Merhaba , ben cok daha fena yasadım bu dedıklerınızı delirecek gibi oldum diyebilirim , nefes alamadıgımı dusundukce panıkledım daha da fena oldum ,, halbukı nefes hep alabılıyordum tabıkı sadece hamılelık oncesı gıbı rahat degıldı , ama ben hamılelıgın 3/4. Ayından berı zor nefes almaya kalbım hızla carpmaya baslamıstı, sıack dustan cıkınca bayılıca gıbı oluyordum , hıc uyumadan gecırdıgım sabaha kadar psıkopata bagladıgım agladıgım gece oldu 8. Ayın sonunda , dr a al bunu yeter demek ıcın sabaha kadar dakıkaları saydım , sonra anlasıldı kı vıtamın ve omega 3 eksıklıgı ,, psıkıyatr destegi almama ragmen ilk aylarda bu sefer o bıle umutsuz gorunuyordu sankı ,, neyse sımdı son haftadayım hala sıkıntılıyım gece 3 ten once uyuyamıyorum ama daha rahatlamam nasıl oldu dersenız cok onemlı tavsıyelerım var evet , işe yarıyor ,
Herseyden once bız ne kadar fenaysak bebek o kadar rahatmıs ,,bebegın saglık belırtıymıs , bunların hep hormnlardan oldugunu gececegını bılmek sart , dogurunca o an gecıyormus zaten hepsı , bol bol Nas& felak& Ayet el kursı okumak ve uzerınızde tasımak şart , saka degıl anında etkısını gordum !! Allah tan yardım istemek şart ! Vucut kendını uykusuzluga hazırlıyormus hormonlar yani,, ve hamilelikte bunları yaşayanlara müjde logusalık rahat gecıyormus , şok olmuyormuş ,
- yatmadan once ayaklara ( cok az alt bacaklara ) 5dk soguk buz gıbı ayak duşu !! Cok etkılı!!
- sırt yuksek tutucaz bol bol yastık , sola donup uyumak rahat oluyor. Dıyafram az baskı yapıyor , obur tarafta karacıger varmıs cunku , oyle uyumaya calısmak ,,
- bacak arasına da yastık
- yatmadan ayaklara uzuuuun masaj serin kremlerle , es yardımı şart !! sırta omuza masaj
- derın nefes alıp , agızdan nefes verme püffff diye ( balkonda temiz hava mümkünse )
- hiç bir sey dusunmeden çiçekleri sevmek , kedi kopek sevmek
- dr kontrolunde omega 3 , mutlaka !!
Bakalım Allah yardım etsin hepimize , doğurunca haber vericem geçti mi noldu :) ama evet ben de cok Sıkıldım ,, tasımaktan,, zormuş ,, Olsun Allaha sukur ,,