Lütfen söyleyin mutsuzluğunun nedeni ne?

kewok_

İkimiz Birden Sevinebiliriz Göge Bakalım...
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.636
61
113
mrhb kızlar.. ben ne diyecegimi şaşırdım artık lütfn siz akıl verin bana.
benim sorunum sevgilimin mutsuzluğu anlamıyorum neden öyle ortada sebepte yok. sevgilim abilern yanında kalıyrdu oradan ayrıldı tek başına ev kiraladı borç ile eve biraz eşya aldı bende evden erzak götürdüm.. o çalışıyor ve aöf okuyor (dahA kayıtlar başlamadı ama) dün yanındaydım eve geldm telefonda konuşuyoruz ikimizinde kuruş parası yok babasını aradı yok ,amcaları dayıları yok yok.. para borçları için para,350aöf kayıt... ve kredi mi alsak diye şaka yaptım o da senin adına çekelim dedi ya şaçmalama benm hesabım yok ssk fln yok dedim babandan dolayı ssk va zaten ne olcak dedi bi tartışma pat telefonu kapattık.sonra aradı konuşuyoruz sesi buz gibi geliyr ne oldu diyorum yok bişey falan diyor.
sonra döküldü ben hiç yardımcı olmuyor muşum. kendisi hep mutsuzmuş bana mutluyum gibi gösteriyormuş işe gidiyormuş sabahın6sın da o soğukta evde tek kalıyrmuş ,parası yokmuş ,benm sözüme güven olmazmış.. fln fln
ya sen şimdiye kadar mutsuzsan niye demedn sen mutlu ol diye demedm diyr tamam da sende hep bir sıkıntı havası hep bi melankoli var, sen kendini mutsz etmk istyrsun iyi olan şeylr o kadar çok ki onları görmüyorsun bak kendi çaban ile ev tuttun esya var ,yemeğin var, çalışıyrsun, okul da başlayacak, daha nedn mutszsn ya kendine yapıyrsun sen valaha bende mutsz olayım artk sen öylesin diye dedm o zamn ben daha mutsz olurum diyr tmm söyle ne var daha çözelim diyorum hep böyleyim bilmiyrm diyr.

kızlar lütfen söyleyın neden böyle ya psikolojik mi ? yoksa neden böyle olablır ben bulamadım bişey biraz parça parça anlatmış olablrm k.bakmayın sorarsanız cevaplarım kızlar şimdi sizlerden cecap bekliyorum:5::5:

Kaçın o adamdan. Kendisine hayrı olmadığını ve sorumsuz olduğunu düşünüyorum.
Siz neden yardımcı olacakmışsınız ona anlayamadım.
Kimse kimseye yardım etmek ve bakmak zorunda değil.

kac yıllık bır ılıskı aranızda guven ılıskısı nasıl bılmıyorum ama ,ne olursa olsun sevgılın kendı borcları ıcın senden kredı talebınde bulunması hıc ama hıc hos degıl.bu anlamsız trıplerı de adına kredı cekmedın dıye de olabılır .sen sen ol sakın senın adına kredı alma.bu devırde babana bıle guvenmez ıken ,sevgılıne mı guvenıceksın.forumda cok okuyoruz sevgılısıne borc para verıp de alamayanları .sakın boye bır cahıllık yapma.evlı degılsınız bırsey degılsınız ne demek canım onun borcları ıcın senın adına kredı almak.nakıt bıle degıl kredı odeyemedıgınde onun faızıyle basına bırsuru bela alırsın.

ayrıca sen o'na ancak,maddı olarak yuk olmayarak yardımcı olursun.ne bılıyım dısarı cıktıgınızda para harcatmazsın yanı maddı olarak o'nu sıkıntıya sokmaktan kacınarak yardımcı olabılırsın .baska turlu hıc bır sekılde yardımın olmamalı .yanı maddı anlamda o'na destek cıkmak zorunda degılsın borclarını odemek zorunda hıc degılsın.

Son düzenleme:
Okurken çok sinirlendim, erkek arkadaşım hem aciz hem gurursuz bir kızdan para istemek ne ya ?sen onun anası değilsin seni kullanıp atmak istiyor çevrede bunlardan çok ,tez vakit ayrıl bu asalaktan ,çok tehlikeli ve kişiliksiz bir tip ,utanma sıkılma yok ,cehenneme kadar yolu var

kac yıllık bır ılıskı aranızda guven ılıskısı nasıl bılmıyorum ama ,ne olursa olsun sevgılın kendı borcları ıcın senden kredı talebınde bulunması hıc ama hıc hos degıl.bu anlamsız trıplerı de adına kredı cekmedın dıye de olabılır .sen sen ol sakın senın adına kredı alma.bu devırde babana bıle guvenmez ıken ,sevgılıne mı guvenıceksın.forumda cok okuyoruz sevgılısıne borc para verıp de alamayanları .sakın boye bır cahıllık yapma.evlı degılsınız bırsey degılsınız ne demek canım onun borcları ıcın senın adına kredı almak.nakıt bıle degıl kredı odeyemedıgınde onun faızıyle basına bırsuru bela alırsın.

ayrıca sen o'na ancak,maddı olarak yuk olmayarak yardımcı olursun.ne bılıyım dısarı cıktıgınızda para harcatmazsın yanı maddı olarak o'nu sıkıntıya sokmaktan kacınarak yardımcı olabılırsın .baska turlu hıc bır sekılde yardımın olmamalı .yanı maddı anlamda o'na destek cıkmak zorunda degılsın borclarını odemek zorunda hıc degılsın.

evet haklısın bende aynen böyle yapıyorum para konusun da bişeyler yok kredi olayıda yok para bekliyor akrabalarından

bnm ablam kızken çalışıyodu.
şimdide çalışıyor eniştem çalışmıyor. hep sağda solda 1 haftalık işlerde..

erkek arkaşım öğrenci bnm.. geçen geldi ona sodex ho yani yemek kartımı vermeyi teklif ettim. öğrencisin dışarda yersin die.
bana gösterdiği tefkiyi anlatamam.
ben yine sodexho yu onun paketini koydum. bu görmüş resmne bu nedenden dolayı ayrılıyoduk!
bunu ablam öğrendi. sakın yapma. erkeğe paran ı yedirme sonra "ne de olsa berfin çalışıyor bana bakıyor" mantıgı çıkıyor.

erkek dediğin ağır olur. gidip bulaşık yıkar kızdan para istemez..
bnm erkek arkaşımda öğrenci farklı şehirde kalıyor ailesindende para almıyor. hep sağda solda çalışıyor.
bnm durum gayet iyi.. istese ona aylık para bile gönderebilirim. ama kesnlikle böyle bi yapıya sahip değil..
doğru olanda bu

uzak durun sömürmesin sizi. bide aöf . gitmiş çalışsın töbe töbe

yaşınızı merak ettim. nekdarlık bi ilişki

bn aynen böyle yapıyorum. öğrenci die.. lüks yrlere gitmekten kaçınıyorum. hediye kesnlkle kabl etemdğim için almıyor artık.
lavaboya gidiyor gibi yapıo hesapları öderim.
2 çay olursada onun ödemesini beklerm kendini kötü hissetmesin die

kızlar para konusun da bişey yok evet bende para vermiyrm zatn parası olunca bana verir kendi de öder yeni işe başladı işte maaşını alsa bi sadece para degil diğer sorunu ne bilemiyrm ya:5:

kızlar para konusun da bişey yok evet bende para vermiyrm zatn parası olunca bana verir kendi de öder yeni işe başladı işte maaşını alsa bi sadece para degil diğer sorunu ne bilemiyrm ya:5:

canım senn para vermen sorun değil.
senden para istemesi başlıca sorun bence..
para olunca bana verir demişsin. bnce buda doğru değil

canıım kaç yaşındasın nekdarlık bi ilişki bu. neden cvb vermiosun buna:S

Çok çok özür dileyerek söylemek istiyorum erkek arkadaşınızın durumu ayranı yok içmeye tahtaravanla gider......(doğru yazmışımdır umarım) misali olmuş...Madem parası yok neden abilerinin yanından ayrılmış ev,eşya borcuna girmiş? Onlara harcayacağı parayı kayıta harcayabilirdi değilmi? Eşimle sevgili dönemimizde; eşimin yaz okuluna gitmesi gerekiyordu annesi gitmesini istememişti derslerini okulda versin diye...O zamanlar ben çalıştığım için maddi olarak yardım ederim demiştim.. Bırak kabul etmeyi lafımı ağzıma tıkamıştı eşim..O istemesede ben yanında bulunsun diye gönderdiğim paranın dekontunu cüzdanında taşıdı uzun bi süre yaptığımı unutmamak için...Yardım etmenizi anlarım sonuçta üzülmesini istemezsiniz ama bunu karşıdaki insan isterse anlamam bu artık kullanılmaya girer sanırım...Uzak dur bu adamdan hayır gelmez sana...6 da kalkıp soğukta işe gidiyormuş ah yazık..İnsanlar kış günü dışarda çalışıyor keyiften sanırım...

Son düzenleme:
bnm ablam kızken çalışıyodu.
şimdide çalışıyor eniştem çalışmıyor. hep sağda solda 1 haftalık işlerde..

erkek arkaşım öğrenci bnm.. geçen geldi ona sodex ho yani yemek kartımı vermeyi teklif ettim. öğrencisin dışarda yersin die.
bana gösterdiği tefkiyi anlatamam.
ben yine sodexho yu onun paketini koydum. bu görmüş resmne bu nedenden dolayı ayrılıyoduk!
bunu ablam öğrendi. sakın yapma. erkeğe paran ı yedirme sonra "ne de olsa berfin çalışıyor bana bakıyor" mantıgı çıkıyor.

erkek dediğin ağır olur. gidip bulaşık yıkar kızdan para istemez..
bnm erkek arkaşımda öğrenci farklı şehirde kalıyor ailesindende para almıyor. hep sağda solda çalışıyor.
bnm durum gayet iyi.. istese ona aylık para bile gönderebilirim. ama kesnlikle böyle bi yapıya sahip değil..
doğru olanda bu

uzak durun sömürmesin sizi. bide aöf . gitmiş çalışsın töbe töbe

yaşınızı merak ettim. nekdarlık bi ilişki

buarada yaşım21 ilişki de 3 yıllık son zamanlar da böyle oldu

Çok çok özür dileyerek söylemek istiyorum erkek arkadaşınızın durumu ayranı yok içmeye tahtaravanla gider...... misali olmuş...Madem parası yok neden abilerinin yanından ayrılmış ev eşya borcuna girmiş? Onlara harcayacağı parayı kayıta harcayabilirdi değilmi? Eşimle sevgili dönemimizde; eşimin yaz okuluna gitmesi gerekiyordu annesi gitmesini istememişti derslerini okulda versin diye...O zamanlar ben çalıştığım için maddi olarak yardım ederim demiştim.. Bırak kabul etmeyi lafımı ağzıma tıkamıştı eşim..O istemesede ben yanında bulunsun diye gönderdiğim paranın dekontunu cüzdanında taşıdı uzun bi süre yaptığımı unutmamak için...Yardım etmenizi anlarım sonuçta üzülmesini istemezsiniz ama bunu karşıdaki insan isterse anlamam bu artık kullanılmaya girer sanırım...Uzak dur bu adamdan hayır gelmez sana...6 da kalkıp soğukta işe gidiyormuş ah yazık..İnsanlar kış günü dışarda çalışıyor keyiften sanırım...

o bu kadar zor durumda iken onu yalnız bırakmak haksızlık olur bence.
kendisine yeni bir düzen kurmaya çalışıyor elbette kolay değil elbette zorlanacak hangi değişiklik kolayca olur ki
destekçisi de olmadığı için sana patlamış.
manevi olarak yanında ol, ne bileyim yemeğine felan yardım edebilirsin.
ama asla maddi olarak yardımcı olma, sana kredi çek diyen adama fazla güvenme derim.
zamana bırak biraz bakalım..
zamanla yüzünü gösterir.

Aman kuzum dikkat edin derim ben size..İş arkadaşım sevgilisine yüklü miktarda kredi çekmişti..Adam (!) son model bir araba aldı ve kaçtı gitti..Yıllardır yok ortada..Zavallım ise yıllardır ödüyor ..Şimdi başka biriyle ilişkide..Ve söylemiyor..Ailesi de bilmiyor..

Haddim değil belki ama şunu söylemek isterim ..Evli bile değilsiniz..Yarınınızın garantisi yok..-ki evli olsanız bile bir derece derim..

o bu kadar zor durumda iken onu yalnız bırakmak haksızlık olur bence.
kendisine yeni bir düzen kurmaya çalışıyor elbette kolay değil elbette zorlanacak hangi değişiklik kolayca olur ki
destekçisi de olmadığı için sana patlamış.
manevi olarak yanında ol, ne bileyim yemeğine felan yardım edebilirsin.
ama asla maddi olarak yardımcı olma, sana kredi çek diyen adama fazla güvenme derim.
zamana bırak biraz bakalım..
zamanla yüzünü gösterir.

belki ondan böyledir bilemiyorum bende ailesi yanına kardeşini gönderecekti beraber çalışıp geçinsnler diye sağolsun babası!
para bulup gönderememişmiş bende yemek yapıp götürüyorum maddi olarak destek olmuyrm zamana bıraktım inş dediğiniz gibi olur

Aynen söylediğiniz gibi: Kendini mutsuz etmek istiyor.

Mutsuz görünen insanlara bakın, aşağı yukarı aynı özellikler.
Ne olursa olsun her şeyin mutsuz edecek bir yönü vardır hayatta.
Yaşananlardan bağımsız bu.
Çünkü mutlu olmak yaşam tarzı gibi bir şey, çok da nedenlere bağlı değil.

Dışarıdan desteklenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum bunun.
Bakış açısının değişmesi lazım bir şekilde.
Mutsuzluğu seçmemesi lazım.

canım sevgilin ailesinden destek göremediği, maddi sıkıntı çektiği için böyle olabilir. sonuçta 21yaş hem eli ekmek tutuyo hem okuyo... o yaştaki erkek bile olsa çoğu aile harcını verir. buna dertleniyor olabilir

depresif bir dönem olabilir.

sana anlatmadığı çok ayrı bir sorunu olabilir.

bi haltı yok pek bi nanemolla iki gün parasız kaldı diye takıyor olabilir.

acayip sinsi, sana kendini acındıracak. kredi çekmen için kıtır atmış, sen de şakaya vurunca planı elinde patlamış sana o krediyi çektirebilmek için sana duygu sömürüsü yapma aşamasında olabilir.

sevgiline para verme. iyi niyetli bile olsa kimse erkeği kadın parası yemeye alıştırmasın. öyle gider ol.

yemek götürüyomuşsun yeter. sen de ona yük olmazsın hediye falan istemezsin tamadır.

erkek maddi sıkıntıdayken ailesi yetişmeyip sevgilisi yetişirse yarın o aile düğünde de bir iğne almaz. üstüne sizden para bekler.

canım sevgilin ailesinden destek göremediği, maddi sıkıntı çektiği için böyle olabilir. sonuçta 21yaş hem eli ekmek tutuyo hem okuyo... o yaştaki erkek bile olsa çoğu aile harcını verir. buna dertleniyor olabilir

depresif bir dönem olabilir.

sana anlatmadığı çok ayrı bir sorunu olabilir.

bi haltı yok pek bi nanemolla iki gün parasız kaldı diye takıyor olabilir.

acayip sinsi, sana kendini acındıracak. kredi çekmen için kıtır atmış, sen de şakaya vurunca planı elinde patlamış sana o krediyi çektirebilmek için sana duygu sömürüsü yapma aşamasında olabilir.

sevgiline para verme. iyi niyetli bile olsa kimse erkeği kadın parası yemeye alıştırmasın. öyle gider ol.

yemek götürüyomuşsun yeter. sen de ona yük olmazsın hediye falan istemezsin tamadır.

erkek maddi sıkıntıdayken ailesi yetişmeyip sevgilisi yetişirse yarın o aile düğünde de bir iğne almaz. üstüne sizden para bekler.

canım çok iyi anladım ve ona göre davranıyrm dün biraz konuştm..sizin söylediklerniz gibi boğazım da bişey düğümlendi dedi

Back
X