lütfen yardım!!suçlu benmiyim şimdi??

Ben de hiç haz etmem eşyalarımın kullanılmasından ve kimseninkinide kullanmam.Malının kıymetini bilmek yada esirgemek de değildir benimki.Hiç içime sinmez başkasının giydiğini giymek.Ama inadına rahat insanlarla karşılaştım hep okul hayatımda.Anlatmak zor oldu anlamıyorlar ki böyle bir durumu.Ne kıymetli malın varmış diye çıkıyorlar işin içinden.Bencede sen suçlu değilsin.Arkadaşın suçlu koskoca insanlar ne o öyle arkadaşının eşyasını kullanmak.Çok ihtiyacın varsa sende kendine al birtane.Al parasını vereyim diyene kadar o parayla alsaymış kendinede bir düzleştirici.
Gittiyse gitti,sakın geri adım atmayın.

Kendini hiççç huzursuz hissetme, çünkü senin en ufak bir suçun yok iyi niyetten başka..

arkadaşlar iyiki varsınız, yorumlarınız için çok teşekkür ederim, içime su serptiniz. :29:ya ben hiç sevmem başkasının eşyasını kullanmayı, sonuçta emanet derim, tabiri caizse elimi bile sürmem. bunu algılayamadı bir türlü, ki kızım sana söylüyom gelinim sen anla hesabı söyledimde. :20: benim gücüme giden neden hakettiğinden fazla değer verdim bu kişiye, başta eşim herkes söyledi uyardı. eylülde buraya geldiğimizden beri onun için o kadar fedakarlık yaptım ki, hem maddi hem manevi anlamda, tek yalnız kalmasın bilmediği bir yer diyerek, ama sonunda böyle oldu. :50:

kızlar arkadaşım geldi az önce odaya, içeri girince hoşgeldin dedim selamımı bile almadı :47: ve üstünü değiştirip yatağa girdi, kafasınada çekti örtüyü, hiç konuşmadı o konuşmayınca bende laf atmadım ama bu nereye kadar gidecek ya :50: bende zaten sinir kalmadı, iyice çıldırttı anlayacağınız. :47:

Sen öylesine niye selam veriyorsun ki bırak o senden özür dilesim allahım ya hepimizin etrafında vardır böyleleri..Bırak muhattap olma o bikaç gün sonra gelir pas vermeyince yalakalık yapar sen sakın kanma ilişkini kes yoksa böyleleri tarafından sömürülürsün sürekli:20:Varsan baksan onun malı kıymetlidir sen kırk yılda birşey istersin a şuan veremem ben giycem veyahut a ooo kitabi ben şeye verdim gibi,...ben çok gördüm böylelerini ,birde zeytinyağı gibi üste çıkmayı çok iyi bilirler sizde ahaa böyle vicdan azabı çekersiniz ben ne yaptım şimdi diye ağlar durursun:43:Böyleleri için kendini üzmeyeceksin tatlım..:46:

simdi hatirladim bende univ. giderken benim diger arkadaslarima gore maddi durumum daha iyi oldugu icin dolabimda kiyafetim fazla idi..bende almayi falan severim..bir kiz vardi severdimde hep ayni seyi giyer okula giderdi..neyse bir gun benden kiyafet istedi..verdim nese dadandi nerdeyse hergun giyinmeye basladi falan..artik biraktim yakasin al giyin ustume takmam..erkek arkadasi olmustu bir donem cocuk bunu taciz etmis..onu anlatti uzerindeki kiyafette benimdi..kiz terbiyesiz boyle yapti falan diye anlatirken ben kiyafete bakiyordum..az bagis yapmamistim hani :))

bence ondan önce sen değiştir eğer değiştirebiliyorsan tabi seni, suçluluk psikolojisiyle vurmaya çalışıyor kanma

akşamdan beri düşün düşün kafayı yiyecem. burada objektif yorumlar yapılabileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.
ben öğretmenim, şuan bulunduğum ilde bir arkadaşımla birlikte aynı odada kalıyor(d)um. arkadaşım rahat biri sormadan eşyalarımı giyer, kullanır ama ben bu durumdan hiç hoşlanmasamda kötülük olmasın diye hep sustum, alttan aldım. taki bugüne kadar.yeni bir saç düzleştiricisi almıştım bundan yaklaşık 2 ay önce, üstünde ıslak saçla kullanmayın yazıyor, arkadaşım saçımı yapçam deyip aldı ve düzleştiriciyi ıslak saçına uygulamış, birden makine cızzz etti ve bir daha açılmadı, bozuldu :14: ben tabi üzüldüm bir anda doğal olarak yüzüm düştü, ama hiç birşey söylemedim ters. o diyoki neyse yeni bitane alırız seninkini tamire veririz o olunca sen kullanırsın yenisi bana kalır, o an bişey demedim istemiyorum dedim sadece. neyse o okula gitti döndü bir tripler bana gizli gizli telde eşiyle konuşmalar dayanamadım hocam dedim böyle olmaz bu, birden bi bağırmaya ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı, yok işte nolcakmış bozulduysa ben ne kadar üzülmüşüm bozuldu diye benden beklemezmiş daha neler neler kafama atar gibi düzleştiricinin parasını vermeler filan ve ben şok :53: :14: sonra akşam telefon geldi çıktı gitti başka bi yerde kalacakmış.
ya nolur söyleyin benmi suçluyum?? ya insan malının başına bişey gelince canı sıkılamazmı? :14: bu kadar basit bi olay ne hale geldi!! lütfen yardım edin :19:

yaşadıklarınız ablamın ilk memuriyet yılında evini paylaştığı bayanı aklıma getirdi bu kız babasıyla gelip yalvar yakar ablamın evine yerleşti ev arkadaşı olacaktı sözde ,görünüşte mazbut aile kızıyken babasının gitmesiyle herşey değişti eve erkek arkadaşını alıp yatak odalarına çekilmeler üç kuruşun hesabını yapmalar sonra nemi oldu evden ayrıldı evdeki peçeteyi bile ikiye bölerek yarım kilo pirinci paylaşarak anlayacağınız imkanınız varsa kimseyle bu tür bir ilişkiye girmeyin kimse göründüğü gibi olmuyor

arkadaşım sen hala insanlık bende kalsın derdindesin selam falan veriyorsun..böyle insanlara taviz verme hiç..geldiğini görme,konuştugunu duyma...suçlu olan o ...alttan alma...parasını veriyim falan derse de parasını değil ama yenisini alabilirsin de...bir insana ne kadar yüz verirsen o senden o kadar yararlanmaya çalışacaktır..eğer ödettirirsen bi daha senden de bişey kullanamaz rahat edersin :)

sizin hiçbi suçunuz yok.. hatanız varsa eğer o da aşırı iyi niyetli olmanız.. sizin bu yönünüüzü bildiği için şu an psikolojik baskı yapıyodur muhtemelen.. bence aldırış etmeyin.. hatasını kendi görsün.. siz onun herhangi bir zarar vermiş olsaydınız eminim sizin gibi davranmıcaktıda..

Back
X