saat siz de ne istiyorsaniz onu yapin. Babanin olana bitene dahil olmasi ve bunun icin her seyden once istekli olmasi lazim. Eşim olmasaydı ben coktan hastanelik olmustum. Sifir deneyimli bir anneyim cogu seyi süreç icinde öğreniyorum. Okumaya çalışıyorum bol bol. Ben salona genis yumusak minder serdim oyun parki yaptim kendimce. Cogu zaman onun uzerindeyiz. Bi deneyin isterseniz.
Su içtiği bardağı bile oturma odasında bırakıp giden biri için fazla beklentiye sokmayayım kendimi bi iki kere söyledim malesef kavga ile bittisiz esiniz dusunmese bile soyleyin, ve isleri ona devredin,
yemek yap deyin, adam makarna bile yapsa tesvik edin.
evi supurmek silmek, camasirlari asmak icin ozel bir yetenek gerekmiyor, planlasin yapsin bu isleri.
Yonetim yine sizde olur muhtemelen, hic is yapmaya alismadigi icin ama olsun.
Benimde aynı şekilde mesafeler gittikçe artıyor hatta..eskiden deli gibi sevdiğim adam yok sanki karşımda artık oda bana ayni şekilde..bide anneliğimi sorgulamıyor mu buz gibi soğuyorumöyle olur zaten anca tribüne oynamayı bilirler, bizde öyle konuşmadık ama gel ki kazma hiç oralı değilteorikte çok iyiler pratikte bir şey yok maalesef, çocuğu eline versen 20 dk bakamazlar, çocuk hastayken bile başında olduğunu bilmem ben, aslında az yükümüzü alsalar bizimde sabrımız artar, hem işte çalış hem evde çalış bıkıyor insan.... sizi bilmem ama bu durum bizde aramıza çoook mesafeler koydu
![]()
Benimde aynı şekilde mesafeler gittikçe artıyor hatta..eskiden deli gibi sevdiğim adam yok sanki karşımda artık oda bana ayni şekilde..bide anneliğimi sorgulamıyor mu buz gibi soğuyorum
Evet zor zamanlarimiz olduğu doğrudur inanın aklıma bile getrmiyorum benimki sadece ilgi delisi sürekli benimle ilgilen oyun oyna kucağında gezdir yalnız bırakma bunları isteyen bi bebek kalabalikta gayet mutlu herkes bi 10 dk ilgilenince ondan mutluydu yok e biz tek olunca ne biliyim bi yemektir ortalığı toplayınca filan olanlar oluyor az önce yine sınır krizi geçirdim yemek mi yaptım zehir mi yaptım anlamadım sadece bağırıyor ağlamakta denmezHuzursuz bir dönemden geçen annelerin bebeklerinin de bundan etkilendiğini,huzursuz / ne istediğini bilmez şekilde aglayan bebeklere dönüştüğünü düşünüyorum. Büyük olasılıkla evliliginizin ilk yillarinda veya hamilelik döneminde stresli günler geçirdiniz ve su an dönüp dönüp o günleri kafanızda kuruyorsunuz...bebek de bu gerilimi fark ediyor ve o da stresinizi paylaşıyor.
Haftalık alıyorum kadını onun dışında temizliğe ellemiyorum kirlenmiyor ev pek..banada bi çamaşır yemek kalıyor onu bile yapamıyorum izin vermiyor bebegim..bir keresinde işten arkadaşlarla buluştuk sadece 2 saatliğine onun annesine ve ablasına bıraktım ki seve seve baktılar sanki dünyanın en büyük suçunu işlemişim gibi davrandı bana soğuk ve tavırlı kendimi kötü hissettim..haklisiniz günlük kadın tutmak aslında daha mantıklı ama o zamanda bebegede baksın dicek eşim ben başkasına bırakma istemiyorum bebeğimi annem bakıyor su an
Bebekten önemli uğraşımız mı var 8 aylık bebeye ne TV si tableti reklamı bacımBenim kiz da oyleydi, sinir krizleri geciriyordum.
Şuan buyudu akilli bir kiz oldu)))
Gececek, azacik sabredin.
İsiniz oldugunda telefonda ve ya tvde reklam filan actiginizda izlemiyor mu?
Allah bağışlasın canım bu ayları ilgi ayları terkedilme korkusu oluyormuş o yüzden sürekli yanında olalım istiyorlar.Onu aglatmamamiza o kadar alıştı ki simdi bırakınca katılana kadar ağlıyor bi kenara birak yemek yap filan imkansız ötesi ya kucağımda olacak ya kucağında olacak 8 aydır bilmem ki yerde kendi kendine vakit geçirdiğini yürüteç aldık bazen yarım saat oyalanıyor evde ona alıpta kullanamadığımız envai çeşit eşya dolu sokacak yer bulamıyorum artık.. herkesin bebeği böyle mi diye merak ediyorum sürekli mutsuzum..halbuki böyle konuşmamıştık eşinle bebek bakımda bana yardımcı olacaktı değil yardımcı olmak köstek olmasin yeter moduna girdim artık.. Bende bel fıtığı var fazla taşıyamıyorum da kucağımda üzerini değişmek için eğildiğimde bile doğrulamıyorum bazen..öyle inatçı ki bazen kucağımda yorulup oturduğumda kıyamet kopuyor ayakta gezmek istiyor çünkü şimdiden böyle yapıyorsa büyüyünce parmağında çevirecek beni çok korkuyorum
Siz neden sinir krizi geçiriyorsunuz ki? O henüz 8 aylık bir bebek!? Bakın otuz yaşında eşinize söz geciremiyor ev sorumluluklarına onu dahil edemiyorsunuz ancak 8 aylık bebeğinize sabırsız davranıyorsunuz. Madem iş hayatına döndünüz ve haftada bir yardımcı alacak güce sahipsiniz bunu 3 yarım gün şeklinde yeniden düzenleyin.Gelen yardımcınız geldiğinde 3 saat ev işi yapiyorsa 1 saat yemek yapar ,ne ütü size kalır ne yemek.İsten gelince alırsınız kuzunuzu parka çıkarsınız ,alırsınız kucağınıza oyun oynarsınızEvet zor zamanlarimiz olduğu doğrudur inanın aklıma bile getrmiyorum benimki sadece ilgi delisi sürekli benimle ilgilen oyun oyna kucağında gezdir yalnız bırakma bunları isteyen bi bebek kalabalikta gayet mutlu herkes bi 10 dk ilgilenince ondan mutluydu yok e biz tek olunca ne biliyim bi yemektir ortalığı toplayınca filan olanlar oluyor az önce yine sınır krizi geçirdim yemek mi yaptım zehir mi yaptım anlamadım sadece bağırıyor ağlamakta denmez
Aynı benim kızım. Şimdi 14 aylık oldu yavaş yavaş düzene giriyor. Üzülmeyin. Zararlı olduğınu bile bile klip açardım ben çünkü sabrım kalmamıştı. Şimdi yürümeye başladı her an yanımda belki o yüzden eskiye göre sakin. Yürüsün biraz daha rahat çamaşır asarsınız. Ben çamaşır asarken yürüteç ile yanıma alırdım daha az ağlardı. Bir keresinde kapı da bıraktım komşular düştü sanmış kapıya gelmişlerdi doktora gidelim diye.Hayır kesinlikle dikkatini çeken birşey yok ek gıdaya geçtik çorba yemek için mama sandalyesine oturttugumda bile kıyamet koparıyor eriminden et kopuyor sanki..ya bi çamaşır sermek insanın kaç dakikasını alabilir ki onda bile vız vız vız sürekli...sürekli vizildamasi artık sinirimi bozuyor en güzel zamanları halbuki geri gelmeyecek bugünler ama ben bi an önce büyüsün istiyorum artik
Haftada bir aldığınız kadını haftada 2 ye çıkarın en azından çamaşır ütünüzü de o halletsin ve o varken biraz da bebekle ilgilensin siz yemek vs yapın. Eşinize gelince güzelce uyarın ya emir kipiyle konuşup akıl vermesin ya da madem çok biliyor kendisi yapsın.Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum