lutfen kizlar yardim edin:(

Guleryuzlu

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
154
2
316
bende pco var.esimin sperminde hicbi problem yoktu.degerlerini bilmiyorum
bugun erken iliskiye girdim gittim.2 saat sonra baktilar.spermlerde hareket yokmus.
ne bu kizlar simdi
bendemi sorun var esimdemi
bekleyemedim

pek anlayamadım ne demek istediğini
esimin sperminde hicbi problem yoktu.degerlerini bilmiyorum demişsin
değerlerini bilmiyosan daha önce sperm sayımı yapılmadıysa problem olmadığını nerden biliyosun

eğerki sperm tahlili istemişlerse sizden onun içinde 3 günlük bi cinsel perhiz isterler
yani 2 saat önce ilişkiye girip gidip sperm tahlili yaptıramazsınız

Evet ben de anlayamadım tam olarak. Sperm sayımı yaptırdınız mı daha önce? Yani sperm sayımının sizin gözle gördüğünüz meninin miktarı ile filan hiç ilgisi yok. Sperm sayımında o meninin içindeki ancak mikroskopla görülebilen erkek üreme hücrelerinin sayı ve kalitesine bakıyorlar. Ne cinsel güç ile, ne miktar ile filan bağlantılı değil bu. Arkadaş da doğrı söylemiş, sperm sayımından önce perhiz gerekiyor, yaptınız mı?

canim simdi ben pco icin gittim.tamam yumurtlama oluyo.
esiminde spermini istediler.hic bisi demediler pehriz felan.
persembe gunu esim spermini verdi sabahtan hemen yarim saat icinde goturdu.
ve ertesi gun sonucunu aldi.doktor normal demis.biz yurt disindayiz baskada bisi sormamis.
neyse bu ay gittim ben yumurtan var dedi.su gun iliskiye girin dedi.girdik ve ertesi gun uzerinden 12 saat gecmisti.doktor aletle acip bakti,sperm hareket etmiyo rahimde degil dedi.
Bidaha hemen gel dedi.2 gun sonra iliskiden 2 saat sonra gittim.sperm rahime ulasmamis hareketsiz dedi.
bende bisi anlamadim.yani sorun bendemi ondami.doktor adetini bekle yine gel dedi.
sizin bilginiz varmi.yaa bunlar ne sayimi yaptilar aceba,
kizlar tecrubelerine guveniyorum
sevgiler

Şimdi sizin bahsettiğiniz herhalde sperm hareketliliği değil de o sırada döllemesi beklenen spermin olmaması durumu. Valla ben hiçbirşey anlamadım. Rahme ilerleyen spermi görebilen doktor ya da buna izin veren bir teknoloji var mı ki ya? Dil nedeniyle tam anlamamış olabilir misiniz acaba? Hiç duymadım böyle bakıldığını, ben mi çok cahilim. Öyle olsa insanlar neden ilişkiden ya da aşılamadan sonra günlerce heyecanla beklesin ki; gider baktırır. Bence bir yanlış anlama var.

Şimdi sizin bahsettiğiniz herhalde sperm hareketliliği değil de o sırada döllemesi beklenen spermin olmaması durumu. Valla ben hiçbirşey anlamadım. Rahme ilerleyen spermi görebilen doktor ya da buna izin veren bir teknoloji var mı ki ya? Dil nedeniyle tam anlamamış olabilir misiniz acaba? Hiç duymadım böyle bakıldığını, ben mi çok cahilim. Öyle olsa insanlar neden ilişkiden ya da aşılamadan sonra günlerce heyecanla beklesin ki; gider baktırır. Bence bir yanlış anlama var.

Bende bir yanlış anlama olduğu kanısındayım. İlişki sonrası sperm rahme ulaşmışmı diye görebilen bir teknoloji benim bildiğim yok... (Zaten spermler sürekli hareket halindeler rahme ulaşırken.. Nasıl takip edilebilirler ki =) ) Olsa zaten bu kadar aşılama, tüp bebek işine gerek kalmaz.. =) çok da güzel olurdu...
Ayrıca spermiogram testi için 3 gün cinsel perhiz yapılmalı. Bu perhiz sonucunda gidip spermler verilmeli ve hemen teste tabi tutulmalı.. bunun haricinde spermiyogram bakıldığını da hiç duymadım.... İnternette araştırınca da zaten bahsettiğim bu bilgilere kolayca ulaşılabilir...
Bence doktorla tekrar detaylıca konuşulmalı. Başka türlü bu sorulara pek yanıt bulamayacaksın kafamçokkarıştı

kizlar yinede cook tesekkurler.doktorun dedigi adetini bekle sonra bakicaz.yani ayin 3unde adet olmasi lazim.bide belkide doktor spermler hareketsiz olunca yukari cikamadimi demek istediki.simdi bi aletle acti ve oradan sperm cikartti disariya.
yani cok iyi anladim.spermler rahimde degil.hareket etmiyo dedi.
hemde hamile olcam ihtimalini bile vermedi.dediginiz gibi adetimde gidicem ozaman buyuk arastirma yaparla herhalde.buradan anlatirim.yine akliniza gelicek bisey olursa paylasirsaniz sevinirim.

Spermi mi çıkarttı? Allah Allah... Ya siz birşeyleri yanlış anlıyorsunuz galiba. Vajenden sperm nasıl alınır? Sperm gözle görünebilen birşey bile değil ki? Sperm değil de "smear örneği" almış olmasın?

Spermi mi çıkarttı? Allah Allah... Ya siz birşeyleri yanlış anlıyorsunuz galiba. Vajenden sperm nasıl alınır? Sperm gözle görünebilen birşey bile değil ki? Sperm değil de "smear örneği" almış olmasın?

bende merakla takipteyim bu işin sonunu =)))
çok ilginç geldi doktorun yaptıklarıda söyledikleride.... laelaelaelaelae

kizlar ben arastirdim.
testin adi POSTKOİTAL TEST
bende arastirdim buldum.genelde pek kullanilmayan bi yontemmis.
spermin yasamasi icin vajinada uygun bi ortam varmi felan.
ama googleden okuyabilirsiniz.test negaif cikarsa 4 nedeni olabilirmis.
ama kesin sonuc veren bi test degilmis.benimde yukarida yazdiklarim kendi gozlemlerimdi.
ne biliyim icinden sivi cikardi resmen.bide adamda deyince sperm hareket etmiyo diyo.
yinede kizlar bilginiz olursa yazin.ayin 3 u gibi regli olmam gerekiyo.3. gunu geri gidicem.
size sonuclari yazarim,...

Postkoital Test (İlişki Sonrası Test, Sims Huhner Testi) nasıl yapılır?
Günümüzde değerini gittikçe yitiren bu testte çiftler, tetkikten yaklaşık 2 - 18 saat öncesinde krem, prezervatif (kondom) ve benzeri hiçbir şey kullanmadan cinsel ilişkide bulunurlar. Doktora gelmeden istenirse kadın ayakta duş yapabilir, ancak vajen hiçbir şekilde yıkanmamalıdır.

Ağrısız ve yalnızca birkaç dakika alan bir yöntemdir. Servikal mukus örneği jinekolojik muayene sırasında alınır ve anında mikroskop altında incelenir. Mukus renksiz, temiz, sulu ve uzama gösteren bir yapıda olmalıdır.

Mukus içinde hareketli sperm sayısı az ise problem sperm üretiminde, vajinal ortamda veya mukus yapısında ya da immunolojik (bağışıklık) faktörlerde olabilir. Bu yönlerden bir takım incelemeler planlanır.

Postkoital (postcoital) test, yumurtlama gününe en yakın zamanda ancak yumurtlama olmadan yapılmalıdır.

Günümüzde aşılama (IUI) tekniklerinin daha da yaygınlaşması ile sims huhner testi neredeyse terkedilir hale gelmiştir.

ALINTIDIR.

Valla varmış ya, utandım sözlerimden. Daha neler duyacağız, öğreneceğiz bakalım. Öğrenmenin yaşı yok. Yani sperm almamış tabi tam olarak ama arkadaşın dediği aşağı yukarı doğru oluyor.

valla kizlar bende ara ara internetnetten bunu bulunca.iste bu dedim.
ne biliyim yurt disinda oyle doktorlar aciklama yapmiyolar.bende icimden oyle cikartincalar.sperm herhalde dedim.yani benim yorumum.ama sonuclari hep burdan yazicam kizlar.bakalim hayirlisi.
yorumlarinizi hezaman bekliyorum.opucukler

kizlar bugun giitim.
rahimdeki mukus spermeleri olduruyomus.gecice izin vermiyormus.
onun icin sodyim bikoarbonatla iliskiden once yikicam.
1 saat beklicem.saha sonra iliskiye giricem.
bakalim kizlar hayirlisi.

Back
X