Lütfen okuyun yorum ve bilgilerinize ihtiyacım var

Nbnb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
714
550
33
İyi günler eşim ve bende her tahlil sorunsuz çıktı hsg vb dahil. 12ayimiz bitti ve artık başka bir doktora gerekli görürse tedavi için de görüşmeye gideceğiz. Tecrübelerinizi dayanarak sormak istiyorum.herhangi bir sıkıntı yokken de aşılama yada ilaç kullanılarak çatlatma ignesiyle birliktelikle olan yöntem(adını bilemedim) ile başarı şansı oluyormu. Bunu tecrübe eden var mı. Yada denemeye devam mı etmeliyiz sizce,yoksa tüp bebek denesek mi ama onda da olmama ihtimali var tabi,kafam karışık ,başarı ve başarısızlık ihtimalleri üzerine tecrübelerinizi bir cümle dahi olsa benimle paylasirmisinuz

Tatlım yaşın gençse bir süre daha bekleyebilirsin tüp bebek en son çare olmalı öncesinde yumurta takibi ve aşılama deneyebilirsin bazıları zaman kaybı olarak görüyor ben buna kesinlikle katılmıyorum benim kızım aşılama ile oldu mesela tüp bebek hem maddi hem manevi olarak çok yıpratıcı yine de karar senin hangi kararı verirsen ver şans seninle olsun 🍀

Tatlım yaşın gençse bir süre daha bekleyebilirsin tüp bebek en son çare olmalı öncesinde yumurta takibi ve aşılama deneyebilirsin bazıları zaman kaybı olarak görüyor ben buna kesinlikle katılmıyorum benim kızım aşılama ile oldu mesela tüp bebek hem maddi hem manevi olarak çok yıpratıcı yine de karar senin hangi kararı verirsen ver şans seninle olsun 🍀
Teşekkür ederim cevabınız için

İyi günler eşim ve bende her tahlil sorunsuz çıktı hsg vb dahil. 12ayimiz bitti ve artık başka bir doktora gerekli görürse tedavi için de görüşmeye gideceğiz. Tecrübelerinizi dayanarak sormak istiyorum.herhangi bir sıkıntı yokken de aşılama yada ilaç kullanılarak çatlatma ignesiyle birliktelikle olan yöntem(adını bilemedim) ile başarı şansı oluyormu. Bunu tecrübe eden var mı. Yada denemeye devam mı etmeliyiz sizce,yoksa tüp bebek denesek mi ama onda da olmama ihtimali var tabi,kafam karışık ,başarı ve başarısızlık ihtimalleri üzerine tecrübelerinizi bir cümle dahi olsa benimle paylasirmisinuz
1 yıl korunmasız ilişki oluyorsa ve gebe kalamiyorsan ilk önce ilaç tedavisi sonra aşılama ve en son tüp bebek öneriliyor arkadaşında dediği gibi yaşın gencse sıra sıra gidebilirsin hangisinde tutacağı belli olmaz sebebsiz infertilite büyük ihtimal diğerlerini denemeden direk tüp bebek yıpratıcı ve olmazsa hayal kırıklığı daha fazla olur bence

Canım sebepsiz kisirlik diye bir terim var maalesef. Hersey normal gorunse bile bazen olmuyor. Oncelikle tup bebek ve kısırlık alaninda uzman bir doktor bulmalisin. Düz jinekologlari tercih etme. Muhakkak tüp bebek uzmani olsun. Durumun gore tedavinin sekline karar verecektir. Oyle her hastada once catlatma iğnesi deneyelim sonra aşılama olmazsa tüp bebek diye bi durum yok. Bazen ilk ikisi yetersiz olacagindan direkt tüp bebege başlanıyor. Bazen yumurtaların durumu eşinin sperm hareketliligi vs baz alınarak tupten once 3 aşılama sansi verilebiliyor. Bunlarin kararida tum tahlillerle birlikte ancak jinekolojik muayene ile doktor tarafindan verilebilir. İlk adim olarak dedigim gbi bu alanda uzman ve tecrubeli bir hekim bulmalisin. Hatta bence docent veya prof varsa etrafindaki hastabelerde muhakkak bir görün

Back
X