Lütfen içimi rahatlatabilir misiniz bu testlerle kafayı yiyeceğim

Mrs_turta

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
78
26
18
11 haftalık hamileyim ikili test zamanımız geldi zaten öncesinde deli gibi ikili test kötü çıkarsa diye kafama takmaya başlamışken iyide çıksa kesin değil kötüde çıksa kesin değil diye deli olmuşken birde bu gün kromozom testini söylediler iki arkadaşım yaptırmış 2000 tl civarındaymış yurtdışına gidiyormuş test onu yaptırınca ikili üçlü bi şeye gerek kalmıyormuş yaptır mutlaka dedi kesin sonuçmuş falanmış filanmış keşke demeselerdi bi taraftanda Allah korusun kötü bi sonuç çıksa aldırırmıydınız diyorum düşünmek istemiyoruz diyorlar yani Allah korusun tabiki maddi manevi üstesinden gelebilmek lazım sağlıklı çocukların sorumluluğu bukadar ağırken engelli bi çocuk büyütmek kolay değil ama böyle testlerle de kafayı yemek istemiyorum resmen hamileliğimin tadını çıkaramayacağım bu gidişle...

Neden yaptirmak istiyorsunuz doktorunuz soyledimi yaptirin diye riskli bir durum varsa yaptirilir diye biliyorum benim 3. Cocugum olacak ilkinde ucluyu yaptilar ikili ozaman bukadar onemsenmiyodu ikincide ikili yapili detayli ultrasona gerek duymadi doktor simdi ikiliyi yaptirdim detayli zamanimi bekliyorum icinizi rahat tutun siz eger herhangi bir sorun gorurse doktorunuz ister zaten insan biseyden korkup cok kafa yorunca tovbe Allahim basina geliyo ya kuveze konursa diye 9 ay yok yere kafayi yedim hicbir sorun yokken sonucta 3 gun kuvezde kaldi :( olumlu dusunmek lazim

Bence henuz bu testler kesin sonuc saglamiyor,bi cok arkadasima bebeklerinin hasta olduğunu soylediler:KK20: sonuc sapasaglam cocuklar,peki ya aldirsaydilar ?ben 2 cocugumdada bu testleri yaptirmadim cunku sizdeki suanki durumu yasamak istemedim Allah ne verirse dedim sonucta verende o alanda,insanoglu herseyi istediği gibi yonlendiremeyecegini bi anlasa, kaldiki engelli diye cocuk aldirirsin yarin bi kaza gecirir sen engelli oluverirsin,bence Allah'a siginin ve hamileliginizin tadini cikartin:KK66:

Neden yaptirmak istiyorsunuz doktorunuz soyledimi yaptirin diye riskli bir durum varsa yaptirilir diye biliyorum benim 3. Cocugum olacak ilkinde ucluyu yaptilar ikili ozaman bukadar onemsenmiyodu ikincide ikili yapili detayli ultrasona gerek duymadi doktor simdi ikiliyi yaptirdim detayli zamanimi bekliyorum icinizi rahat tutun siz eger herhangi bir sorun gorurse doktorunuz ister zaten insan biseyden korkup cok kafa yorunca tovbe Allahim basina geliyo ya kuveze konursa diye 9 ay yok yere kafayi yedim hicbir sorun yokken sonucta 3 gun kuvezde kaldi :KK43: olumlu dusunmek lazim

Okadar halklısınız ki sanırım bu yapı meselesi durduramıyorum kendimi oysa haftalar önce yani ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hamilelikle ilgili sıfır bilgiye sahip biri olarak ne kadar mutluydum şimdi daha ikili testi yaptırmadan ya sonuç kötü gelirse diye sarmaya başladım bana verdikleri kaç ihtimal yetecek acaca çünkü sonuçta hep bi ihtimal hesabı söz konusu yaptırmamayı bile düşündüm sınavdan korkarda sınavs girmez ya öğrenci onun gibi oysa kendimede kızıyorum düşündükçe çağırıyorum diye ama tevekkül etmek lazım

Bence henuz bu testler kesin sonuc saglamiyor,bi cok arkadasima bebeklerinin hasta olduğunu soylediler:KK20: sonuc sapasaglam cocuklar,peki ya aldirsaydilar ?ben 2 cocugumdada bu testleri yaptirmadim cunku sizdeki suanki durumu yasamak istemedim Allah ne verirse dedim sonucta verende o alanda,insanoglu herseyi istediği gibi yonlendiremeyecegini bi anlasa, kaldiki engelli diye cocuk aldirirsin yarin bi kaza gecirir sen engelli oluverirsin,bence Allah'a siginin ve hamileliginizin tadini cikartin:KK66:

Bende yaptırmamayı düşündüm hem güvenilirlik yok hem kafa karışıyor ne gerek var diye bu iki günde ama insan varsa böyle bi bilim değerlendirmek istiyor sadece merak belkide.. Kötü çıkma ihtimali sanırım zor bir ihtimal herkes için ama kafaya tAkma durumu kişiden kişiye değişiyor öok isterdim olumlu düünebilen ve anın tadını çıkaran biri

11 haftalık hamileyim ikili test zamanımız geldi zaten öncesinde deli gibi ikili test kötü çıkarsa diye kafama takmaya başlamışken iyide çıksa kesin değil kötüde çıksa kesin değil diye deli olmuşken birde bu gün kromozom testini söylediler iki arkadaşım yaptırmış 2000 tl civarındaymış yurtdışına gidiyormuş test onu yaptırınca ikili üçlü bi şeye gerek kalmıyormuş yaptır mutlaka dedi kesin sonuçmuş falanmış filanmış keşke demeselerdi bi taraftanda Allah korusun kötü bi sonuç çıksa aldırırmıydınız diyorum düşünmek istemiyoruz diyorlar yani Allah korusun tabiki maddi manevi üstesinden gelebilmek lazım sağlıklı çocukların sorumluluğu bukadar ağırken engelli bi çocuk büyütmek kolay değil ama böyle testlerle de kafayı yemek istemiyorum resmen hamileliğimin tadını çıkaramayacağım bu gidişle...
Merhaba bende yeni doğum yaptım bu aşamaların hepsinden geçtim.. eğer 2li testte bi sorun çıkarsa 3lü testi kesin emin olmak için yapıyorlar fakat normal çıkarsa 3lü testi gerek görmüyorlar.. doktorum bana "eğer 2li testte sorun çıkarda bebeği aldırmayı düşünürsen testi yaptır ama sorunluda olsa aldırmam diyorsan yaptırma demişti" öyle arkadaşının dediği tarzda testlerede inanma önce doktoruna fanış onun yönelttiği gibi karar ver..

Merhaba bende yeni doğum yaptım bu aşamaların hepsinden geçtim.. eğer 2li testte bi sorun çıkarsa 3lü testi kesin emin olmak için yapıyorlar fakat normal çıkarsa 3lü testi gerek görmüyorlar.. doktorum bana "eğer 2li testte sorun çıkarda bebeği aldırmayı düşünürsen testi yaptır ama sorunluda olsa aldırmam diyorsan yaptırma demişti" öyle arkadaşının dediği tarzda testlerede inanma önce doktoruna fanış onun yönelttiği gibi karar ver..
İkili teste güvenebilsem kesin sonuç verebilse keşke normali ne bu ikili testin değerinin? İkili testte arkadasım 567/1 ihtimale dayanarak hangi ihtimal kime göre iyi kime göre kötü ...çok zor bebek sahibi oldukları için ( tüp bebek) artık ne varsa yaptıralım demişler sanırım diğer bu harmony testini yaptıran arkadasımda ikiz gebelik kalpte parlaması çıkmış ama araştırdığım kadarıyla çok kişide raslanmış böyle şeylere ve geçmiş gitmiş doğuma kadar evhamlı olanlar atlamış işte hemen faydalı bişeyde olabilr illaki ama para tuzağıda olabilir 20-24 haftaya gelmiş koskoca bebek onu o saatten sonra nasıl aldıracak insan zaten yaptırmamayo bile düşündürüyor insana ikili test ihtimalleri...

Bende bu testlere inanmayanlardanım açıkcası yaptırmadım ikili üçlü testi sadece detaylı ultrason yaptırdım oda sırf oğlumun resmi olsun elimde diye.çünkü doktorum açık açık bu test sonuçları kötü çıkarsa kürtaj a gidilecek dedi o yüzden hiç düşünmedim yaptırmayı çok şükür çoğu gitti azı kaldı artık bence sende içini ferah tut herkesin dediğini kafana takarsan hamileliğin bitmez canım benim

Evhamdan stresten uzak durmaya çalışın. Aldırma planınız yoksa ki bencede zaten böyle bir düşünceye girmeyin ikili testi bile yaptırmayın derim. Çünkü arkadaşında yazdığı gibi hasta denilip de sağlıkla doğan bir çok bebek var. Her şey Allahtan.

Evhamdan stresten uzak durmaya çalışın. Aldırma planınız yoksa ki bencede zaten böyle bir düşünceye girmeyin ikili testi bile yaptırmayın derim. Çünkü arkadaşında yazdığı gibi hasta denilip de sağlıkla doğan bir çok bebek var. Her şey Allahtan.

Sadece ikili testi yaptırıp baska yaptırmamayı düşünüyorum artık siz yaptırmayacak mısınız hemen hemen aynı haftadayız

Bende bu testlere inanmayanlardanım açıkcası yaptırmadım ikili üçlü testi sadece detaylı ultrason yaptırdım oda sırf oğlumun resmi olsun elimde diye.çünkü doktorum açık açık bu test sonuçları kötü çıkarsa kürtaj a gidilecek dedi o yüzden hiç düşünmedim yaptırmayı çok şükür çoğu gitti azı kaldı artık bence sende içini ferah tut herkesin dediğini kafana takarsan hamileliğin bitmez canım benim

Çok haklısın her kafadan bi ses çıkıyor dıymamak en güzel mutluluk ikiliyi dahi yaptırmayacağım diyenlere şaşardım hamilelik öncesi şimdi çok iyi anlıyorum

Sadece ikili testi yaptırıp baska yaptırmamayı düşünüyorum artık siz yaptırmayacak mısınız hemen hemen aynı haftadayız
Başta kararsızdım ama yaptırmaktan vazgeçtim. Teste güvenmiyorum. Hasta denilip sağlıklı doğan, sağlıklı denilip hasta doğan bebekler var. Aldırmayı da düşünmeyeceğim için sonuç sıkıntılı çıkarsa, ki inşallah öyle bir durum yoktur, hamileliğimi zindana çevirmek istemiyorum. Her şey Allahtan. Bebek sağlıklı diye aldırılmaz Allah göstermesin doğar havale geçirir her şey bizim için. Her şey Allahtan.

Başta kararsızdım ama yaptırmaktan vazgeçtim. Teste güvenmiyorum. Hasta denilip sağlıklı doğan, sağlıklı denilip hasta doğan bebekler var. Aldırmayı da düşünmeyeceğim için sonuç sıkıntılı çıkarsa, ki inşallah öyle bir durum yoktur, hamileliğimi zindana çevirmek istemiyorum. Her şey Allahtan. Bebek sağlıklı diye aldırılmaz Allah göstermesin doğar havale geçirir her şey bizim için. Her şey Allahtan.

İnşallah yoktur tabi zaten anladığım kadarıyla çok düşük ihtimaller sıradan Normal gebelikler için... Allah hem bize hem bebeklerimize sağlık sıhhat versin

Kesinlikle gerek yok.. Benim oğlumun öğretmeni yaptırdı bebek %99 downlu çıktı... 6 ay önce doğum yaptı...bebekte hiç bir şey yok... Sapasağlam.. Boşuna bütün hamileliğini zehir ettiler kadının.. :(

Merhaba;
Bahsettiğiniz testi geçen Cumartesi yaptırdım, Nifty Test, sonucunu bekliyorum.
37 yaşında ve 15 haftalık hamileyim. Şu ana kadae tüm tahlillerim ve ultrason sonuçlarım normal. Doktorum sadece yaş faktörüm nedeni ile Nifty Testi önerdi, konu hakkında bilgi verdi ve tercihi bana bıraktı. Ben de araştırdım, ikili test ile karşılaştırdım ve nete daha yakın sonuç veriyor olması nedeni ile yaptırmaya karar verdim. Nifty ve benzeri testler de ikili, üçlü gibi tarama testleridir, tanı testleri değildir. Annenin kanından bebeğe ait DNA lar ayıklanır ve incelenir. Sonucun olumsuz olması bebeğin kesin engelli olacağı anlamına gelmez, bu durumda yine amniyosentez yada CVS'ye yönlendirilir.
Çok araştırmak, çok okumak iyidir. Bakış açınızı genişletir, mukayese imkanı sağlar. Ama bunlardan etkilenip herşeyin kendi başına geleceğini düşünmeye başlarsanız bu hem sizin hem bebeğinizin gereksiz yere strese girmenize neden olur.
Eğer doktorunuza güveniyorsanız kimsenin sözü ile hareket etmeyin derim.
Sevgiyle kalın.

Cnm ortada elle tutulur bir sorun yokken sen kendini ne diye yipratiyorsun ki yorumlari okumadim ense kalinligina baktilar mi ?gerci ense kalin olsa bile yuzde yuz sorun var demek degil bizde basindan beri bir suru sorunla cebellesiyoruz ama nedenlerimiz var doktorlarin suphesi var vs ben genede kendimi bu kadar yipratmiyorum iyi dusunmeye calisiyorum aminosentez yapmadan kesin bilgiye ulasamiyorlar o ikili dortlu tarama tesleri hepsi hikaye hic biri yuzde yuz sonuc vermiyor bu kadar kafaya takiyorsan amino sentez yatir kurtul ama bi sakin ol boyle stres yaparsan bebegede iyi gelmez ;)

http://www.niftytest.com/tr/cocuk-bekleyen-ebeveynler/neden-nifty-testi/

Banada doktorum söyledi. Bütçen uygunsa yaptırmanı tavsiye ederim dedi. 1750-2000 TL gibi ücreti varmış.
Anneden kan alıp yurtdışına gönderip bebeğin dna sına bakılıyormuş falan.

Allahım hepimizee sağlıklı bebekler nasip etsin.
Ben şunun kanaatindeyim. Allahım vermiş bir can, düşük ölüm vs olmadan sırf engelli diye aldırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Evet bakımı zor olacak belki ama evlat sonucta. Canlandı birkere.

Olumsuz düşünüp güzel günlerinizi ziyan etmeyin derim.
Engelli derse doktorunuz doğurunca daha mı az seveceksiniz ? Sanmıyorum.
O yüzden böyle şeylere pek takılı kalmamak lazım.
Milyon tane bu tür durum gördüm, okudum vs.
Tarama testlerinde olumsuz sonuç verip, sapasağlam sağlıklı doğum yapanlar.

İçinizi herzaman ferah tutun.

Back
X