makarnanın her marka ve çeşidini denedim.etrafımda ne kadar makarna yapan var ise hepsini tek tek nasıl yaptığını izledim ama ne olursa olsun makarnalarım mat,hamur ya da çok sert oluyor.birbirine yapışmayan,parlak makarna nasıl yapılır lütfen yardım?yoksa bilmediğim bir püf noktası mı var?
merhaba canım.ben haşlarken içine biraz sıvıyağ koyuyorum.yaklaşık 10 dk kadar pişiriyorum.genellikle salçalı yapıyorum.tereyağ,salça,kurunane,pulbiber,tuz ve köfte harcı katıyorum.biraz kavurup azıcık su ekliyorum.biraz daha kartıstırıp hafif soğuttuğum makarnayı ekliyorum.makarnanın rengi değişene kadar iyice karıştırıyorum.muhteşem oluyor.eşim cok beğeniyor.bende hep bu şekilde yapıyorum.denemeni tavsiye ediyorum.:))umarım yardımcı olmuşumdur...
Tam olarak piştiğini anlamak için makarnadan bir tane al ve duvara doğru at eğer yapışıyorsa pişmiş demektir.böylece hiç olmazsa sert yemek durumunda kalmazsınz.yapışmaması içn ise diğer ark.dediği gibi tuz ve yağı unutmaa..afiet olsn..
kaynar suya makarnanı koy sıvıyağ tuz at ve karıştır makarnayı 15 dakika falan pişirince oluyor zaten pişirdikten sonra süz ve soğuk su tut çeşmeden o zaman yapışmıyor daha taneli oluyor ve çok fazla pişirme fazla pişince eriyor yapışıyor
Gerçekten güzel makarna yaparım ve gerçekten herkes beğenerek yer Şimdi öncelikle soğuk suya bir tutam tuz at kaynat, fokur fokur olunca makarnayı ekle. Ben bu aşamada yağ eklemiyorum. Makarna pişince (zaten rengi beyaza dönüyor oradan anlarsın) süzgece al ve soğuk sudan geçir muslukta. Tencereye yağ ve tuz ekle. Ben margarin koyuyorum, biliyorum kesinlikle sağlıksız ama makarnaya margarin yakışıyor. Yağ ve tuzu ekle ama sakın makarnayı hemen koyma, biraz tencerede ısınsın o yağ. Salçalı istersen bu aşamada salçayı da ekle. Sonra makarnayı üstüne dök, 1 dk. filan karıştır, yağa sosa bulansın. Ve işte hazır