• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen Yardım edin

Alemonia

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
150
104
303
Merhaba ben daha 1,5 aylık evliyim eşimin ailesi ile alt üst oturuyoruz. Uzun süren bi ilişkiden sonra evlendik. Sevgililik döneminde tanıştım ailesiyle her hafta mutlaka gittik ama o zamanlar o kadar iyiydiler ki ne zaman yüzükler takıldı her şey değişti . Aslında annem bana hep o zamanlar diyodu kızım gitme diye ama ben hep başka yorumladım dinlemedim şimdi çok pişmanım:( tekrar bu zaman döndüğümüzde dediğim gibi alt üst oturuyoruz yüzünü görmeye bile dayanamıyorum sesini duymak istemiyorum. Bana sürekli tıkırtını duydum geldim demesinden bıktım her daim bizi dinlemesinden çalışıyorum eve gelir gelmez telefon tıkırtını duydum oğlum aç kalıck diye diye sürekli şaka yapıyo sözde .eşim de ailesine çok düşkün şimdilik hiç bir şey demiyorum içime atıyorum kavga etmiyelim diye çünkü nişanlıyken baya bi kavga ettik şikayet ediyorum diye artık şikayet etmiyorum kendisi anlasın istiyorum gerildiğim belli oluyo zaten kadın evime geldiği anda elim ayağım titriyo sinirden çenemi sıkarak konuşuyorum ağzımdan ter bişey çıkmasın diye boşanmayı bile düşünüyorum hiç önümü göremiyorum kiraya gidelim desem kavga çıkacak zaten ayrılalım diyecek kesin ben napıcam psikoloğa gitsem diyorum ama anlamazlar ki yine beni kime söylesem kime anlatsam bilemiyorum hiç .

Son düzenleme:
Merhaba ben daha 1,5 aylık evliyim eşimin ailesi ile alt üst oturuyoruz. Uzun süren bi ilişkiden sonra evlendik. Sevgililik döneminde tanıştım ailesiyle her hafta mutlaka gittik ama o zamanlar o kadar iyiydiler ki ne zaman yüzükler takıldı her şey değişti . Aslında annem bana hep o zamanlar diyodu kızım gitme diye ama ben hep başka yorumladım dinlemedim şimdi çok pişmanım:( tekrar bu zaman döndüğümüzde dediğim gibi alt üst oturuyoruz yüzünü görmeye bile dayanamıyorum sesini duymak istemiyorum. Bana sürekli tıkırtını duydum geldim demesinden bıktım her daim bizi dinlemesinden çalışıyorum eve gelir gelmez telefon tıkırtını duydum oğlum aç kalıck diye diye sürekli şaka yapıyo sözde .eşim de ailesine çok düşkün şimdilik hiç bir şey demiyorum içime atıyorum kavga etmiyelim diye çünkü nişanlıyken baya bi kavga ettik şikayet ediyorum diye artık şikayet etmiyorum kendisi anlasın istiyorum gerildiğim belli oluyo zaten kadın evime geldiği anda elim ayağım titriyo sinirden çenemi sıkarak konuşuyorum ağzımdan ter bişey çıkmasın diye boşanmayı bile düşünüyorum hiç önümü göremiyorum kiraya gidelim desem kavga çıkacak zaten ayrılalım diyecek kesin ben napıcam psikoloğa gitsem diyorum ama anlamazlar ki yine beni kime söylesem kime anlatsam bilemiyorum hiç .

canım benım cok zor bır durum bende senın kaderını yasıcaktım egerkı ayrı ev dıye tutturmasaydım...gercı tutturdumda noldu kaynanam ilçede ben köyde oturuyorum ama yınede sukurkı altlı ustlu degılız aramızda 4 km var ama yınede her fırsatta ya benı cagırıyorlar yada kendıılerı gelıyorlarr ama yınede böylesı daha ıyı ara ara yanı senın gıbı olsam benden cıkmazdı kaynanam aman allahım mazallah yanıı..canım benım elını verırsen kolunu kaptırırsın kaynanana söyle musayıt degılım banyodayım de kapıyı kıtle arkadan gelırse calar calar gıder kapıyı sorarsada nerdeysın dıyee temizlik yapıyordum banyodaydım falan dersın kişisel temızlıkden bahsedıyorum heralde utanır az bısede olsa öle öle bahaneler bula bula uzaklastır sogut kendınen..eşinede senı sıkayet edecek halı yok ne dıcek karın benı eve almadı banyo yapıyormus mu dıcek:) bosver aldırmaa sen bahaneler uret kapınıda hep kıtlee sakın anahtarı her daım kapının önune takmaa o zaman hıc bas edemezsın.. kolay gelsın canımm uygula lutfen dedıklerımı bır gelır ıkı gelır bakarkı olmuyor gelın ıstemıyor gelmemı dıye dusunur gelmez bı dahaa

bugüne kadar kim kaynanası ile altlı üstlü oturuyorsa birşeylerden şikayetçi.. seninki öyle benimki daha farklı bende ne yapacagımı bilmiyorum. çok sinirli bir insan olmama ragmen elim ayagım titreyerek sakin sakin cevap vermeye çalışıyorum . derdine derman olamıyorum malesef ama insan konustukça rahatlıyor ben buraya derdimi yazdıktan sonra rahatladım. eminim sende öyle olacaksın. seninkini bilmem ama benimkine göre gelin kaynanasının kusura bakma ama kölesi olmak zorundaymış çalıştıgın için çok sanslısın bence bu nimeti elden bırakma. ister sizi dinlesin ister dinlemesin sen zaten orda ya dinliyorsa düşüncesi ile yaşıyorsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun

oda bir ANNE diye en basta... belkı düşünceleri okadar ters değildir sen alısma evresınde oldugun ıcın böyle düşünyor olabılırsın .. banada olmustu ama atlattım hep olumlu bakarak tamam mesafe koy ama bosanmayı dusunmek. sankı son zamanlarda yenı evlenenler için çok koly bir çözüm olmus bosanmak oyun gibi bende 2 yıllık evlıyım mesela ailesine ters düştüğüm durumlar oldu kırmadım kırıldım mesela ama bazen hıc duymamazlıkdan geldım öyle yapmam lazımdı eşim huzursuz olmasın dıye cunku eşim cok düşünür kafaya takar ve üzülmesini istemezdım ama ailesi için bosanmayı bırak kavgalarımızı bile en hafif sekılde atlatmanın formülünü aradım 2 yılda hep en aza indirmeye calıstım kavgaları. artık kavga yok bizde ufak tefek tartısmalar bosverdim demeler... sevgi öldümü hayır bosverdık bazı seylerı ibttimi hayır aksine hersey dahada guzel oldu ve rayına oturdu ama ne yaptık o bana ve aileme SAYGI ben ona ve ailesine SAYGI GÖSTERİM GÖSTERDİ... benım annemi istemese kırılırım üzülürüm tek kötü laf söylese anneme incinirim ben yapsam oda kırılır hakkıda o yuzden oda ANNE diye düşün ve onu kıracagın zaman kendı annenı aklına getır...

Daha yolun başında her sıkıntıda boşanmayı düşünmek çok yanlış. Sen emekle bir yuva kurup iyi günde kötü günde diyerek bu yola çıkmış,sın eşinle. Yaşadıkların zor şeyler ben yaşamadım bilmeme elbet ama konuşarak halledilmeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum. Allah sabır versin işin çok zor ama sabırlı ol ve bence tatlı bir dille kayınvalidenle konusmayı dene.

he birşey daha belkıde kayınvalıdelerımızın cok kötü halleri dısında zamanla ne yapmak istedigini anlayacagız cunku bızde anne olcaz insallah. hele annelık duygusu girince içine daha net anlarsın...

canım benım cok zor bır durum bende senın kaderını yasıcaktım egerkı ayrı ev dıye tutturmasaydım...gercı tutturdumda noldu kaynanam ilçede ben köyde oturuyorum ama yınede sukurkı altlı ustlu degılız aramızda 4 km var ama yınede her fırsatta ya benı cagırıyorlar yada kendıılerı gelıyorlarr ama yınede böylesı daha ıyı ara ara yanı senın gıbı olsam benden cıkmazdı kaynanam aman allahım mazallah yanıı..canım benım elını verırsen kolunu kaptırırsın kaynanana söyle musayıt degılım banyodayım de kapıyı kıtle arkadan gelırse calar calar gıder kapıyı sorarsada nerdeysın dıyee temizlik yapıyordum banyodaydım falan dersın kişisel temızlıkden bahsedıyorum heralde utanır az bısede olsa öle öle bahaneler bula bula uzaklastır sogut kendınen..eşinede senı sıkayet edecek halı yok ne dıcek karın benı eve almadı banyo yapıyormus mu dıcek:) bosver aldırmaa sen bahaneler uret kapınıda hep kıtlee sakın anahtarı her daım kapının önune takmaa o zaman hıc bas edemezsın.. kolay gelsın canımm uygula lutfen dedıklerımı bır gelır ıkı gelır bakarkı olmuyor gelın ıstemıyor gelmemı dıye dusunur gelmez bı dahaa

çok teşekkür ederim zaten beni yalnız yakalayamıyo oğlu evdeyken oluo bunlar yoksa ben yalnızken benim yüzüme bakmıyo ne zaman oğlu var o zaman geliyor. Ya o kadar ki bazen komik geliyo ben evdeyim oğlu uyuyo tuvalete giriyorum hemen üst kattan oğlunu arıyo uyandırayım dedim diyo. sanki ben uyandırmıycam oğlunu geç kalıcak ciddiyim oturup haline güldüğüm de çok oluyo olumlu bakmak da istiyorum biliyorum kiş kötü bişey istemio ayrılmamızı falan hiç istemiyo ama beni hep baskı altına alıp kendisi yönlendirmek istiyo bende 28 yaşındayım 18 yaşında değilim ki. hep onun ağzına bakayım bilmiyorum diyeyim. Mesela haftada bir gün iznim var uyumak istiyorum doğal olarak. İlla benim izin günümden bir önceki gece bize gelir ya da biz eve girerken kapıda bizi yakalar. Seni yarın Kahvaltıya bekliyorum. diyorum ki hiç zahmet etmeyin ben yaparım evde yok olmaz illaki bekliyorum ama ben geç kalkıcam diyorum o saate kadar aç kalmayın ben bakarım başımın çaresine diyorum aaaa olmaz illa bekliyorum diyor en sonunda oğlu görüyo ne kadar sıkıldığımı tamam ya beklemeyin siz edin o da erken kalkarsa gelir falan diyo. böyle işte yoksa eşimi çok seviyorum o olmadığı zaman oh diyorum iyi ki evlenmişim ne güzel ikimiz her şey çok güzel. ama annesi çıkınca başrole ay diyorum ne yaptım ben neden evlendim keşke evlenmeseydim.

Son düzenleme:
Daha yolun başında her sıkıntıda boşanmayı düşünmek çok yanlış. Sen emekle bir yuva kurup iyi günde kötü günde diyerek bu yola çıkmış,sın eşinle. Yaşadıkların zor şeyler ben yaşamadım bilmeme elbet ama konuşarak halledilmeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum. Allah sabır versin işin çok zor ama sabırlı ol ve bence tatlı bir dille kayınvalidenle konusmayı dene.

Düşünüyorum ama tatlı dille konuşamam diye denemiyorum . Çünkü dediğim gibi dayanamıyorum tutamam kendimi saygısızlık yaparım işler iyice karışır diye de konuşmak istemiyorum:50:

benim annem hep anlatır kaç kişinin arasına girdim küçücük yaşımda diye. eskilerin geneli birlkte oturuyormuş. babamda ailesine çok düşkünmüş ama zamanla değişiyor her şey. eğer kocanı seviorsan sadece biraz sabır. şöyle düşünmeye çalış artık; yaşlılar onlara göre ölüm daha bir yakın bırak istediği gibi olsun her şey sonuçta snin sevdiğin adamn annesi. bazı şeylere sabır etmek gerekir ki sonu selamet olsun. bu benim fikrim tabii yaşamadan kimse anlayamaz halini.

Back
X