Doğuma Hazırlık lütfen yardımcı olun oğluma isim arıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bitanesin_sen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
5
0
86
Mardin
fisfisfisarkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz ben bebeğime isim arıyorum ama hayırlı isim olsun istiyorum peygamber isimleri hayırlı olan isimler arıyoruz esimle cok kararsız kaldık yardım lütfennnnnnnnnn

Taha : Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.

Eymen :
1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.

Samet : Sonsuz, ebedi

Bera : Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti.

Adanır : Şanlı, şöhretli

Kayra : Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atıfet, inayet.

Münirhan : Nurlandıran (ışık saçan )hükümdar.

Talha : . Zamk ağacı. 2. Talha b. Ubeydullah. ıslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

Burak : Berk-Yıldırımdan türetilmiştir. Hz. Muhammedin Mirac’daki bineği. Kur’an’da böyle bir isim geçmemekle beraber, ıslam kaynaklarında böyle bir binitin olduğuna dair rivayetler vardır. Burak Reis: (Öl. 1499). Osmanlı denizcilerinden.

Tarık : Sabah yıldızı, zühre, venüs, yol. Kur’an-ı Kerim’in 86.Suresi’nin adıdır.Mekke döneminde inmiştir. 17 âyettir. Tarık b. Ziyad (Öl. Şam 720): Berberi asıllı ıslam komutanı. Cebeli Tarık’ı geçip ıspanya’yı fethetti. ıslam egemenliğini sağlayıp Endülüs ıslam Devleti’nin kurulmasını sağladı.

Arkadaşımız "Samet" de yazmış ama O Rabbimize ait bir sıfat olduğu için tek başına konulması hiç caiz değilmiş başına veya sonuna başka bir sıfat gelerek konulabilirmiş...Evliya bir zat ismi konulması çok faydalıymış ileride şefaatçı olması ve de çocuğun bu isim ve zatı araştırıp ona benzemek istemesi gibi...
"FEHıM" diyorum... Seyyid Fehim-i Arvasi"kuddise sirruh"adı...
Hayırlı ve mübarek olsun

akay,çınar,toprak,rüzgar,çağan,alkın,beha,göktuna,nogay,tamerk,umay olabilir canım bunlarda bizim dilde issimlerrden bazıları mirze,arel,andemir aytek,baras,hamzat ne koyarsan koy Allah uzun ömürler versin inşallah sizede fasulyenede:)

Asaf : 1. Erdem, ileri görüşlülük 2. Hz Süleyman'ın en çok güvendiği kişinin ismiydi

Bünyamin: Hz. Yakup'un en küçük oğlu

Cem : Hz.Süleyman'ın nâmı, hükümdar

Enhar
: Cennetlerin altlarından akan ırmaklar.

Ensar : Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicretinde mücadelesine ona yardımcı eden
Medineli müslümanlara verilen ad.

Yafes: Hz. Nuh'un üçüncü oğlu, Türk soyunun atası olduğu söylenir.

Yasin : Kur’an-ı Kerim’in 36. suresinin ismi

Arkadaşımız "Samet" de yazmış ama O Rabbimize ait bir sıfat olduğu için tek başına konulması hiç caiz değilmiş başına veya sonuna başka bir sıfat gelerek konulabilirmiş...Evliya bir zat ismi konulması çok faydalıymış ileride şefaatçı olması ve de çocuğun bu isim ve zatı araştırıp ona benzemek istemesi gibi...
"FEHİM" diyorum... Seyyid Fehim-i Arvasi"kuddise sirruh"adı...
Hayırlı ve mübarek olsun

dogru soluyorsun arkadasım bizde kardesime bu yuzden tek basına koyamamıstık samet ismini tesekkür ederim

canım TUĞRA ,MERT,YAĞIZ,AYBERK,BERKAY,AYAZ,BULUT,ÇINAR, BARIŞ, benim en beğendiğim isimler umarım yardımcı olmuşumdur özellikle B U L U T süper

ben Bera ismini düşünmüştüm canım

Bera Bin Malik'in adıdır kendisi peygarimiz safında çok yürekli bir asker ve ilk müslüman olanlardan araştır derim hikayesinden çok etkilenmiştim

:nazar:kızlar allah hepimize hayırlısını versiin benimde 2 oğlum var isimleri batuhan metehan ve üçüncüde yolda oda erkekmiş onada emirhan düşünüyoruz allah hepimizin fasulyelerini bize bağışlasın :D

yıne bır erkek annesı benım gıbı ve ısım bulamamaktn sıkayetcı..
ıstıyoruz kı ısmı hem kulaga hos gelsın hemde manası guzel olsun oglumuzun tasıyabılecegı
bır ısım olsun..
kız bebegı oldugunda bukadar basıt ısım bulmakta erkek bebegınde nıye bu kadar zor ?
hala anlamıs degılım.... arkadasım ınsllah bebegın saglıklı bır sekılde dunyaya gelır ve hayırlı ugurlu bır omur gecırır (hepımızın duası da bu degıl mı?)

Back
X