- Konu Sahibi angeldevill
-
boş yere kendinizi üzmeyin bu aylarda çok normalBen 09.09.2016 da dogum yaptim. Bebegim 4 aylik olacak. Tam olarak goz temasi kuramiyorum. Yani karsisindayken bakiyor gulumsuyor ama yaklasinca gozlerini kaciriyor. Emzirirkende yuzme bakmiyor cok nadir baktigi oluyor.seslenince bazen bakiyor bazen hic orali olmuyor. Tek basina kalinca beni hic aramiyor hatta yalnizliktan sikilmiyor. Hic donme cabasi yok. Benimle dogum yapmis yada daha sonrasinda olanlarin cocuklarinda gic bunlari gormedim. Sizce normalmi?
cocugunuzla ilgili endisenizi cocuk doktoruna danismaniz daha saglikli olacaktir.Ben 09.09.2016 da dogum yaptim. Bebegim 4 aylik olacak. Tam olarak goz temasi kuramiyorum. Yani karsisindayken bakiyor gulumsuyor ama yaklasinca gozlerini kaciriyor. Emzirirkende yuzme bakmiyor cok nadir baktigi oluyor.seslenince bazen bakiyor bazen hic orali olmuyor. Tek basina kalinca beni hic aramiyor hatta yalnizliktan sikilmiyor. Hic donme cabasi yok. Benimle dogum yapmis yada daha sonrasinda olanlarin cocuklarinda gic bunlari gormedim. Sizce normalmi?
Doktora danistim gecen ay kicuk daha dedi. Ama ben tecrubeli annelerin de fikrini almak istedim.cocugunuzla ilgili endisenizi cocuk doktoruna danismaniz daha saglikli olacaktir.
her cocuk farklidir. bu konuda tecrube sahibi olmak dogru teshiste bulunmaya sebepiyet vermez. mesela ilk cocugum cok gec konustu, ikinci bebegim 6 aylik ve kendi dilinde bagira cagira konusuyor.Doktora danistim gecen ay kicuk daha dedi. Ama ben tecrubeli annelerin de fikrini almak istedim.
Takip etmesinde sorun yok. Goz takibi iyi ama aylik gelisimlere bakiyorum netten hic birine uymuyor ve buda beni endiselendiriyor.Doktorlar kucuk diyole dikkate almiyor. Cok tedirginim ne yapacagimida bilmiyorumbir sene cocuk egitimiyle ilgili sertifika aldim ustelik hamileydim o zaman uzman hocamizin anlattigi bilgileri not ettim.ordan ogrendigim bilgileri yaziyorum.
4.ayda onundeki cismi takip edebilir.bakislarini sabitleyebilir.
5.ayda uzandigi nesneye uzanir ve kavrar.oyle devam ediyor.
Birde su yontemi dene eline kalem yada bir cismi alip gozunun onunden yavasca getirip goturerek takip edip etmedigini kontrol edin.
Anlattiginiza gore cokta endiselenecek bir durum yok.
Anne-babaların ilk bir aydan sonra bebeğin göz fonksiyonlarını takip etmesi, bebeğin kendileri ile göz kontağı kurup kurmadığına dikkat etmeleri gerekir.ben yine de bir doktora goturmenizde fayda var diyorum.
Internetteki bilgilere bakma.kisa da olsa sizinle goz temasi kuruyormus.biraz daha zaman gecsin takibe alin.Takip etmesinde sorun yok. Goz takibi iyi ama aylik gelisimlere bakiyorum netten hic birine uymuyor ve buda beni endiselendiriyor.Doktorlar kucuk diyole dikkate almiyor. Cok tedirginim ne yapacagimida bilmiyorum
Bebeginizin şu anki durumu nasıl acaba? Ayni durum bizde de mevcutBen 09.09.2016 da dogum yaptim. Bebegim 4 aylik olacak. Tam olarak goz temasi kuramiyorum. Yani karsisindayken bakiyor gulumsuyor ama yaklasinca gozlerini kaciriyor. Emzirirkende yuzme bakmiyor cok nadir baktigi oluyor.seslenince bazen bakiyor bazen hic orali olmuyor. Tek basina kalinca beni hic aramiyor hatta yalnizliktan sikilmiyor. Hic donme cabasi yok. Benimle dogum yapmis yada daha sonrasinda olanlarin cocuklarinda gic bunlari gormedim. Sizce normalmi?
Bu arada bebeginiz erken dogum muBebeginizin şu anki durumu nasıl acaba? Ayni durum bizde de mevcut
Bebeğimin durumun da hiç bir değişim yok 6 aylık oldu bugün ve hala dönmüyor hala oda da yalnız bıraktığım daağlamıyor üstüne başka şeyler de eklendi ama hala bi dönüş yok. Evet erken doğum 37 haftalık. Sizin bebeğiniz kaç aylık?Bu arada bebeginiz erken dogum mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?