lutfen petshoplardan hayvan satin almayin!!

duduperi (kedim olur):1: sokaktan 1 haftalıkken edindim. Vet hayran ALLAH nazardan korusun der. 9 kg ama tathlilleri harika çok sağlıklı ve sanırım dünyanın en akıllı kedisi:ssz:
evde yalnız kalır tek birşeye zara vermez, misafir gelir odasına girer kapıyıda arkadan kapatır, koltuk asla tırmalamaz,canı yansa bile sadece ufak bir uyarı cırmığı atar. RABBİM acısını göstermesin bu da aşkımın resmi $202669_4494669087145_2077038077_o.webp $1397889_10202540130046818_890882548_o.webp

bunuda pet shoptan aldım,ölmek üzereydi kuşuma yem almak için gittim bunu aldım geldım. Aşırı derecede gripti ve bilen bilir kuşlar gripten sağ çıkamazlar.Küçük bir servet ödeyerek ve ilaçlarına da bir o kadar daha ödeyerek sahiplendim
bunun adı da Marco

$401226_10200877554003456_1879349434_n.webp $1560686_10203133048109399_613303077_n.webp
Duduperi şu anda 7 yaşında Marco paşa da sanırım 30 var:1::1:. Papağanların yaşı bilinmiyor 3 te olabilir. ama çok küstah namussuz:52::52:
Almasaydim olüp gidecekti adam birde pişkin pişkin dedi bunu alma hasta diye, güya birde indirim yaptı hasta diye. Hangisi hayvan bilemedim

Son düzenleme:
duduperi (kedim olur):1: sokaktan 1 haftalıkken edindim. Vet hayran ALLAH nazardan korusun der. 9 kg ama tathlilleri harika çok sağlıklı ve sanırım dünyanın en akıllı kedisi:ssz:
evde yalnız kalır tek birşeye zara vermez, misafir gelir odasına girer kapıyıda arkadan kapatır, koltuk asla tırmalamaz,canı yansa bile sadece ufak bir uyarı cırmığı atar. RABBİM acısını göstermesin bu da aşkımın resmiEki Görüntüle 1072659 Eki Görüntüle 1072661

bunuda pet shoptan aldım,ölmek üzereydi kuşuma yem almak için gittim bunu aldım geldım. Aşırı derecede gripti ve bilen bilir kuşlar gripten sağ çıkamazlar.Küçük bir servet ödeyerek ve ilaçlarına da bir o kadar daha ödeyerek sahiplendim
bunun adı da Marco

Eki Görüntüle 1072676 Eki Görüntüle 1072678
Duduperi şu anda 7 yaşında Marco paşa da sanırım 30 var:1::1:. Papağanların yaşı bilinmiyor 3 te olabilir. ama çok küstah namussuz:52::52:
Almasaydim olüp gidecekti adam birde pişkin pişkin dedi bunu alma hasta diye, güya birde indirim yaptı hasta diye. Hangisi hayvan bilemedim

Maşallah ikisine de :16:
Jako baya sağlıklı görünüyo iyi bakmışsın. Keşke yaşları bilinse ama belki benimki de benden büyük kimbilir.

Ben de Şakir'i sahiplendiğimde çok kötüydü. Bir de stresten gövdesindeki boynundaki tüyleri yolmuş olarak geldi. Vitaminlerin etkisi galiba tüylendi tekrar ama gövdesindekileri rahat bırakmıyor. Kime sorsam jakoların stres anında ilk yaptıkları şeydir diyor.
Bir de işin kötüsü jako gibi papağanlardan anlayan veteriner bulamıyorum. Veterinerler korkuyor ısıracak diye. :41:

Maşallah ikisine de :16:
Jako baya sağlıklı görünüyo iyi bakmışsın. Keşke yaşları bilinse ama belki benimki de benden büyük kimbilir.

Ben de Şakir'i sahiplendiğimde çok kötüydü. Bir de stresten gövdesindeki boynundaki tüyleri yolmuş olarak geldi. Vitaminlerin etkisi galiba tüylendi tekrar ama gövdesindekileri rahat bırakmıyor. Kime sorsam jakoların stres anında ilk yaptıkları şeydir diyor.
Bir de işin kötüsü jako gibi papağanlardan anlayan veteriner bulamıyorum. Veterinerler korkuyor ısıracak diye. :41:

ayyy sizinde mi var. Getir bana artık ord prof oldum:15:
benimki de cok fena ıssırıyordu ,aksam hasta halini atayım da gör papaganların burnu nasıl akıyor, bildiğin sümüklü marcoydu, 3 ayda marco paşa ettim:15::15:
bu arada ıssırsın elleme, elini çekme dayan artık benimki ıssırmıyor uğraşmıyor ben onu yendim:33::33:.
beni görünce direk pati pati gelir yanima kafayıda koyar dizime ellerim bembeyaz olana kadar severim ( bu arada şu beyaz tozlara bi çare bulabildin mi)):16::16:

Kadıköy belediyesi tüm türkiyeye örnek olarak petshoplarda hayvan satışını yasakladı darısı tüm türkiyenin başına..sokakta yüzbinlerce aç evsiz hayvan varken barınaklarda yüzbinlerce cins kedi köpek kafese hapis bir şekilde mutsuzluktan intihar ederken petshoptan binlerce liraya hayvan almakta neyin nesi???!!!

Köpeğim bana hediye geldi o binlerce liralık safkanlardan çok güzel çok zeki şımarık duygusal vs $image.webp

Buda 2. Köpeğim sokaktan alındı chocolate labrador kırması olduğu tahmin ediliyor hayatımda gördüğüm en zeki en eğitimli(insan gibi konuşun her söylediğinizi 1 seferde yapıyor) en duygusal en sevgi dolu hayvanlardan biri ve safkan köpeğimden fazlası var eksiği yok

$image.webp

Sonuç: bundan sonra benim çevremin ve ailemin hayatı boyunca bakacağı tüm hayvanlar sokaktan alınacaktır. Herkesin görünce aşık olduğu safkan goldenımla yine herkesin görünce aşık olduğu sokaktan aldığım köpeğin tek farkı ne biliyomusunuz? Goldenım şımarık olduğu için söz dinlemez öbürü 1 seferde ne diyosanız yapıyor..goldenım özgüvenli ve dolayısıyla kavgacı öbürü çektiği acılardan ve sakatlığından dolayı özgüvensiz ve korkak :(

ayyy sizinde mi var. Getir bana artık ord prof oldum:15:
benimki de cok fena ıssırıyordu ,aksam hasta halini atayım da gör papaganların burnu nasıl akıyor, bildiğin sümüklü marcoydu, 3 ayda marco paşa ettim:15::15:
bu arada ıssırsın elleme, elini çekme dayan artık benimki ıssırmıyor uğraşmıyor ben onu yendim:33::33:.
beni görünce direk pati pati gelir yanima kafayıda koyar dizime ellerim bembeyaz olana kadar severim ( bu arada şu beyaz tozlara bi çare bulabildin mi)):16::16:

Olmaz mı? Hem de en agresifinden :1:
Daha ele alıştırma aşamasına gelmedim. Evde en çok bana karşı sakin ki hırlaması yeni kesildi. Başlıcam eğitime ortama alışsın diye bekledim. Çok hassas oldukları için acele etmeyin dedi uzmanın biri.
Neyse sümüklü resmini at inşallah hasta olmaz da bilgim olsun. Zaten bazen hapşırıyo dikkat kesiliyorum.

Isırma konusunda taktikleri hep okudum ama daha uygulamadım. Hırlamasını da ısrar ederek kestim zaten.

O kepek olayına çare yok galiba. Çözüm bulana rastlamadım henüz. Doğaları gereği işte. Kışın daha az yıkandıkları için daha çok oluyor diye biliyorum.

gosteris duskunu kucuk beyinliler cok hayvan bakmak istiyolarsa sokakta yuzlerce var

Bazilari barinaktan aldigi hayvani oradan kurtarmak icinmi aldigini dusunuyorsunuz
Kendi haftalik nefslerini korlemek icin!
Bilincsizce bilgisizce hava veya sevdigi icin aliniyor ama onun bakimina gelince egitimine gelince
Beceremeyip tekrardan sokaklara atan yada satan insanlar bu hayvancazlarin duygularini somuruyorlar alistigi ortamdan bir anda dislanarak atilmak bir insan icin ne kadar kotuyse onlar icinde bir okadar kotu :(

Tabi birde dovusturmek icin

Bence barinaktan,sokaktan yada pedshoptan hic farketmez
Bu hayvancazlara bakamayan,siddet yonelikli egitim veren birde daha sonra birakacagini dusunen insanciklar mumkunse onlara sahip dahi cikmasinlar
Alistigi ortamlardan onlari koparip almasinlar bilmiyorum hic aglayan kopek gordunuzmu ama bir insanin aglamasi bu canlinin yaninda hic kalir okadar ictan ve yapmaciksiz:(

Durumum olsa bakabilecegimi bilsem o pedshoplarda ufacik kafeslere kapatilmis canlilarii evet para karsiligiylada olsa satin alir oradanda kurtaririm...
Baskalari bu isi allahtan korkmadan ticarete dokmus ,ama burda bu canlilarin hic bir gunahi yok ve hirslarimiz yuzunden bu hayvanciklari ihmal etmeyin elinizden geldigi kadar onlari o kafeslerden kurtarmanin caresine bakin...
Bu pedshoplardan hayvan almayin demekle olmuyor maalesef.

Cok cok cok haklisin...
O kadin bana denk gelseydi:47:
Evcil hayvani dahi statu gostergesi olarak goren zavallilar ne yazik ki var, vicdanlari olmadigi kadar beyinleri de yok ne yazik ki...

petshoptan alınmamalı katılıyorum ama o hayvanlarında oradan yuvaya kavuşması için ne yapıcaz bu kısır döngü bitmeli:5:

petshoptan alınmamalı katılıyorum ama o hayvanlarında oradan yuvaya kavuşması için ne yapıcaz bu kısır döngü bitmeli:5:

Petshoptan aldikca yerine yeniai geliyor. Arz-talep.
Almamak dogru olan.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Petshoptaki hayvan tuccarlari satildikca yenisini getirecek ve eziyetleri hic bitmeyecek kuzucuklarin.lutfen almayin:20:

Araba alıyolar sanki :@ boyle cins kedi köpek alıp hayvan ticaretine ortak olanlara gicik oluyorum. Gecen sene kardeşimle sokakta annesiz yavru kedi bulmuştuk herkesin pesinde koşuyodu yazik alıp eve getirdik 1 senedir bizimle gecen ay iki tane yavrusu oldu :D cok seviyorum kedileri ❤

Araba alıyolar sanki :@ boyle cins kedi köpek alıp hayvan ticaretine ortak olanlara gicik oluyorum. Gecen sene kardeşimle sokakta annesiz yavru kedi bulmuştuk herkesin pesinde koşuyodu yazik alıp eve getirdik 1 senedir bizimle gecen ay iki tane yavrusu oldu :D cok seviyorum kedileri ❤
Duyarliliginiz beni cok mutlu etti:46: acilen petshoplada ki hayvan satisi yasallanmali

Size birinci agizdan yasadigim olayi anlatayim da petshoptan niye aldiklarini gorun.

Isyerinde mudurumle hayvanlar konusunda konusuyorduk. Kucuk kizina petshoptan kedi almak istiyor. Epey tartistik, ben sokaktan almanin faydalarini anlattim. Dedi ki "sokaktan buldugum kedi hastalanirsa kimin tepesine cokecem ben, anasi babasi hastaliklari belli degil. Petshoptan alinca bi nevi garanti belgesi gibi hastayi goturup saglamla degistircem" ve beni benden aldi. O an tartismanin faydasiz oldugunu anladim ve sustum. Iste arkadaslar malesef dusunce bu.

Size birinci agizdan yasadigim olayi anlatayim da petshoptan niye aldiklarini gorun.

Isyerinde mudurumle hayvanlar konusunda konusuyorduk. Kucuk kizina petshoptan kedi almak istiyor. Epey tartistik, ben sokaktan almanin faydalarini anlattim. Dedi ki "sokaktan buldugum kedi hastalanirsa kimin tepesine cokecem ben, anasi babasi hastaliklari belli degil. Petshoptan alinca bi nevi garanti belgesi gibi hastayi goturup saglamla degistircem" ve beni benden aldi. O an tartismanin faydasiz oldugunu anladim ve sustum. Iste arkadaslar malesef dusunce bu.
Off off :(((bebesine oyuncak aliyor yani anlattiginiz kisi.anasi babasi belli degilmis.kedi iste lan anasi babasi cok sinir oldum simdi bak.simdi o arkafasiniz buyuk ihtimal bebesi sikilinca kili tuyu bahane edip hayvani atacak.

1 kedim 1 köpeğim var kedim sokak kedisi :))) birinden sahiplendim internetten yani bildiğimiz tekir cinsi kedi :)) benim için cinsi önemli değil önemli olan bir hayvanın hayatını güzelleştirmem sıcak bir yuva vermek :)) çok seviyrum sıpamı ben :)) pet shoptan hayvan almaya çok ama çok karşıyım.Yazık oluyor o hayvancağızlara.

o saf arkadas bilse aslında petshoptaki hayvanlar daha hasta bunu bana diyen de vet hekim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bir de pet shoptan alındıkça sürekli doğurtuluyor o hayvanlar, damızlık olarak kullanılıyorlar. nasılsa alan var diye...

bu şekilde kullanılan bir köpek görmüştüm nette, çok korkunçtu arkadaşlar yapmayın lütfen...

Evet bu pet shop olayı arz-talep meselesidir ve malesef bazı "insanlar" var oldukça bitmeyecektir. Keşke önlem alınabilse ama bu konuda çok bir şey yapılabileceğini de sanmıyorum, buraları kapatsan ne olur bir şekilde yine bulurlar bir yolunu.

Hayvan sevgisi nedir bilmezken birden gelen kedi aşkı ile koca şehirde ne kadar pet shop varsa hepsini dolaşıp yana yakıla minik bir ankara kedisi aramaya başlamış ama aradığımı bulamamıştım(iyi ki de bulamamışım)
Sonra netten hayvan sahiplendiren bir kadınla iletişime geçtim, kadının evine güya kedi seçmeye gittim(sanki pazardan elma seçiyorum) ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve o her türden onlarca kedinin olduğu evde minicik bir sarman oğlan ayaklarıma dolaştı dolanış o dolanış :) Bir yaşında yakışıklı mı yakışıklı bir sarman oğlum var ve beni annesi sanıyor:) ve çok ilginç ama anne diye ses çıkarıyor :)

Onun bir bakışına canımı veririm varsın sokak kedisi desinler oğluşuma :)

Keşke imkanım olsa da bütün canları evime alıp koynumda uyutabilsem.. Sokaklarda barınaklarda ve pet shoplar da ki evsiz yurtsuz bütün canlar umarım bir gün sıcak yuvalara kavuşurlar..

petshoptan hayvan almayı düşünen vazgeçsin,bana ulaşsın ben istediği kriterde bulurum.

bugüne kadar çok hayvan sahiplendirdim ve hep söyledim ters bir durum olursa sokağa atmayın bana verin diye,ki bu hizmeti petshoplar bile vermiyor:9:

şaka bir yana aksine petshoptaki hayvanlar daha çok hastalık taşıyor,iran kedileri çok bakım istiyor mesela ilgilenmek gerek ve petshopta gözü berbat halde iran kedilerinin,her gün damla sıkmak zor geliyor o tüccarlara.

Back
X