Çocuk Hastalıkları lütfen yardım....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hayatmada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
3
0
36
İstanbul
bebeğim 3 aylık ve 5 gün boyunca kaka yapmıyor 5. gün fitil veriyorum. onun üzerine baya zorlanıp azıcık yapıyo fitilde beraberinde çıkıyor denemediğim yol kalmadı çok üzülüyorum bilgili anneler yardımcı olurmusunuz acaba çocuğumda bi sorunmu var :43::43::43::43::43:

bebeğim 3 aylık ve 5 gün boyunca kaka yapmıyor 5. gün fitil veriyorum. onun üzerine baya zorlanıp azıcık yapıyo fitilde beraberinde çıkıyor denemediğim yol kalmadı çok üzülüyorum bilgili anneler yardımcı olurmusunuz acaba çocuğumda bi sorunmu var :43::43::43::43::43:

Öncelikle çok geçmiş olsun bende bu kabızlık sorunundan çok çektiğim için ne kadar zor biliyorum.
Hatta oğlum şuan 1buçuk yaşında hala ara ara bu sorun oluyor maalesef.

Size sorum ise, bebeğiniz anne sütü ile mi besleniyor? eğer öyleyse sizin yediklerinizden de etkileniyordur direkt süte geçtiği için yediklerimiz.
Eğer mama ile besleniyorsa mamadan kaynaklanıyo olabilir.biz mamayı değiştirerek çözüm bulabilmiştik anca.

Ha buarada fitilide çok sık kullanmamanızı öneririm çünkü o da bir müddet sonra alışkanlık yapıyor ve bebek fitilsiz yapamıyor bu kezde.

Bikaç klasik yöntem var denediniz mi bilemiyorum ama,
ben zaman zaman faydasını gördüm:

saf zeytinyağı yada badem yağı içirmek,
karnına saat yönünde daha sonrada yukarıdan aşağıya doğru masaj yapmak,
ayaklarına bisiklet sürme hareketini yaptırmak. :80:

anne sütü ile besliyorum. çok nadir mama veriyorum belki haftata 3 defa. denemediğim şey kalmadı saf zeytin yağ ,ergün bir çay kasığı poposunu yağlıyorum kulak çöpüyle uyarıyorum bazen karnına masajı hiç eksik etmiyorum, ılık suyla karnını poposunu yıkıyorumki belki yumuşar diye ama yok yok yapmıyo dr. 5 günde risk taşır dedi 5 gün bekliyorum fitil veriyorum. ama kakasını yaptıktan 2 gün sonra çok huzursuz 3 günü zor geçiriyoruz. ayrıca yedilerimede çok dikkat ediyorum bilmiyorum artık napıcağımı.Doktorumuz guatır kabızlık yapar dedi ama tahlilide temiz çıktı çok şükür. aslında kabız olup olmadığınıda bilmiyorum kakası ne katı nede sıvı ikisinin ortası düzelirmi nasıl düzelir nasıl geçer şaşırdım artık ve çok üzülüyorum kendini zorladıkça acaba sürekli böyle durumda olan varmı?

dr a danışmadan fitil vebenzeri şeyleri uygulamayın... bizim dr 7güne kadar yapmayabilirde demişti... yani 7 günden sonrası drun yönlendireceği bir konu oluyor... haftada 3 kez mama verdiğini yazmışsın... unutma, onlarında hazmı çok zormuş... haberin olsun.

Back
X