- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Stres yapma bir avukata danışUmarım öyledir ya anlayamadığım hiç avukat yokmu koskoca sitede hukuksal olarak bi cvp alsam rahat nefes alıcağım pskolojim bozukdu
Stres yapma bir avukata danış
Konuyu açsan belki avukat Arkadaşlarım var onlara danışabilirimCan'ım şu aralar maddi olarak onkadsr sıkışığımki forumdan medet umuyorum böyle ciddi bi konuda inan berbat durumdayım
Suclu olan birini sucsuz gosterdiyseniz bu da vicdanen bana gore suc vicdan ne diyor buna bir de ona sorun.
Günlük kiralık daire miydi? Ev sahibi neden sıkıntıya girdi? Net anlatsanız ona göre yorum yapabilirdik. İçeri girmek o kadar kolay değil. Baskın sebebi sizle alakalı bi durum değilse strese girmenize neden yok. Ama onu bunu mağdur etmemek adına neden yalan beyanda bulunuyorsunuz? O zaman kanunun, polisin, savcının ne anlamı var ki??? Nasılsa herkes kafasına göre onun bunun başı belaya girmesin diye palavra sıkıyor.
İnternette ki Hukuk forumlarında cevap arayınCanım günlük daire değil di sorum açık yalan beyanın suçu nedir
Yakını değil ev sahibiymiş.Hiç kimse kendisini ve yakınlarını suçlayıcı beyanda bulunmaya zorlanamaz. Bu hem anayasal hüküm, hem de AİHS hükmüdür. Bundan dolayı da, kendini korumak için yalan beyanda bulunduysan kimse seni hapse atamaz. Gayet açık yazdığımı düşünüyorum.
Ancak ifadende, birine iftira attıysan, o kişinin şikayeti üzerine iftira suçundan dava açılabilir sadece. Öyle bir durum yoksa da için rahat olsun.
Bence bu konunun da artk kapatılması gerekiyor.
Şimdi suçun mahiyetine göre değişir. Sen ağır cezalık bir durumda yalan beyanda bulunduysan ayrı idari ceza gerektiren bi durumda yalan beyanda bulunduysan ayrı. Konu açık değil. Baskın sebebi ne ?Canım günlük daire değil di sorum açık yalan beyanın suçu nedir
Şimdi suçun mahiyetine göre değişir. Sen ağır cezalık bir durumda yalan beyanda bulunduysan ayrı idari ceza gerektiren bi durumda yalan beyanda bulunduysan ayrı. Konu açık değil. Baskın sebebi ne ?[/QUOTE
Baskının sebebi ahlak canım yalan beyandan ziyade ifademi değiltşrdim şöyle diyim ilk ifademde evet gördüm aldılar parayı dedim ikinciside hyr öyle bişi görmediğmi dedim, iki çocuğu var arkadaşımın biri ağır hasta yani arkadaşımı ben yargılayamam
Burda açıkça ne olduğunu söylemiyorsunuz ama net cevap bekliyorsunuz heöhde hukuki bilgi. Ceza kanunumuz var biliyorsunuz okuma yazma bilen herkesin anlayabileceği şekilde dğzenlenmiştir. Çok da teknik konulara girmeyen hususları herkes anlayabilir. Durumunuzun yalancı tanıklık olup olmadığına elbette mahkeme karar vericek ama öyleyse de yaptığınız tanıklık mahkeme önünde olmadığı için ceza miktarı düşüktür. İsterseniz ceza kanunu 272. Maddeye bakın. Bu arada savcı korkutmak ve sizi doğru söylemeye teşvik etmek için söylemiştir yüksek olasılıkla. Yine de adaleti yanıltmasanız iyiymişi
Ben kendisinden bahsetmiştim. İlkinde kendisini korumak için yalan ifade vermiştir ya da tam tersi. İçeriği bilmediğimiz için tabi. Konu sahibi de karar verilene kadar soracak sanırım.Yakını değil ev sahibiymiş.