Lütfen tecrübelerinizi paylaşın

Demetrios

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016
1.066
1.245
53
39
Yeri burası değil Biliyorum ama oturdum ağlıyorum tecrübelerinize çok acil ihtiyacım var
1.5 yaşında bir kızım var ve boyu ve kilosu akranlarından epey düşük. Doktorumuz kandan bakılacak tüm testlerin yanı sıra ultrason ve idrara da baktı her şey tertemiz. Vitamin eksikliği bile yok. Gelişim maması verdi ve durumu biraz genetiğe bağladı.
Gelişim mamasına yeni başladık, zor bela istenilen dozun üçte biri olarak verebiliyorum ve gün gün arttırmaya çalışıyorum.
Gelelim derdime. Kızım henüz bir yaşını bile doldurmadan çevrem memeden kesmem yönünde baskılara başladı. gerekçe kızımın memeye düşkünlüğünün onu iştahsız yaptığıydı. kızımı memeden kesmeyi hiç istemiyordum ama artık ona zarar vermeye başladığımı düşündürdükleri için karar verdim, keseceğim. Eşim ve ailesi birkaç gün onlara gönderip kızımı hiç görmememi söylüyorlar kv 8 çocuk büyüttüm ancak böyle olur falan diyor aynı kuşaktan başka birçok kadın da böyle söylüyor, annem dahil.
Böyle bişey yapamam, perişan olurum.
Kızım çok inatçıdır ayrıca hafızası gerçekten muhteşem ve hassas bir çocuk. İlişkimizi bu şekilde zedeleyemem, onu hiçbir suçu yokken kıramam ağlatamam.
Kademe kademe azaltayım diyorum olmaz bırakmaz öyle diyorlar
Lütfen Bi fikir verin.bebeği memeye düşkün anneler siz Nasıl bıraktırdınız?

bazi eski anneler simdiki anneler gibi ozverili degil.. onlari asla dinlemeyin yanlis kesinlikle yontemleri.
Hem kiziniz sizi gormeyecek hem anne sutunden mahrum kalacak o cocugun ruh halini hic dusundun mu benim de kizim bir bucuk yasinda hem emiyor hem az da olsa yiyor.bi gun anne sutunu kesersem o istedigi zaman ya da asama asama olarak birakirim.

Erkek kardeşim hiç abartmıyorum 3 yapına kadar emdi 5 yaşına kadar anne nolur bi kere koklayayım diye mızılardı:KK48: benim 11 aylık bir kızım var çok uğraşmama rağmen hiç sütüm olmadı yinede verdim öyle boş boş çekiyordu sonra onuda kestik süt olmayınca üç ay boyunca uğraşmakta gerek Yok zaten benimde sağlığım bozulmuştu size tavsiyem küçükken unutması kolay oluyor büyüdükçe vazgeçemiyorlar ama en az 1.5 yaşına kadar emzirin bence ve her çocuk aynı olmazki yani neden başka çocuklar ile kıyaslanmasının anlamı Yok,anası ayrı babası ayrı! aynı anne babadan başka çocuklar varda onlar çok gelişkinde sadece bu çocuk mu küçük neden eleştiriliyor ki ama işte insanlar boşluktan nereye saracağını şaşırıyor:deli:

Gecmis olsun oncelikle.

Kizim memeye cok duskundu 2 yil emzirdim. Dr dahil cevremdeki herkes memeden kesmemi soyledi. Ancak ben kizimin hazir olmadigini biliyordum. Kimseyi dinlemedim yemek yemedi ama ben yinede birakmadim. 2 yasina geldi 10 gun sonra bir seyler surdum ve kizim bir daha istemedi. Cok saglikli bir ayrilik yasadi. Huzurluyum.

Kimseyi dinleme cocugunu 1 gecede olsa birakma. Alt ust olur yavrucak. Kizin ve sen nasil istiyorsaniz oyle yapin. 8 degil 18 cocuk buyutse beni baglamaz. Ben kuzucuma bakarim.

bazi eski anneler simdiki anneler gibi ozverili degil.. onlari asla dinlemeyin yanlis kesinlikle yontemleri.
Hem kiziniz sizi gormeyecek hem anne sutunden mahrum kalacak o cocugun ruh halini hic dusundun mu benim de kizim bir bucuk yasinda hem emiyor hem az da olsa yiyor.bi gun menwden kesersem o istedigi zaman yada asama asama olarak birakirim.
Doktorumuz da bıraktırma dedi. Ama emzirmek eziyet oldu. Yedirmek için peşinden koşan çaba sarfeden ben, konuşup duran onlar
Vicdan yaptırmasalar kızıma karşı, kızımın kilo durumu da azıcık düzelse, zerre umrumda olmaz
İyi bile dayandım

Bir kere kim ne derse desin imkanınız olduğu sürece 2 yaşına kadar emzirmenizi öneririm. Çünkü bu çocuğun sadece doyması için değil bağışıklığının gelişmesi için de önemli. Anne sütünü 2 yıl alan çocuklar almayanlara göre daha dirençli oluyor, öyle biliyorum. Mahrum etmeyin yavruyu bundan.

Sütten kesme olayıysa bende aşamalı oldu. Önce sadece öğle ve gece uykusunda emzirmeye başladım. Sonra öğle uykusunda kestim, gece emzirmeye devam ettim bir süre de öyle geçti. Sonra anlatarak ikna ederek gece uykusunda da kestim. Hatta son emzirişimde vedalaştı memeyle, büyüdüğü için artık emmeyeceğini söyledim, büyümesini kutladık falan, eğlenceliydi. Alkışla, aferin diyerek vedalaştı.

Ama sizinki çok küçük daha, böyle anlamaz ki. Hele birkaç gün sizden ayrı kalmasını aklınızdan bile geçirmeyin.Bu çok travmatik bir durum. Hem yavruda güven problemi de oluşabilir. Ben kıyamazdım asla hem bu yaşta, hem bu yöntemle sütten kesmeye

Benim oglumda anne sutunu birakti birakali daha iyi yiyor bizimkide yasinda kendiliginden birakti anneden ayri birakilma sacmaligini yeni ogrendim onun yerine baska yontemler deneyin iste goguse birseyler falan suruyorlar tiksinir gibisinden nette cok bilgi vardir bu konuda ama asla kucucuk bebek anneden ayri kalamaz anneye karsi guvenini zedelemeyin

Yeri burası değil Biliyorum ama oturdum ağlıyorum tecrübelerinize çok acil ihtiyacım var
1.5 yaşında bir kızım var ve boyu ve kilosu akranlarından epey düşük. Doktorumuz kandan bakılacak tüm testlerin yanı sıra ultrason ve idrara da baktı her şey tertemiz. Vitamin eksikliği bile yok. Gelişim maması verdi ve durumu biraz genetiğe bağladı.
Gelişim mamasına yeni başladık, zor bela istenilen dozun üçte biri olarak verebiliyorum ve gün gün arttırmaya çalışıyorum.
Gelelim derdime. Kızım henüz bir yaşını bile doldurmadan çevrem memeden kesmem yönünde baskılara başladı. gerekçe kızımın memeye düşkünlüğünün onu iştahsız yaptığıydı. kızımı memeden kesmeyi hiç istemiyordum ama artık ona zarar vermeye başladığımı düşündürdükleri için karar verdim, keseceğim. Eşim ve ailesi birkaç gün onlara gönderip kızımı hiç görmememi söylüyorlar kv 8 çocuk büyüttüm ancak böyle olur falan diyor aynı kuşaktan başka birçok kadın da böyle söylüyor, annem dahil.
Böyle bişey yapamam, perişan olurum.
Kızım çok inatçıdır ayrıca hafızası gerçekten muhteşem ve hassas bir çocuk. İlişkimizi bu şekilde zedeleyemem, onu hiçbir suçu yokken kıramam ağlatamam.
Kademe kademe azaltayım diyorum olmaz bırakmaz öyle diyorlar
Lütfen Bi fikir verin.bebeği memeye düşkün anneler siz Nasıl bıraktırdınız?
Yani çok özür dilerim ama resmen cahil koca karilara uyuyorsunuz. Memeden kesmeniz için bir neden yok. İştah falan kapatmaz ama kesmek için çok erken de değil. Tamamen sizin karariniz ama ufacık bebeği göndermek de nedir. Nasıl cahilce bir tutumdur. Bilimsel dayanakları var mı? Yok. Tamamen saçmalık. Asla yollamayın. Bebek için çok zararlı. Travma yaşayabilir. Tam bağlılık döneminde. Asla boyle koca karı çarelerine de pirim vermeyin.

oncelikle gecmis olsun.sagligi yerindeyse endise etmeyin zamanla gelisir genetikse minyon bir bebektir..kesinlikle baska yere gindermeyin asla..cocuk icin ne kadar zor bir durum dusundunuzmu?.suan kusura bakmayin ama bir nevi kendinizi dusunuyorsunuz aglamasina dayanam diye.peki bebeginiz sizi goremedigi icin agladikca ne hissedecek??.merak etmeyin sutten biraktirmak sandiginiz kadar zor degil.ilk gun aglar evet ama siz yaninda olur ona sarilirsaniz inanin daha cabuk unutur.benim kucuk oglumda bir bucuk yasindaydi.ilk gece cok agladi kucagima aldim sevdim optum oyun oynadim.uydu kaldi kucagimda.ikinci gun cok az huysuzlandi.ucuncu gun kendiliginden yatip uyudu..cocugunuzu yaninizdan ayirmayin heleki boyle bir surecte.sonra bebegim benden kopuk diye yakinirsiniz.8 cocuklar buyutmusler ama halen bir cocugun piskolojisini anlayamiyorlar.bende biliyorum o 8 cocuk buyutenleri.benim tavsiyem bunlar siz bilirsiniz tabi yinede..ayrica sutten niye kestiginizide anlamis degilim.anne sutu kadar besleyici bisey yoktur.doktorlar bisuna okumus zaten 8 cocuk doguranlara sormak lazim herseyi.kulaginizi tikayin etrafa saglikla bebeginizi buyutun..

1,5-3 yaş arası anne-çocuk ilişkileri çok tehlikelidir.Direkt kalıcı bir huya ya da ileride değiştiremeyeceği bir karaktere neden olabilir bu durum.Benim çocuğum yok ama psikolojik olarak evet doğru düşünüyorsunuz.

Annesi sizsiniz.Hazır olduğunu olmadığını siz biliyorsunuz.Söylenenlere kulak asmayın.
Yardıma ihtiyacınız olduğunda profesyonel destek alın.Doktora sorun.

Herkes ne çok biliyor ya.

oncelikle gecmis olsun.sagligi yerindeyse endise etmeyin zamanla gelisir genetikse minyon bir bebektir..kesinlikle baska yere gindermeyin asla..cocuk icin ne kadar zor bir durum dusundunuzmu?.suan kusura bakmayin ama bir nevi kendinizi dusunuyorsunuz aglamasina dayanam diye.peki bebeginiz sizi goremedigi icin agladikca ne hissedecek??.merak etmeyin sutten biraktirmak sandiginiz kadar zor degil.ilk gun aglar evet ama siz yaninda olur ona sarilirsaniz inanin daha cabuk unutur.benim kucuk oglumda bir bucuk yasindaydi.ilk gece cok agladi kucagima aldim sevdim optum oyun oynadim.uydu kaldi kucagimda.ikinci gun cok az huysuzlandi.ucuncu gun kendiliginden yatip uyudu..cocugunuzu yaninizdan ayirmayin heleki boyle bir surecte.sonra bebegim benden kopuk diye yakinirsiniz.8 cocuklar buyutmusler ama halen bir cocugun piskolojisini anlayamiyorlar.bende biliyorum o 8 cocuk buyutenleri.benim tavsiyem bunlar siz bilirsiniz tabi yinede..ayrica sutten niye kestiginizide anlamis degilim.anne sutu kadar besleyici bisey yoktur.doktorlar bisuna okumus zaten 8 cocuk doguranlara sormak lazim herseyi.kulaginizi tikayin etrafa saglikla bebeginizi buyutun..
Kendimi düşünüyorsam ne olayım ya bıktım bu sözü duymaktan
Memeden kes diyenler de aynı şeyi söylüyor
Ağlamasına dayanamamak evet ama farklı bir boyutta
Kafam şişiyor falan diye değil yaniqra

1,5-3 yaş arası anne-çocuk ilişkileri çok tehlikelidir.Direkt kalıcı bir huya ya da ileride değiştiremeyeceği bir karaktere neden olabilir bu durum.Benim çocuğum yok ama psikolojik olarak evet doğru düşünüyorsunuz.

Annesi sizsiniz.Hazır olduğunu olmadığını siz biliyorsunuz.Söylenenlere kulak asmayın.
Yardıma ihtiyacınız olduğunda profesyonel destek alın.Doktora sorun.

Herkes ne çok biliyor ya.
Doktor kesme diyor
Psikolojik baskı kızımla ilgili olunca gerçekten güçsüzleşmeye başladım

benim kızı çok emmedi kendi bıraktı ama annem beni ve kardeşimi 3,5 4 yaşımıza kadar emzirmiş. kardeşimde hatırlıyorum, annem kademeli bıraktırmıştı. mavi damla var eczanelerde buco bleu diye ağız antiseptiği ondan sürmüştü.
siz öncelikle büyüklerinizi dinlemeyin, o evlat ağlamaktan helak olur.
hem sanki biraz daha emzirebilirsiniz gibi. en azından 2 yaşına kadar.

Kendimi düşünüyorsam ne olayım ya bıktım bu sözü duymaktan
Memeden kes diyenler de aynı şeyi söylüyor
Ağlamasına dayanamamak evet ama farklı bir boyutta
Kafam şişiyor falan diye değil yaniqra
anliyorum sizi o anlamda demedim zaten.yani aglamasina kiyamadiginiz icin duymak istemiyorsunuz demek istedim.bebeginizin size ihtiyaci var.onu yanliz birakmayin.ozellikle boyle bir surecte.kimse bebeginizi agladiginda sizin kadar hizli susturamaz.emin olun onlarin yaninda cok aglayacak ve uzulecek..cocuk piskoloji cok baska bisey.0 2 yas guvenli baglanma donemi.cocugunuz bu donemi sizden ayri gecirirse hep guven sorunu yasar bebeginiz.size ve insanlara karsi.inanin bunu yasamis biri olarak soyluyorum..

Ben azaltarak bıraktırdım hiç sorun olmadı ama uzun sürdü tabi ki.
Önce gece uyandığında emzirmedim, sonra gündüz öğünlerini kestim, sadece sabah ve akşam yatmadan evvel emzirdim bir süre, sonra da bu öğünleri çok kısalttım bir kaç gün, en son iki öğünü birden kestim, hiç istemedi bir daha

O sürede kv bizimle kalıyordu, o da gece benimle yatsın falan demişti de hiç oralı olmamıştım, çocuk alt katta ağlayacak da ben üst katta uyku keyfi mi yapacağım sanki, gerekirse birlikte ağlarız.

Doktorumuz da bıraktırma dedi. Ama emzirmek eziyet oldu. Yedirmek için peşinden koşan çaba sarfeden ben, konuşup duran onlar
Vicdan yaptırmasalar kızıma karşı, kızımın kilo durumu da azıcık düzelse, zerre umrumda olmaz
İyi bile dayandım
Benim fikrim de 2 yaşına kadar emzirmeniz yönünde zira doğru olan bu. Çocuk zaten ömrü boyunca yemek yiyecek ama bir daha anne sütü alamayacak.
Biraktirma yöntemine gelecek olursak benim oğlum da çok düşkündü 2 yaşındayken bile her gece 7_8 kere emmek için uyanirdi. aşama aşama bıraktırmayı denedim olmadı azaltmak istedim olmadı sirke sürdüm en sonunda kokusunu alır almaz birakti. 27 aylık falandı ben biraktirdigimda. Benim oğlumda emdiği için çok fazla yemeğe düşkün degildi ama şimdi masaallah herşeyi yiyor yine söylüyorum bence emzirin..

Back
X