lütfen yardim

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.995
2.983
333
Öncelikle lütfen rica ediyorum konum tasinmasim burda daha cok anneye ulasabilirim.
benim oglum 1yasina gircek ve öglen uykularinda ayakta sallamadan uyumuyor. Yaninda yatmayi denedim dogrulup oyun oynuyor besigine yatirdim agliyor 2saat agladi uyumadi. Ama sallamaktan yoruldum artik ve korkuyorum beynine bsy olursa diye ltf akil verin banA ne yapabilirim nsl alistirabilirim:KK43:

Ayagina bandaj falan sar agla mahsustan cok agriyo diye sallama uyumak istemessede zorlama her cocuk oglen uyumaz .tabi uyusa iyidir .

Hergün ısrar etme bence. Yavaş yavaş alıştır. Fikri benimsesin. Bir de pes etme. Gerekirse ağlasın, oyun oynamaya kalksın.
Henüz bebeğim yok ama arkadaşım böyle alıştırdı. Yanına yatırdığında oyalanacağı ve ilgisinin dağılacağı birşey de bulabilirsin diye düşünüyorum.
Bir de eşinin ailesine ziyarete gittiklerinde çocuğun uyku düzeni alt üst olmuştu. Günlerce düzeltmek için uğraştılar. Çocuk ağlıyordu, sızlıyordu, huysuzlanıyordu ama bir türlü uyuyamıyordu. Uyku gözünden akıyordu ama. Maşallah şimdi yanına yatınca uyuyor, saati geldiğinde hop uyuyor maşallah. Sadece annenin kulağı ile oynamaya alışmış zibidi

Ayakta sallıyarak çok geç mi uyuyor.Çoğumuz ayakta sallıyarak uyutttuk çocukları.Çok geç uyumuyorsa ,hızlı sallamazsan sorun olmaz bence.

Sabah 5bucuk 6da kalkiyor öglen 11de yatiyor bazen yarim Saat bazen 1saat uyuyor oda belli olmuyor aksam 8de uyuyor
Sabah çok erken kalkıyormuş.O saatten sonra sende uyanıkken yatamazsın.Acıktığından mı uyanıyor acaba,emzirerek geri uyutsan,saçını okşasan geri dalsa dokuza kadar uyurdu.Saat 2 gibi tekrar uyuturdun.

Hergün ısrar etme bence. Yavaş yavaş alıştır. Fikri benimsesin. Bir de pes etme. Gerekirse ağlasın, oyun oynamaya kalksın.
Henüz bebeğim yok ama arkadaşım böyle alıştırdı. Yanına yatırdığında oyalanacağı ve ilgisinin dağılacağı birşey de bulabilirsin diye düşünüyorum.
Bir de eşinin ailesine ziyarete gittiklerinde çocuğun uyku düzeni alt üst olmuştu. Günlerce düzeltmek için uğraştılar. Çocuk ağlıyordu, sızlıyordu, huysuzlanıyordu ama bir türlü uyuyamıyordu. Uyku gözünden akıyordu ama. Maşallah şimdi yanına yatınca uyuyor, saati geldiğinde hop uyuyor maşallah. Sadece annenin kulağı ile oynamaya alışmış zibidi
Benim kızda öyle yanına yatıp saçıyla oynayınca uyuyo yada sırtı okşanınca önceden biberonla kendi kendine uyurdu sonradan ya ben yada babası illa olacak yanında huy edinmiş bizsiz yatmaz

Benim kızda öyle yanına yatıp saçıyla oynayınca uyuyo yada sırtı okşanınca önceden biberonla kendi kendine uyurdu sonradan ya ben yada babası illa olacak yanında huy edinmiş bizsiz yatmaz
O kadarcık olsun annesi ya. Yaramazlar illa sevgi ve güven bağı istiyorlar işte :KK46:

bebek hamağı alın kurtulun:KK48: ben bebeğm 10 aylıkken aldım, şuana kadar bebek için aldığım en mantıklı şey oldu:KK49:

Benimkiler sabah 7 gibi uyanir,9 da kahvalti 12 de yemek 13 de yatak..masallah 15:30 16:00 ya kadar uyurlardi o sekilde alistirmistim 3 nude simdi kucuk oglumda 2 yasinda oda 8 aylikken alistirdim ayni saatlerde uyur uyanir cok sukur..hicbirinide asla sallamadim baslarda agladilar yirtindilar hic aldirmadim..anlattim her defasinda uyku saati dir uyuyacaksiniz o kadar..sonrasinda alistilar cok sukur..cocuk deyip gecmemek gerek o kadar uyaniklarki parmaklarinda oynatirlar anne babayi:KK53:doktor tavsiyesiydi bu ayrica onlarin her isteklerini yerine getirmeyin belli kurallariniz olsun disina cikamiyacaklarini anlamalari gerek derdi..gercekten cok dogru tecrubeyle sabittir..bence sen biraz sabirla basarabilirsin oncelikle erken yatip erken kalkmasi gerek,11 de degilde 12:30 gibi yemekten sonra biraz onunla oynayip yorun onu mesela sonrasinda ona anlatin oyy cok yorulduk bebisim simdi uyku zamani deyin,emzirin yada biberon herneyse sonrasinda yatagina koyun ve opup cikin odadan..aglayacak bagiracak herseyi deneyecek kesinllikle vazgecmeyin,arada odaya girip hayir oglum senin uykun vaktin uyumalisin kararli bi sekilde tabiki..benim buyuk kizim tam bi hafta boyunca uyku saatinde direnirdi aglardi ama nasil oyle boyle degil bazende bende onla aglardim..aradim doktoru dedim ne yapacam hic susmuyor?dedi sakin almayin yatagindan arada kontrol edin ama almayin,sizi bu sekilde yildiracagini dusunuyor cunku (anne yuregi)ayni dediklerini yaptim bi haftanin sonunda yine agladi ama 10 dk surmedi yoruldu pes etti ve uyudu:)bi daha da asla aglamadi ben kazandim:)

Benim kizimda bir yasında sabah 7 de kalkıyor öğlen 12-1gibi uyuyor 1,5 saat sonra da akşam 8 de yatıyor. Uyumuak isteniyorsa zorlama ama mümkün olduğu kadar akşama doğru uyumasını engelle.5-6 da yatarsa düzeni bozulur. O ne zaman uyumak isterse o zaman uyut. Her çocuk aynı saatte uyuyacak kalkacak diye birşey yok.

Back
X