Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Lutfen yardim edin!!!

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

angeldevill

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
14
2
286
Aydın
Ben 09.09.2016 da dogum yaptim. Bebegim 4 aylik olacak. Tam olarak goz temasi kuramiyorum. Yani karsisindayken bakiyor gulumsuyor ama yaklasinca gozlerini kaciriyor. Emzirirkende yuzme bakmiyor cok nadir baktigi oluyor.seslenince bazen bakiyor bazen hic orali olmuyor. Tek basina kalinca beni hic aramiyor hatta yalnizliktan sikilmiyor. Hic donme cabasi yok. Benimle dogum yapmis yada daha sonrasinda olanlarin cocuklarinda gic bunlari gormedim. Sizce normalmi?

Ben 09.09.2016 da dogum yaptim. Bebegim 4 aylik olacak. Tam olarak goz temasi kuramiyorum. Yani karsisindayken bakiyor gulumsuyor ama yaklasinca gozlerini kaciriyor. Emzirirkende yuzme bakmiyor cok nadir baktigi oluyor.seslenince bazen bakiyor bazen hic orali olmuyor. Tek basina kalinca beni hic aramiyor hatta yalnizliktan sikilmiyor. Hic donme cabasi yok. Benimle dogum yapmis yada daha sonrasinda olanlarin cocuklarinda gic bunlari gormedim. Sizce normalmi?
boş yere kendinizi üzmeyin bu aylarda çok normal

Ne olur ne olmaz siz doktora söyleyin bunları.
Ben bir gariplik göremedim ama içiniz rahat etmiyorsa hemen doktora şikayetlerinizi belirtin.
Burda vakit kaybetmeyin.

cocugunuzla ilgili endisenizi cocuk doktoruna danismaniz daha saglikli olacaktir.

Doktora sordum gecen ay daha kucuk dedi ama benim icim rahat degil ilk bebegim ve yardim edecek kimse yok herkes evhamlisin diyor ama ben bi turlu icimi rahatlatamiyorum

bunları doktorunuzla görüşün ve çocuğunuzu kimsenin çocuğuyla kıyaslamayın, her çocuğun her konudaki gelişim hızı farklı, kendi içinde bile motor becerilerinin sıralaması kayabiliyor, mesela benim kızım çok erken döndü, çok çok erken emekledi-yürüdü ama çok geç alkış yaptı. çok erken konuştu ama dün/yarın sen/ben kavramlarını yaşıtlarının çoğundan geç öğrendi. bunlar çocuklarımızın anormal olduğu anlamına gelmiyor, rahat olun ve doktorunuza güvenin.

Doktora danistim gecen ay kicuk daha dedi. Ama ben tecrubeli annelerin de fikrini almak istedim.
her cocuk farklidir. bu konuda tecrube sahibi olmak dogru teshiste bulunmaya sebepiyet vermez. mesela ilk cocugum cok gec konustu, ikinci bebegim 6 aylik ve kendi dilinde bagira cagira konusuyor.

bir sene cocuk egitimiyle ilgili sertifika aldim ustelik hamileydim o zaman uzman hocamizin anlattigi bilgileri not ettim.ordan ogrendigim bilgileri yaziyorum.
4.ayda onundeki cismi takip edebilir.bakislarini sabitleyebilir.
5.ayda uzandigi nesneye uzanir ve kavrar.oyle devam ediyor.
Birde su yontemi dene eline kalem yada bir cismi alip gozunun onunden yavasca getirip goturerek takip edip etmedigini kontrol edin.
Anlattiginiza gore cokta endiselenecek bir durum yok.
Anne-babaların ilk bir aydan sonra bebeğin göz fonksiyonlarını takip etmesi, bebeğin kendileri ile göz kontağı kurup kurmadığına dikkat etmeleri gerekir.ben yine de bir doktora goturmenizde fayda var diyorum.

bir sene cocuk egitimiyle ilgili sertifika aldim ustelik hamileydim o zaman uzman hocamizin anlattigi bilgileri not ettim.ordan ogrendigim bilgileri yaziyorum.
4.ayda onundeki cismi takip edebilir.bakislarini sabitleyebilir.
5.ayda uzandigi nesneye uzanir ve kavrar.oyle devam ediyor.
Birde su yontemi dene eline kalem yada bir cismi alip gozunun onunden yavasca getirip goturerek takip edip etmedigini kontrol edin.
Anlattiginiza gore cokta endiselenecek bir durum yok.
Anne-babaların ilk bir aydan sonra bebeğin göz fonksiyonlarını takip etmesi, bebeğin kendileri ile göz kontağı kurup kurmadığına dikkat etmeleri gerekir.ben yine de bir doktora goturmenizde fayda var diyorum.
Takip etmesinde sorun yok. Goz takibi iyi ama aylik gelisimlere bakiyorum netten hic birine uymuyor ve buda beni endiselendiriyor.Doktorlar kucuk diyole dikkate almiyor. Cok tedirginim ne yapacagimida bilmiyorum

Takip etmesinde sorun yok. Goz takibi iyi ama aylik gelisimlere bakiyorum netten hic birine uymuyor ve buda beni endiselendiriyor.Doktorlar kucuk diyole dikkate almiyor. Cok tedirginim ne yapacagimida bilmiyorum
Internetteki bilgilere bakma.kisa da olsa sizinle goz temasi kuruyormus.biraz daha zaman gecsin takibe alin.

Anirmal bir durum görmedim. Doktorunuz evham yaptığınızı söylemiş ancak yine de iciniz rahat etsin bir baska doktora götürün.
Herkesin gelisim süreci farklidir. Algısı farklidir. Zaman icinde gelisecektir.

Bebeginizin şu anki durumu nasıl acaba? Ayni durum bizde de mevcut

Bu arada bebeginiz erken dogum mu
Bebeğimin durumun da hiç bir değişim yok 6 aylık oldu bugün ve hala dönmüyor hala oda da yalnız bıraktığım daağlamıyor üstüne başka şeyler de eklendi ama hala bi dönüş yok. Evet erken doğum 37 haftalık. Sizin bebeğiniz kaç aylık?

Back
X