lutfen iyi hikayelerinizi paylasin..

1. Trimester yani 12 haftaya kadar sıkıntı olmaması çok olumlu aslında bir an önce amniyosentez yaptır. Ellerinde bi kanıt olmadan Nasıl hepsi aynı kanıya varabiliyor bu profların? Allah yardımcın olsun. İnşallah sağlıkla doğar

Ben 2 kere amniyosentez yaptırdım . Ama sorunu tam anlaysmadım epidural ve genel anestezi derken amnitosentez içinmi soruyosun? Eğer öyleyse amniyo için anesteziye gerek yok. 1 dklık bi işlem ve kalçadan iğne vurdurmak gibi hatta daha acısız. İnşallah temiz sonuçlar alırsınız.

Seni çok iyi anlıyorum. Bende 20. haftadayken bebegimde kromozom bozukluğu cıktıgı icin aldır sözlerini duymak zorunda kaldım. Bebegim klinefer cıktı. Umrumda olmadı kabul ettim bebisimi bekliyorum su an. Allahtan umut kesilmez

arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ILK 20 HAFTADA OLDUGUMUZ ICIN buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
Benimde iki hafta geriydi maşallah şimdi 7 aylık sizin gibi bende buralarda araştırdım . Amniyo sentez teklif ettiler red ettim aldırmayacaktim ziraa burdaki arkadaşında dedigi gibi gaybi allahtan başkası bilemez senin bebegin minyon demekki benimki 3 kg doğdu arayı kapatiyorlar sana tavsiyem bolca ye protein meyve evladını bırakma o seni hissediyor annesi sağlıklı ama zayıf olabilir bosver proflari sana soylediklerini .
21 haftada ayrıntılı ultrason var ona girene kadsr bekle çok ye .
Ayrica yazdığın yazıdada direkt kendi ağrından bahsetmişsin sen yeri gelince narkoz ağrı kesici alacaksin ama evladınin canı daha çok aciyacak biraz daha düşün bekle benim hep 2 hafta geriydi çok sıkmadim inşallah seni anne olduğum icin ona kavuşmanin sevinciyle yaziyorum .
Sende inşallah sağlıkla kavuşursun. Seni üzdüysem affet hoşçakal

Canım inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarsın ben benim hikayemi hafiften anlatayım benim hiç beta hcg değeri 2 katına çıkmadı hatta hiç artmadi bile 9 veya 10 puan artıyordu doktor 10 yün içinde düşük olacağını ve bunun sağlıksız bir gebelik olacağını söyledi ama şimdi çok şükür o günler geride kaldı. Sana tavsiyem bol bol dua etmendir.

arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ILK 20 HAFTADA OLDUGUMUZ ICIN buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)

Aman doktorlara kalirsa biz bu bebekleri adet baslar baslamaz o gun yaptik.. bu bi öngoru,bi kabul etme,hafta tayini acisindan. Size 18haftalik denen bebek zaten aslinda en fazla 17 hatta belki de 16haftalik. Aslinda 3hafta degil geriden gelmesi 1 2haftadir. Ilk 20hafta icinde olunca ne oluyo bilmiyorum ama,benim.bebek de bi ileri bi geri cikti hep basindan beri. Smdi haftasi geri cikan.haliyle gidiyo bakalim..Bence bebeginiz sagliklidir. Amniyosentez zararsiz bir seydir heralde bu kadar fazla yapildigina gore. Aciyi dusunmeyin zaten lokal olarak birseyle uyusturulursunuz. Discide bile bi spreyle daha ignesiz agiz dil uyusuyor.Yani bunun da bir yolu yordami vardir. Bebek iyi olsun da insallah.. muhim degil gerisi...Insallah guzel.haberinizi yazarsiniz islem sonrasi..

Benim ablam da doktor ve hamileyken 3-4 tane Prof down sendromlu olabilir dedi amniyosentez yaptırdı ve temiz çıktı ama temiz çıkana kadar ablam da biz de çok harap olduk

Bende çok korkmustum amniyo sentez sonucu iyi çıktı aallahımo ggünleribir daha yasatmasin suan 18 aylik bir ooğlumvar cçok saglikli Allah yar ve yardimcin olsun

Önceki konunuzdada yazmiştım sizinle aynı süreci yaşadım büyük kızımda... Bu yüzden korkunuzu endişelerinizi çok iyi anliyorum ama unutmayın bebeğiniz için söylenen her şey sadece olasılık kesin bilgi değil. Dua edin ettirin Rabbim inşAllah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.

acaba dusunmedim mi saniyorsunuz?kac tane prof.gezdigimi biliyor musunuz?yapilabilecek bir sey olsa yapmaz miyim saniyorsunuz? Allah size vicdan versin baska bir sey demiyorum

Cnm ben 24 haftalik iken suni sancı ile gebeliği sonlandırmaya çalıştılar. Ama suni sancı hayal edilebilir bir şey değil. Hele adet sancisindan az fazla hiç değil. Yani bu kadar bariz konuda bile dogru aciklama yapmayan bir doktorun varsa arastirmalarini biraz daha derinlestir derim. Ben suni sanciya daha fazla dayanamadım o yüzden sezaryene aldılar.

3 hafta gelişim geriliği çok birsey değil gibi geldi. Dollenmenin olduğu ay belki yumurtlamadin belki tarihleri yanlış tuttun. En başından beri mi 3 hafta geriden geliyordu yoksa dollenmenin başında normaldi sonra mı geride kaldı?

Profesör profesör gezdim demişsin. Ultrason işi bence biraz tehlikeli hem cihazın iyi olması kalibraayonlarinin yapılmış olması vs lazım hem de ölçümleri yapan Dr un bu konuda gerçekten uzman olmasi lazim. Sadece detaylı ultrasona bakan perinataloglar var. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbuldaysan bir de recep has a git derim.

12. Hafta ve 16. Hafta ölcümlerini aynı doktora mi yaptırdın?

Bir de daha 18. haftadasın sanırım detaylı ultrasonu 20 haftada yapıyorlar onu bekle bakalım. Hatta bebek eğer 15 haftalik gözüküyorsa detaylıya ben senin yerinde olsam bebeğin 20 haftasında girerdim.

ben de hep iyiye,bebege odaklanmaya calistim canim.. ama olumsuz yorumlardan sonra doktorlarin,pek umudum kalmadi..sizin gerilik ilk haftalarda mi baslamisti.. bu cok onemli cunku

Canım ben 21. haftada doğumla hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. 30 saat sancı çektim. Adet sancısının 10 katı belki daha fazla. Ama çok şükür telkinlerle, dualarla atlattım. Doğduğu an bütün ağrıların geçiyor. Hatta ikinci bebeğimi normal doğumla yapmayı çok istedim. Fakat sezeryan oldu. Sezeryan doğumumdan çok daha zordu. İnşallah gerek olmaz senin için ama eğer olursa da normal bir doğum gibi.
Bizde bebekte gross anomaliler vardı. İç organlarında değil. Fiziksel sorunlar vardı. Özellikle göğüs kafesindeki sorun doğduğunda nefes almasına izin vermez dediler. Amniyosentez temiz çıktı ama o sadece kromozomlara bakıyor. Tek tek genlere bakmıyor. Yalnız sadece 3 hafta geriden geliyor diye sonlandırmazlar diye düşünüyorum. Belki iyi beslenemiyor. Şekerine baktırdın mı? Belki seninle ilgili bir durum var ve çözülebilir. Çok iyi bir perinatoloğa görünmeni tavsiye ederim. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul bu iş için en iyi yer.

Mune Mune konumu kapatabilir misin?baslikta israrla yalvararak belirtmeme ragmen hala.kotu anilarini yazanlar var.. bu arada yardimci olan durumu merak eden herkese tesekkurler.. dun amniyosentez oldum sonucu bekliyoruz ama sonuc gelmeden sonlanabilir kendiliginden bile.dediler.. hazirlikli.ol.dediler.. yeniden tesekkurler

Back
X