Kısmet boyle derken kim olursa olsun evet diyeceğim gibi bir durumum yok. Olsaydı zaten cok onceden görücü usulü gelen ilk kişiyle bir hayata adım atardim. Benim kastettiğim bu insan karşıma cikti sevdim beğendim kafa yapılarımız uydu devam ettim demek. Bir bayanda anneniz kim olsa beğenmez bence dediği icin ona onceki isteyenlerden ornek vermek istedim. Cunku gercekten boyle oldu hep.
Calışma olayına gelince ben küçük bir sehirde yasıyorum. Burdur da. Burada insaat şirketleri buyuk kapsamlı degil ne yazık ki. Hayatımda ki kisi de küçük bir yerde yaşıyor. Büyük bir yerde degil. Ve orada da insaat şirketleri genelde kişiye ait oluyor ve genelde de erkek oluyor. Ben cok severek okumadım bölümümü. Hep psikoloji okumak istedim. O da bana bu konuda destek veriyor. Hayallerimi biliyor neleri sevdiğimi biliyor ona yönelik fikirler sunuyor. Hani evinde kır dizini otur durumu yok. Bana anlattıkları boyle en azından.
Objektif bakış acınız icin cok teşekkür ederim. Aklımın bir yerine yazıyorum hepsini cok teşekkürler
tum yorumları okudum, herkes dönüp dolasıp benim takıldıgım yere gelmis farkında mısın?
şu an soz verse bile her sey degisebilir. onemli olan bu kisinin senin giyimini meslegini sosyal yasantını her haliyle kabul etmesi.
cok iyi niyetli yaklasıyorsun ama benim ailem arastıracak seninki de arastırsın demenin ne geregi var mesela. hem sen bunu desen bile bunu yapmayacak olan aile "olur mu oyle sey oglum" diyebilirdi.
zaten yapacaklarmıs sen o kadar acık davranmıssın ki o da gelip hemen sana soylemis. sorun cıksaydı begenmedik kusura bakma mı diyecekti?
cok mantıklı olgun ve her seyi açık açık konustugunuzu dusunuyorsun ama yarın birgun bunlardan birinde degisiklik yapmak isterlerse ne diyeceksin? mesela giyimine karısıldıgında resti cekebilecek misin? meslegini sonra hangi sartlar altında yapmayı dusunuyorsun?
annenin yalnız kalmasını istememeleri, erkek arkadasının aileye saygıda kusur etmemesi, sirketin başına gececegi icin ustlenecegi sorumlulugu ve ailesine bakma yukumlulugunu paylasması guzel. fakat bunları pesin pesin sunan kisi, yarın birgun aile ile içiçe yaşamaya basladıgınızda sartlar bunu gerektirdi derse ne demeyi dusunuyorsun?
belli ki ikna edici bir dille tatlı tatlı her seyi kabul ettirebilecek biri.
senin hayaline destek cıkması da cok guzel, fakat sen psikoloji okusan buro acabilecek misin?
erkek hastab oldugunda odada yalnız kalmandan rahatsız olmayacak mı yine?
buro vs açarsan kendi isini kurmus degil de onların parasıyla hobi gibi iş mi yapıyorsun diye dusunecekler?
bu cocugun erkek kardesi kız kardesi varsa onlar senin harcamana laf ettiginde ezildigini hissetmeyecek misin?
erkek arkadasınla tatile cıktıgında oyyy bu kız bikinilerle gezmis diye kp kv burnundan getirdiginde benim evim ayrı kesem ayrı, hayatımıza karısamazlar diye dusunebilecek misin?
eltiler de açık diyorsun ama onlarla aynı konumda başlayamazsın, kıyaslama yapma, onlar bazı sorunları atlatmış olurlar, aileye bakma sırası sana gelmis olabilir... hem aile sirketlerinde ortak karın bir bolumu haneye gore pay edilip ayrı ayrı yatırım yapmanıza imkan saglıyor mu yoksa herkes aynı yerden mi harcıyor? ilerde onların karısının arbası aynı sirketin parasıyla alınıyor ama benim yok tartısmalarına kadar gider... sırf bu bile sorun oluyor.
erkek arkadasın seni oldugu gibi kabul ederse amenna. fakat şimdiden yok bayanlardı yok bizim sirketti başlamış... dese ki bosuna santiyelerde yorulma şirkette istedigin vakitlerde calısırsın. hem elin adamlarıyla ugrasmak zounrda kalmazsın sen de rahat edersin... eger mimarlık yapacagım diyorsan elbette karısamam. bu konuda da destek olurum... ama o bu sekilde cumle kurmuyor ki en bastan sart kosuyor. senin deyişinle açık oynuyorsunuz ama evdeki hesap çarsıya uymadı deme. kusura bakma ama senin meslegini sevmemeni de kendi dusunceleri dogrultusunda kullanıyor gibi geldi bana.
sana ve kararlarına saygı duyarak davrandıgı surece tum sorunlar aşılır.
o da ilerde aileni istemiyorum demeyesin diye en baştan konusmus ama bunlar kafasında cizdigi eş icin belirli ozellikler ve senin o kalıba uyup uyamayacagını sorguluyor gibi geldi bana.
ayrıca bir yorumda tasarım icin önce santiyeden baslamak lazım demissin. oncelikle sunu soyleyeyim, meslektaşız.
şantiyeye hic girmeden mimarlık gayet de guzel yapılır... kucuk yer olması farketmiyor, il merkezine 1saat mesafe yol varsa her gun üsenmez gidersin eger ki istiyorsan... ilcelerde kucucuk yerde bile tasarım burosu açan arkadaslarım var. belki digerleri gibi kazanmıyorlar ama işlerini ceviriyorlar.
eger mimarlık istemiyorsan tasarım bilgini kullanarak başka işler de yapabilirsin. reklamcılıga kayabilirsin.
demek istedigim gelecegin icin her zaman bir alternatifin olsun. bu senin soyal yasantını da etkiler.
yoksa karı koca calısan ve aileyle iliskisi olmayan insanlar da ayrılıyor. yine gorumce kv sorunu oluyor. korkmak cozum degil. onemli olan verdigin kararları davranıslarını vs sen bu cocuga kabul ettirebilecek misin?