Lütfen Yardım!! Kefilim sanıyodum, Krediyi benim adıma almışlar!!

Bana Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinicem. Ne yapacağımı bilemiyorum, çok zor durumdayım. ikibuçuk yıl önce bir kredi için bir arkadaşıma kefil oldum. BEn öyle sanıyormuşum. Bugün bankanın avukatı aradı, asıl borçlu ben görünüyormuşum, diğer iki kişi kefil. O arkadaşımla bağlantım iki yıl önce tamamen koptu. avukat ta kayıp diyor. Ne alınan paranın miktarından haberim var ne de nereye kullanıldığından. Şimdi ikibuçukyıldır tek kuruş ödenmemiş ve asıl borçluyum diye beni arıyorlar. Lütfen bi yol gösterin, bi fikir verin ne yapmam lazım? Asgari ücretli bi çalışanım ben. istesem de ödeyemem zaten.

Sizin adınıza başka biri nasıl kredi alabilmiş orasını anlayabilmiş değiim ?

Ben kefil olduğumu sanarak evrak hazırladım ve imza attım. Banka ile kendileri görüşmüşlerdi daha önce zaten hazırdı herşey, bana evrak ve imza için orda bulunmamın yeterli olacağını söylediler.

Bana Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinicem. Ne yapacağımı bilemiyorum, çok zor durumdayım. ikibuçuk yıl önce bir kredi için bir arkadaşıma kefil oldum. BEn öyle sanıyormuşum. Bugün bankanın avukatı aradı, asıl borçlu ben görünüyormuşum, diğer iki kişi kefil. O arkadaşımla bağlantım iki yıl önce tamamen koptu. avukat ta kayıp diyor. Ne alınan paranın miktarından haberim var ne de nereye kullanıldığından. Şimdi ikibuçukyıldır tek kuruş ödenmemiş ve asıl borçluyum diye beni arıyorlar. Lütfen bi yol gösterin, bi fikir verin ne yapmam lazım? Asgari ücretli bi çalışanım ben. istesem de ödeyemem zaten.

size ödeme emri ne zaman geldi acaba? süresinde itiraz ettiniz mi?

bana yazılı olarak ulaşan hiçbir şey yok. Sadece bankanın avukatı olduğunu söyleyen şahıs tarafından telefonla arandım iki kez, okadar. Uyap'tan baktım TC numaramla dosya var, adım en üstte görünüyor.

bana yazılı olarak ulaşan hiçbir şey yok. Sadece bankanın avukatı olduğunu söyleyen şahıs tarafından telefonla arandım iki kez, okadar. Uyap'tan baktım TC numaramla dosya var, adım en üstte görünüyor.

öncelikle avukatla yüz yüze bu durumu görüşmenizi öneririm. bunun yanında arkadaşınıza ya da onun bir yakınına ulaşmanız hiç mi mümkün değil? burada bankanın da çok büyük ihmali var nasıl size kefil olduğunuz halde borçlu olarak imza attırır?siz bu belgeleri hiç mi okumadınız?

arkadaşım bence sende hata senın önüne bir kağıt koymuşlar sende imzalamışsın okumak aklının ucundan bile geçmedi mi??? hatanın en büyüğü sende o arkmadaşına mutlaka ulaşman lazım bu şart peki avukata sormadın mı ben ödemesem kefiller ödemek zorunda değil mi yeter ki borç olsun iğne deliğine girse bulurlar adamı arama emri çıkarırlar ama sen ispatlaman lazım bilmeyerek imzaladığını

Son düzenleme:
evet okumalıydım, hata bende, ama o zaman için olmadı işte. Bankada dosyada evrağım eksik olduğu için paranın hemen verilmeyeceğini evreğımı tamamlamamı istemişti memur, sonraki gün bu kişilerin aralarındaki bazı konuşmalarından tedirgin olup bankayı aradım ve memura evrağı getirmeyeceğimi işlemimi iptal etmesini istediğimi siyledim, memur da ödemenin yapıldığını söyledi.
avukat bu kişiyi nasıl bulamıyor onu da bilmiyorum, kefillerden biri ulaşılması çok kolay birisi zaten, diğeri de yasal olarak kaçıyor olabilir ama, face de falan faaliyetlerini ben görüyorum, nasıl ulaşılamıyor bilmiyorum.

Kefillere ulaşılıyorsa avukatla bunları konuşun.En önemlisi şu an için avukatla görüşmek. Dediğim gibi bankanın da çok büyük ihmali var bankaya dolandırıcılıktan dava açabilirsiniz. Ayrıca tabiki de kefillere.

Back
X