Lütfen yardım edin, gebelikte geç döllenme

zammbak

ZIRZIRCAN'ın anneciği
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
3.548
330
73
İstanbul
Slm arkadaşlar. Bana gebeliğin ilk başlarında doktorum geç döllenme demişti. Şimdi ise doktorum değişti ve normal adet tarihime göre 37 haftalığım. Yeni doktorum ise yaklaşık bir tarih baz aldı, ona göre 35 haftalık oluyorum, ama baya karıştırdı malesef. Bu haftasonu uzun bir yola çıkmayı planlıyoruz, doktoruma kalsa geçen hafta yola çıkın diyordu. Bebeğim geçen hafta 2370 kg'dı. Acaba geç döllenmede bebek normal adet tarihine göre doğarmı? Yoksa benim yola çıkmam çokmu risklidir? Kafam çok karıştı, bir türlü bebeğimin doğacağı tarihi belirleyemiyoruz malesef. Geç döllenmede hangi tarihi baz almalıyım sizce?[/B]

Canim bana da gec dollenme demisti doktorum ve senin gibi adet tarihimi 2 hafta kadar ileri cekti. Ama olmasi gereken o, yeni doktorun en dogrusunu yapmis,benim kizim da doktorumun verdigi yeni adet tarihime gore dogdu. Hesap tam dogruydu. Adetlerin duzensizse biraz ondan oluyor gec dollenme hic bir olumsuz tarafi yok. Sen eski adet tarihini unut, bundan sonra soranlara doktorlara vb hep yeni doktorunun verdigi tarihi soyle. Ben hep oyle yaptim. Yani 35haftaliksin su an. Yolculuga cikmanda hicbir sakinca yok,susuz kalma guneste cok kalma o kadar:))) kizim su an10 aylik benim. Hic bir problem de yok. Senin ki de olacak insallah. Allah saglikla kucagina almani nasip etsin.

Bebegin 35haftaya gore gayet iyi bence kilosu. Bebek gec dollenmede doktorunun belirledigi yeni adet tarihine gore dogacak. Yani senin hesapladigin tarihten yaklasik 2 hafta kadar sonra. Benim kizim kendi adet tarihime gore eylul ortasi dogacakti ekim basinda dogdu mesela. Ayrica sezaryen gibi faktorlerden de bir kac gun erken aldilar,tersti cunku kizim sezaryen olmam gerekti.
Sen bence yeni adet tarihine gore hesapla. Sezaryeb olursan o tarihten bir kac gun oncesini,normal olursa bir kac gun sonrasinda dogar allahin izniyle.

Son düzenleme:
Canim bana da gec dollenme demisti doktorum ve senin gibi adet tarihimi 2 hafta kadar ileri cekti. Ama olmasi gereken o, yeni doktorun en dogrusunu yapmis,benim kizim da doktorumun verdigi yeni adet tarihime gore dogdu. Hesap tam dogruydu. Adetlerin duzensizse biraz ondan oluyor gec dollenme hic bir olumsuz tarafi yok. Sen eski adet tarihini unut, bundan sonra soranlara doktorlara vb hep yeni doktorunun verdigi tarihi soyle. Ben hep oyle yaptim. Yani 35haftaliksin su an. Yolculuga cikmanda hicbir sakinca yok,susuz kalma guneste cok kalma o kadar:))) kizim su an10 aylik benim. Hic bir problem de yok. Senin ki de olacak insallah. Allah saglikla kucagina almani nasip etsin.

Bebegin 35haftaya gore gayet iyi bence kilosu. Bebek gec dollenmede doktorunun belirledigi yeni adet tarihine gore dogacak. Yani senin hesapladigin tarihten yaklasik 2 hafta kadar sonra. Benim kizim kendi adet tarihime gore eylul ortasi dogacakti ekim basinda dogdu mesela. Ayrica sezaryen gibi faktorlerden de bir kac gun erken aldilar,tersti cunku kizim sezaryen olmam gerekti.
Sen bence yeni adet tarihine gore hesapla. Sezaryeb olursan o tarihten bir kac gun oncesini,normal olursa bir kac gun sonrasinda dogar allahin izniyle.

Saol aydınlattığın için canım.
Bebeğim dönmüş şükür, yani normal doğum görünüyor şuan, umarım çok bekletmez beni kuzum, izini ona göre ayarladık :)

Cnm eger ki gec dollenme ise ilk kesenin gorundigunde cikan dogum tarihi baz alinir cunku sonraki zamanlarfa bebegin gelisimi onde gittiginde kafa karisikligi olabilir mesela ben 36+5 de dogum yaptim bebegim 378o di ama 4o hafta kg sindeydi

Sen sati unut ilk dr na bak cnm

Bazeb duyuyoruz ya 41 haftalik yada 42 hafta ivinde dogum yaptim gibi aslinda onlarda gec dollenmeymis

Hayirli dogumlar

Saol aydınlattığın için canım.
Bebeğim dönmüş şükür, yani normal doğum görünüyor şuan, umarım çok bekletmez beni kuzum, izini ona göre ayarladık :)

Masallah,akilli bebegin hali baska:))benimkinin çılgın olacagi ters olmasindan belliydi:)) Allah gonlune gore hayirli evlat versin;))) iyi yolculuklar. Benim yerime de eglen,dinlen:)))

geç döllenme olayı ilk başta önemli.bende geç döllenmeyim.ama artık doktorlar bebeğimin boyutlarına göre şu kadar haftalıksın falan diyorlar.ve her gittiğimde bu değişecek doğuma kadar biliyorum.yani geç döllenme sizin için artık önemli değil.şu an boyutları devrede.zaten bilgisayar veriyor kaç haftalık olduğunu.doktorunuzu dinleyin.daha da içinize sinmezse bir yere daha gözükün bence

Back
X