Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsanların yanında zorlamıyorımBebeğinize insanların yanında yemiyo etmiyor diye zorlamayın lütfen doktorunuz bırakma memeyi diyor ve siz başkaları bırak diyor diye bırakacak mısınız(
Çok üzüldüm
Anne sütünü bidaha ne zaman alabilecek ki
Bence siz kızınızı da ayırmayın yaninizdan emzirmeye devam devam sizde minyonsjnuz size çekmiş olabilir
Yani çok özür dilerim ama resmen cahil koca karilara uyuyorsunuz. Memeden kesmeniz için bir neden yok. İştah falan kapatmaz ama kesmek için çok erken de değil. Tamamen sizin karariniz ama ufacık bebeği göndermek de nedir. Nasıl cahilce bir tutumdur. Bilimsel dayanakları var mı? Yok. Tamamen saçmalık. Asla yollamayın. Bebek için çok zararlı. Travma yaşayabilir. Tam bağlılık döneminde. Asla boyle koca karı çarelerine de pirim vermeyin.
İnsanların lafıyla değil sadece bana birkaç farklı kişi tarafından ısrarla söylenen şeyi ve benim başka bir yola başvurmam gerektiğini söylüyorum konuda. Ne yapabilirim diyorum.+1
Elalem lafıyla olmaz bu işler.
Bence Dr en iyisini bilir.bebeginizin gelişimi için kötü demiyorsa bırakın emsin.İnsanların yanında zorlamıyorım
Dikkati dağılıyor diye onun yemek saatlerinde misafir kabul etmiyorum kapıyı açmıyorum.
İnSanlar umrumda değil inanın mevzu benim de kızımın aldığı faydadan şüpheye düşmüş olmam
Ona zarar vermeden bıraktırma yöntemlerini aramam. Tabi bir anda değil aşamalı olarak
Zaten bebeklerin geneli böyledir.oğlum mesela çok çok acda olsa o yemek yerken babası işten gelmiş olsa yemeği bırakır veya bı arkadaşı oyuna çağırsa sofradan kalkar.İnsanların lafıyla değil sadece bana birkaç farklı kişi tarafından ısrarla söylenen şeyi ve benim başka bir yola başvurmam gerektiğini söylüyorum konuda. Ne yapabilirim diyorum.
Bıraktırmaya da karar verdim evet ama onların dediği gibi bir anda değil aylara yayarak. Mesela yaza kadar bırakmış olsun iki yaşına basana kadar.
Düşüncem o.Bunın için burdan fikirler aldım konu amacım oydu
Sözkonusu kızım olunca elalem için asla kurallarımı yıkmam.
Ev 1+1 ve uykusu çok hafif diye haber vermeden kimse kapıyı çalmasın diye etrafa haber verdim, bir kere uyuturken görümcem kapıyı çaldı tepki gösterip yolladım. Bidaha da mesaj atmadan gelmedi.
Aynı şekilde yemek yerken sevdiği biri gelirse direk yemeği bırakıp onunla oyuna yöneliyor diye yemek saatlerinde de kapı çalarsa açmıyorum. Çalanı da sonradan öğrenirsem gerekeni söylüyorum.
Kısacası arkamdan bu konuda çok konuşuluyor ama benim yapabildiğim bu, hem kızıma iyi bakıp hem misafircilik yapamıyorum yapabilene helal olsun.
Uykusunu alıp yemeğini yediğinde yani oyun saatinde görüştürüyorum bazen.
30 yaşındayım hiçbir zaman elaleme göre hareket etmedim, hele de kızım konusunda.
Konuda yanlış anlaşılan noktalar var uzun uzun açıklamak istedim.
Neden insanları kafaniza takiyorsunuz doktorunuzu dinleyinDoktorumuz da bıraktırma dedi. Ama emzirmek eziyet oldu. Yedirmek için peşinden koşan çaba sarfeden ben, konuşup duran onlar
Vicdan yaptırmasalar kızıma karşı, kızımın kilo durumu da azıcık düzelse, zerre umrumda olmaz
İyi bile dayandım
8400 gr 78cmSakın emzirmeyi kesmeyin. Boyu kilosu kaç? Kaç kilo doğdu?
Emzirme böyle bitirilmez sakın ha. Olur mu öyle şey ? Pat diye ayiracaksiniz. Size de zararı olur göğsünüz süt dolar iltihaba bile sebep olabilir. Emzirme azaltarak kesilir. Önce emzirme saati araları açılır. Sonra sabah akşam verilir. Sonra gündüz tamamen kesilir. En son gece bir müddet daha emdikten sonra kendi kendine de bırakabilir. Bu süreç de uzun olmalı. 5-6 aya kadar uzayabilir mesela.
Ancak yine söylüyorum. Emdiği kadar emsin. Buna çok ihtiyacı var. Emdiği için istahsiz değil yapısı böyle. Ne bebekler var hem emip hem de çok iyi yemek yiyen. Yiyeceklerini farklı farklı alternatiflerle hazırlayın. Lütfen biraktirmayin. Etrafı bosverin onlar hep söyler. Daha doğduğu geceden bu doymuyor diye bir başlarlar ve hiç susmazlar. Emzirmeye düşmanlar resmen. Eskiden emzirme kiymetsizdi çünkü anne iş yapmalıydı. Bütün evin yükü gelinin üzerinde olduğundan kaynana vir vir söylenir emzirmeyle vakit kaybetmesin diye. Onlar öyle görmüş . Bosverin kulaklarinizi tikayin. Emzirin bol bol. Hem emzirmeyi kesince de yemeyebilir. Bu sefer daha da perişan olur bebeğiniz.
Boyu ayına göre normal 1600 Gr eksiği var. Ama kilolu bi bebek değilmiş doğduğunda zaten. Boyu iyi olduğu için dert etmeyin bence. Emzirin iki yaşına kadar. 2 yaşına yaklaşırken dediğim gibi kademeli biraktirirsiniz. Belki yapısı böyle ince uzun, kilo derdi olmayan bir hanım olacak. :)78cm
8400 gr 78cm
2860 gr 50 cm doğum kilosu ve boyu
Bugün kv ve görümcelerle bir çay, çikolata, danino tartışması yaşadım. Onlara kalsa ne olsa eline ver, önüne şekerli çayı koy. Bebeğimin zayıf olması onlara göre bir kusur. Tahlillerde en ufak bir vitamin eksikliği bile çıkmamasını büyük bir heyecanla anlattım, inanın sevinmediklerini bile hissettim. Bebeğim zayıf diye yemek konusunda söylediklerimi ciddiye almaz oldular. Ben de Tepkimi gitgide artan bir şiddette gösteriyorum sürekli ama çok yoruldum. üstelik ben işteyken üç gün bakıyorlar ve o zamanlarda veriyorlar eminim. çünkü çikolata danino vs bu kelimeleri söylemeyi onlar sayesinde öğrendi. Çok yoruldum çok çok.Hem şunu da söyleyeyim içiniz rahatlasin D Demetrios . Benim kiz doğduğunda 3800 54 cm di. Bir buçuk yaşındayken o da 9 kilo bile değildi. Şimdi 8 yaşında 23 kilo. Boyu da iyi. Yani öyle çoğu yaşıtı gibi çok kilolu olamadı hiçbir zaman ama çok da minik kalmadı aralarında. Aynen o da çok istahsizdi. 2 yaşına kadar emdi. Emzirmeden kesince öyle yine zar zor yedirdim. 3 yasa doğru biraz biraz açıldı iştahı. Krese gidince de tamamen düzeldi.
Rica ederim ne demek. Aslında sorun çoğunlukla bundan kaynaklanıyor bence. Abur cubur iştahını kesiyor olabilir. Bazı bebeklerde çok keser çünkü. Benimkilerde öyle yani. Oyalamak için muhakkak veriyorlardir. Bir de vitamin kan olsun diye sabah aç karna pekmez veriyor çoğu kişi. Çocuk doktorumuzun açıklamasına göre bu da bebeklerde, çocuklarda iştahsızlık hatta hergun rutin verildiğinde zayıflamaya bile sebep oluyormuş. Kan şekeri ve insulinle ilgili durumlarını anlatmıştı. Vücuda tokluk hissi veriyormus. Böyle bir alışkanlığı varsa kesin derim. Pekmez yardımcı olarak muhallebi ve yoğurt tatlandirmada kullanılabilir ara öğünlerde. Peynir ve süt ağırlıklı beslerseniz daha iyi kilo alır. Formül mamayı tavsiye etmiyorum. Bu mama ağızdan hiçbir şey yiyemeyen çok ağır hastalarda veriliyormus. Sizin kizinizin vitamin, demir eksikliği de yokmuş zaten. Bu kadar etraf baskısı zor evet ama umursamayin he he diyip geçin. Anlamazlar çünkü. Onlara göre bebeklerin eti ele gelecek, sıkılarak sevilecek. Ayrıca doktorumuz yine zayıf bebeklerin bağışıklık sisteminin kilolu bebeklere göre çok daha güçlü olduğunu söylemişti.Bugün kv ve görümcelerle bir çay, çikolata, danino tartışması yaşadım. Onlara kalsa ne olsa eline ver, önüne şekerli çayı koy. Bebeğimin zayıf olması onlara göre bir kusur. Tahlillerde en ufak bir vitamin eksikliği bile çıkmamasını büyük bir heyecanla anlattım, inanın sevinmediklerini bile hissettim. Bebeğim zayıf diye yemek konusunda söylediklerimi ciddiye almaz oldular. Ben de Tepkimi gitgide artan bir şiddette gösteriyorum sürekli ama çok yoruldum. üstelik ben işteyken üç gün bakıyorlar ve o zamanlarda veriyorlar eminim. çünkü çikolata danino vs bu kelimeleri söylemeyi onlar sayesinde öğrendi. Çok yoruldum çok çok.
Başım öyle çatlıyor ki, yorumlarınız Ağrımı hafifletti. Teşekkür ederim.
canım öncelikle 2 yaşına gelmeden memeden kesme sakin beyin ve fiziksel gelişimi için önemli sana baskı yapanlarada aldırış etme yada kız istediğim kadar emziririm karışmayın de çünkü çok bunaltmislar seni belliki hele birde başkasına yollayipta unutsun düşüncesi tamamen yanlış daha kötü olur psikolojisi bozulur aman gelişim genetik oluyor emzirmeyle ilgisi yok gorumcemin kızı da öyle çocuk 7 yaşında küçücük bişey minyon oda emzirmedi mamayla büyüttü doktor kızdı emzirmedigine gorumcem kendi istememişti zoruna gittiği için yapma canım söylenenleri dinleme çok yanlış düşünceler emin ol hele başkasına gönderip memeden ayırmayı hiç yapma üzüldüm durumuna canımYeri burası değil Biliyorum ama oturdum ağlıyorum tecrübelerinize çok acil ihtiyacım var
1.5 yaşında bir kızım var ve boyu ve kilosu akranlarından epey düşük. Doktorumuz kandan bakılacak tüm testlerin yanı sıra ultrason ve idrara da baktı her şey tertemiz. Vitamin eksikliği bile yok. Gelişim maması verdi ve durumu biraz genetiğe bağladı.
Gelişim mamasına yeni başladık, zor bela istenilen dozun üçte biri olarak verebiliyorum ve gün gün arttırmaya çalışıyorum.
Gelelim derdime. Kızım henüz bir yaşını bile doldurmadan çevrem memeden kesmem yönünde baskılara başladı. gerekçe kızımın memeye düşkünlüğünün onu iştahsız yaptığıydı. kızımı memeden kesmeyi hiç istemiyordum ama artık ona zarar vermeye başladığımı düşündürdükleri için karar verdim, keseceğim. Eşim ve ailesi birkaç gün onlara gönderip kızımı hiç görmememi söylüyorlar kv 8 çocuk büyüttüm ancak böyle olur falan diyor aynı kuşaktan başka birçok kadın da böyle söylüyor, annem dahil.
Böyle bişey yapamam, perişan olurum.
Kızım çok inatçıdır ayrıca hafızası gerçekten muhteşem ve hassas bir çocuk. İlişkimizi bu şekilde zedeleyemem, onu hiçbir suçu yokken kıramam ağlatamam.
Kademe kademe azaltayım diyorum olmaz bırakmaz öyle diyorlar
Lütfen Bi fikir verin.bebeği memeye düşkün anneler siz Nasıl bıraktırdınız?