Lütfen yardım edin bir bakınnnnnnnnn :( yalwarıyorum

rihana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
702
0
46
Kütahya
Arkadaşlar 8 haftalık hamıleyım ve hıc bırsey yıyemıyorum sabahları dıyolar tuzlu cubuk fln fayda etmıor 24 saat övuorum cıkarıyorum hastaneyede yattım 3 4 gun serum yedım kendımı toparladım ama mıgde bulantım gecmıor ve 5 kılo verdım halende verıorum halım kalmadı yataktan kalkamıom yemek ekmek zorlasamda yıyemıyorum yardım edın mutlaka vardır bır yolu ınanın 1 haftadır suya hasretım su canım ıstıyor lıkır lıkır ama ıçememkı cıkarıom hem ac karnına :(
bugun ruyamda ceşmeden su içerken gordum kendımı yardım edın....:43:

arkadaşım bu belli bir müddet böyle devam edicek. yakın zamanda geçmesini bekleme. ben de 6.-14. haftalarımı aşırı bulantıyla geçirdim. ayrıca çalışıyordum. bulantı ilaçları bikaç saatliğine çare oluyor. günde iki defa alınabiliyor deniyor doktorlar tarafından ama o da senin insiyatifine bırakılıyor. kimse ilaç konusunda mesuliyet almak istemiyor. yani kısacası kabus dolu günler geçirmek kalıyor sana. çok çok çok kötü olduğunda doktorunun tavsiyesiyle al bulantı ilacını ama onu da fazla kullanma. başka kesin bir çözümü yok bunun. serumlar da geçici çözüm, tuzlu yemek hele hiç fayda getirmiyor bu derecede olan bulantılara. allah dayanma gücü versin arkadaşım sabret geçicek...

Bende o haftalardan beri aynı bulantıdan yemek yiyemiyorum ama benim kusmam yok.
Dr bana bir ilaç verdi o baya fayda etti tamamen kesilmesede azaldı bulantılar istersen adını yazayım dr. una danışırsın zaten yazdırman gerekir çünkü fiyatı 35 tl yazdırınca 8 tl ama mutlaka dr. una danış ilacın adını özelden yazdım.

Bende ilk haftaardan beri hiç birşey yiyemedim bir tek meyve fayda etti dene istersen meyve beni rahatlatıyordu diğer herşeyi görünce hala öğürüyorum.

Kahvaltıda yumurta yiyordum birkaç gündür
ama tekrar bulantılar arttı şimdi bir dilim ekmekle reçeli zor yedim kahvaltım o yani.
Yermek kokusunda bulunmamaya çalış gerekirse başkası pişirsin sen yemeyi dene kendin pişirdiğin sürece yemen biraz daha zor olur

yemek yemek benim içinde sorun kokusuna bile dayanamıyorum tek peynir bastırıyor nasıl olcak bilmem

bazılarının malesef bu ilk 3 ay böyle ağır geçiyor.. yapabileceğin fazla birşey yok.. mecbur dönem dönem serum takılman gerekebilir.. yemek olarak meyve ye muz ye..
sabahları tuzlu çubuk ye.. 3 aydan sonra geçecektir mecbur azıcık sabır:13:

Bende o haftalardan beri aynı bulantıdan yemek yiyemiyorum ama benim kusmam yok.
Dr bana bir ilaç verdi o baya fayda etti tamamen kesilmesede azaldı bulantılar istersen adını yazayım dr. una danışırsın zaten yazdırman gerekir çünkü fiyatı 35 tl yazdırınca 8 tl ama mutlaka dr. una danış ilacın adını özelden yazdım.

bende özele gıdıorum o fıyatta ılca dedıler heralde ssk karsılamıyormus bakalım onu deneyecem serum yıye yıye canım acıyor artık :(

arkadaşlar tavsıyelerınız ıcın tesekurler elımdende bısey gelmıor elma ıle durabılıyorum tek:(

muzda fayda etmedı bakalım hayırlısı dıyorum bırzdn kraker yıyım yarım saat sonrada 1 bardak su ıcem suya ıhtıyacım var dahamı kotu olurum k?

ay kıyamamm yaaaa çok üzüldüm hamile değilim ama su içemiyorum rüyamda görüyorum demişsin ya içim bi tuaf oldu yazmank istedim o yzden ...
allah yardımcın olsun inşallah biran önce toparlanır sağlıklı bi hamilelik geçirip, bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın ...

bunu doktoruna söyledin mi mide bulantısı için bişeyler versin sana

bende özele gıdıorum o fıyatta ılca dedıler heralde ssk karsılamıyormus bakalım onu deneyecem serum yıye yıye canım acıyor artık :(

arkadaşlar tavsıyelerınız ıcın tesekurler elımdende bısey gelmıor elma ıle durabılıyorum tek:(

muzda fayda etmedı bakalım hayırlısı dıyorum bırzdn kraker yıyım yarım saat sonrada 1 bardak su ıcem suya ıhtıyacım var dahamı kotu olurum k?

Benim adını yazdığım ilacı sigorta karşılıyor onu sor dr. una yazsın belki işe yarar.Ben meyve özellikle elma ve sert armut yiyebiliyorum birde top kek.Aslında kusmalarına çözüm olsa ilaç azda yesen bir süre idare edersin.

tatlım ben 1 ay boyunca su bile içemedim.yediğim 1 dilim ekmek bir kase yoğurt.kışın ortasında buzluğa koyup suyu 1-2 damla içebiliyordum mide bulantısından.malesef 3 ay cekiliyor bu yapacak bişey yok.kilo veriyorum diye üzülme kat kat alacaksın o verdiklerini:) 43 ile hamile kalıp 59 ile doğum yapmıs biri olarak söylüyorum.hepsi gececek biraz sabır.bu arada sakın bebeğin ac kalıyor sanma o senden yiyor:56:

Belki hiç geçmeyecek gibine geliyor ama sabretmekten başka çare yok.
Geçecek inşallah üzülme :16:

ah canım ahhhhh öyle iyi anlıyorum ki seni.2 ay önce doğum yaptım.ve hamileliğimin 5 ayı kusmayla geçti.dediğin gibi bende en çok lıkır lıkır su içmek istiyodum açlıktan ölüyodum ama bi okadar da midem bulanıyodu ve günde 10-15 defa kusuyodum.ağzımı musluğa dayayıp kanakana su içiyordum.1 dk sonra aynen geri çıkıyodu hepsi.ve malesef dindirecek hiç bi çözüm bulamadım.klasik bulantı hapları yaramadı.çubuk kraker filan fasafiso onu bile çıkardım.en son doktorum kanser hastalarına kemoterapi sonrası verilen bi ilaç verdi onu içtim ama onuda kustum.hastanede yattım annem hemşire olduğu içn eve yolladılar 1 ay serumla beslendim sadece yani anlıyacağın kendiliğinden geçti.keşke bi çözümüm olsaydı da paylaşabilseydim.ama sonunda geçiyo sürekli bunu düşün.

benimde yeni yeni başlıyor bulantılarım 3 gündür doğru düzgün hiç bişey yiyemiyorum aklıma yemek getirince bile midem bulanıyor. şuan ishalimde var haşlama patates falan yiyin diyolar ama onuda aklıma getirdim mi tiksiniyorum. bende kusma öğürme yok sadece bulanıyor daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum :/

senin adına çok üzüldüm arkadaşım ama ben 25. haftamda hala senin gibiyim.
bana kalırsa iç suyunu ye yemeğini öyle de böyle de kusuyorsun :50:

ben son 2 haftadır uyanır uyanmaz bi bardak su içip ağzıma sakız atıyorum falım naneli. o sakız ağzımdan sadece yemek yerken çıkıyor yemekten hemen sonra tekrar çiğniyorum. 1 haftadır falan hiç kusmadım aşağı yukarı. herşeyini ye çıkarsan da o arada bebiş ne aldıysa artık :50: rabbim şifa versin

geçmiş olsun, bende 3ay boyunca sürekli kustum, kaç kez hastaneye yatıp serum yedim. bu hafta iyiyim biraz. sana tavsiyem suyu ve diğer içecekleri pipetle ve soğuk iç. ben hiç su içemezken pipetle yavaş yavaş içebilmeye başlamıştım. 3ay boyunca her öğünde sadece kaşarlı pohça ya da tost yiyerek beslendim bide yanında ayran içebildim, dışarı çıkınca hep elimde ayranla dolaşıyordum. onun dışında beyaz leblebi ve olips şekerlerde azda olsa bastırdı bulantımı. biraz sabret, sende atlatıcaksın inşallah...

Arkadaşlar 8 haftalık hamıleyım ve hıc bırsey yıyemıyorum sabahları dıyolar tuzlu cubuk fln fayda etmıor 24 saat övuorum cıkarıyorum hastaneyede yattım 3 4 gun serum yedım kendımı toparladım ama mıgde bulantım gecmıor ve 5 kılo verdım halende verıorum halım kalmadı yataktan kalkamıom yemek ekmek zorlasamda yıyemıyorum yardım edın mutlaka vardır bır yolu ınanın 1 haftadır suya hasretım su canım ıstıyor lıkır lıkır ama ıçememkı cıkarıom hem ac karnına :(

Arkadaşım Allah yardımcın olsun ilk 3 ayım berbat geçti bnmde. ne yesem çıkarıyordum leblebi kraker felan fayda etmedi ilaç da almak istemedim onlarda zaten 1 saat kadar hafifletiyo
du faydasızdı her sabah 5.30 da rutine bağlamıştım kusuyodum. ewimde yiyemiyordum sadece biraz tuzlu ayran içebiliyordum hazır ayran alıp içmeyi dene istersen soğuk olarak biraz da tuzlu ve yawaş yawaş. bir de dışarda açık alanda hafif şeyler yemeye çalış bnde işe yarıyordu simt peynir felan yiyordum dışarda açık havada iyi geliyordu ama biraz sabret çok rahatlıycaksın canım benim..

ilk aylar cok zor olur ama kendini o şekilde odaklama, ben çok kötüydüm doktoruma söylediğimde bunu yasayacaksın sabah kalktığında mide özsuyunu cıkartma geregi duyabilirsin ondan sonra bulantın hafifler demişti her sabah kalktıgımda cıkartıyordm zorla ve öyle yiyordum yemeğimi yoksa ayaga bile kalkamıyordum bunu deneyebilirsin.. sonra sabahları zeytin haşlama patates yedim bol bol aç kalınca mide bulantın yine artar oyüzden ac kalmamaya bak ben bol bol meyve yedim , gittiğim heryere cubuk kraker götürdüm.. bol baharatlı yaglı kokısu kötü olan seylerden uzak durmaya bak.. ben yemeğimi bile anneme yaptırmıstım cnkü kendin yaparsan yiyemezsin biraz sabredersen emin ol ileride daha güzel oluyor hamileliğin :))

az kaldı sabret ben de 3 kilo verdim ayağa kalkamıyordum halim yoktu hiç ama 3. ayla birlikte bitti şükür......

allah sabır versin ama (bence) hamileliğin en zor dönemindesin.. 4 5 haftaya geçer bulantılarınız... ben o haftalarda yemeye devam ettim ve malum son hep kustum :1::1: su süt ayva limon yedim yani canınız birşey istediğinde mutlaka yeyin:nazar::49:
(bence) en kolay dönem son ay:1::1: tabi doğumdan çok korkuyorum kan aldırmaktan dahi korkuyorum buna göre siz hesap edin:1::1:

Back
X