Bebek Beslenmesi Lütfen yardım edin :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

belka02

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
97
14
18
Merhabalar. şimdi benim bebeğim 7 bucuk aylık ek gıdalara geçtik orda bi sıkıntı yok ama artık beni pek emmek istemyor benim baştan beri sütüm hep az geldi tamammen bitmesinden korkuyorum aslında sessiz odaya gidince emiyor ama sütüm çok az geliyor yani ona yeterlimi bilmiyorum akşamda yatmadan bir kere 180 cc aptamil mama veryorum.şimdi siz bu aylarda kaç kere emzirdiniz ben sabah öğlen ikindi ve akşam emziryorum ne yapmalıyım siz nasıl yaptınız?

Valla benim oğlum ilk 3-4 ay memede gezdi.Sonra da ne zaman isterse verdim.1,5 saatte bir istiyordu.6,5 aylık şimdi,yemek de yese maksimum 2 saatte bir emiyor. Sütünün yetip yetmediğini kendin anlaman lazım,onun birkaç kriteri var; işte memeyi ağzına aldıktan sonra mı ağlıyor,kaka çiş sıklığı,kilo alımı vs. Ayrıca eğer çocuk meme emmek istemiyorsa anneyle olan duygusal bağında sorun varmış. Emzirmeden önce biraz şefkat beklerlermiş ve emzirme sırasında da güzel bakışlar,sevgiyle sarınmak vs.Aceleye getirip emsin bitsin modunda olursan o da istemezmiş..
Süt ve ek besin dengesini şu şekilde kurabilirsin; uykudan önce meme uykudan sonra yemekBöylece bir dahaki uyku zamanından önce acıkıp memeni alır.Tok uyur,uykuda acıkır,uyanınca da yemek yer.
Mama hiç önermiyorum bu arada,laboratuar ürünü.

evet dediklerine katılıyorum ama emmek istememesi sütümün az gelmesi işte biraz emiyor hemen bitince bırakıyor yani hani diyorlarya günde en az 500 ml süt içmesi lazım yani ben 180 ml mamam veryom geri kalan 320 benden alsın diyom ama cıkmıyodur o kadar bu benim canımı sıkıyor yoksa sut ii gelse emecek

Sıkma canını, devam sütüyle tamamlarsın açığı.Ama anne kokusunu,güvenini alması için yine emzirmeye devam et,biberonu da emzirdikten sonra bebek göğüslerine yaslıyken ver.O sütün,terin,anasının kokusunu alsın.Çocuğun ruhsal gelişimi için hayati derecede önemli bunlar.Her şekilde doyar çocuk,ama ruhu aç kalmasın :)

çok teşekkürler canım çok güzel yazdın

Benimde 6,5 aylik kizim var sutum azdi. sadece 3 ay emdi sonra sutten kesildim..

Sutumun artmasi icin herseyi yaptim. ama en cok emzirme kampi yaparak sutum gercekten cok artti sende oyle yapmalisin. ama cok yorulacaksin. en az 3 gun yapmalisin.

Ben 3 gun yaptim sadece ve inanilmaz sutum artti canim..

Sutten kesilmr sebebim ise tamamen psikolojik moral bozuklugu ve bebegimin beni emmemesiydi...

canım affına sıgınarak "emzirme kampi" ne oldugunu anlayamadım

Olabilir canim:)

surekli emZirmek yani ama ben yaptigim zaman ek gidaya baslamamistim2 aylik falandi..

gece gunduz uyku nedir bilmeden emzirmek...

Cunku sutu arttirmanin tek yolu bu

Sutum az oldugu icin doymuyordu surekli uyuyan bebegim 1 saatte bir uyanip emiyordu 3 gece neredeyse uyumadim surekli emzirdim surekli yarim saatte . 1 saatte bunun sonunda sutum inanilmaz artmisti..

Ama ben yorgunluktan olmustum.. simdi ek gida verdigin icin bilemiyorum nasil olur

internetten arastir bununla ilgili siteler var ek gida verirken emzirme kampi nasil olur diye falan umarim isine yarar canim..

hmm sık emzirme diyosun :) valla ben 4 aya akadar deli gibi emzirdim heleki ilk iki ay her 20 dk bir yani hep memede idi dedigin gibi bende ölmüştüm ama yinede yetmedi mama verdim benim sütüm az ya ne yaptıysam yetmedi

Uzuldum canim ama neyapalim ben sadece 3 ay emzurdimhemmde mamayla birlikte

Sagdan geliyordu sol memeden yok denecek kadar az geliyrdu bu da cok etki etti ah keske bende bu zamanlara kadar emzirebilseydim neler vermezdim
arkadasinda dedigi gibi duygusal bag artiyor ben bunu yasayamadim o kadar uzuluyorum ki anlatamam........

Sagdan geliyordu sol memeden yok denecek kadar az geliyrdu bu da cok etki etti ah keske bende bu zamanlara kadar emzirebilseydim neler vermezdim
arkadasinda dedigi gibi duygusal bag artiyor ben bunu yasayamadim o kadar uzuluyorum ki anlatamam........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…