• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardımcı olun ..

sudenaz1980

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
15
2
1
45
Merhaba arkadaslar .3 senelık evlıyım .2 kere dış gebelik geçirdim, bir tanesi kurtajla sonuçlandı.Rahim filmi çektirdim rahimde yapışıklık oldugu soylendı hısteroskopı amelıyatı oldum.1 sene gebe kalamadım tekrar doktora gittim hsg çekildi tekrar (tüp bebek için).Nisan ayında gebe oldugumu ogrendım kan sulandırıcı ve corqspırın kullandım (kan pıhtılasması var düşük seviyede).10.hafta kalp atısı olmadıgından kürtaj oldum .takıpte oldugum doktor bebeğin ölmesi için hiçbir sebep olmadıgını hısteroskapı ve laraposkopi olmamı ıstıyor tuplerde sıvı bırıkmesı sonucu bebek ölümü olabılırmış.fakat rahım fılmınde sağ tupum kapalı gözüküyor sıvı bırıkmesı gorunmuyor .yaşım 39 .3 gebelik sonrası bebeğini kucagına alan yok mu ameliyat tek çaremi

Merhaba arkadaslar .3 senelık evlıyım .2 kere dış gebelik geçirdim, bir tanesi kurtajla sonuçlandı.Rahim filmi çektirdim rahimde yapışıklık oldugu soylendı hısteroskopı amelıyatı oldum.1 sene gebe kalamadım tekrar doktora gittim hsg çekildi tekrar (tüp bebek için).Nisan ayında gebe oldugumu ogrendım kan sulandırıcı ve corqspırın kullandım (kan pıhtılasması var düşük seviyede).10.hafta kalp atısı olmadıgından kürtaj oldum .takıpte oldugum doktor bebeğin ölmesi için hiçbir sebep olmadıgını hısteroskapı ve laraposkopi olmamı ıstıyor tuplerde sıvı bırıkmesı sonucu bebek ölümü olabılırmış.fakat rahım fılmınde sağ tupum kapalı gözüküyor sıvı bırıkmesı gorunmuyor .yaşım 39 .3 gebelik sonrası bebeğini kucagına alan yok mu ameliyat tek çaremi
Bu ameliyatlari bende oldum. Benimki tani amacliydi filmde tuplerim kapali cikiyodu ama ameliyatta acik spazm gecirmis olabilir denildi narkozsuz cekilmisti. Korkulacak bi ameliyat degil sadece 1 haftaya yakin icinde kalan havadan dolayi insan zorlaniyo yatip kalkarken garc gurt ediyo omuzlarina cikip iniyo hava resmen ama ben 3.gunu yavas yavas ev isimi yapmistim. Izleri zamanla beyazliyo. Bende 3 delik izi var biri gobek deliginin altinda birerde kasiklarda. Iyiki olmusum bende karin ici yapisiklikta varmis. Onceden 1 sezaryenim daha var o zamanlar enfeksiyon gecirmisim haberim yok. Hamile kalamadim. tup bebek yaptirdik tuttu ama yapisiklik olsaydi karnimin ici buyuyemeyecegi icin bebeklerimi de kaybedebilirdim.

Merhaba canım.. ben 8 yıllık evliyim hsg de sağ tüp de sıvı var dedi doktor ameliyat olmalısın dedi yinede tüp bebek tedavisi yaptı negatif ile sonuçlandı..
Sonra laparoskopi ameliyatı oldum tek tüpüm alındı sag taraf da hidrosalpenks vardı yani sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor.. sol tüp temiz çıktı çok şükür normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı tüp bebek tedavisine başlayacağız tekrardan... tüp de sıvı varsa embriyolar ölüyor.. lütfen laparoskopi ameliyatı yaptır...
Korkma zor değil hiç bir şey anlamazsın...

Ben 2 kere hsg çektirdim ikisinde de sıvı gorunmuyor sıvı olsaydı film de belli olmazmıydı Rabbim hepımıze hayırlı evlatlar versin

Ben 2 kere hsg çektirdim ikisinde de sıvı gorunmuyor sıvı olsaydı film de belli olmazmıydı Rabbim hepımıze hayırlı evlatlar versin

Isterseniz hsg nize bakmak isterim bu konuyu araştıra araştıra yakında jinekolog olacağım..
Bana güvenebilirsiniz.. burdan bazı arkadaşları laparoskopi ye yolladım sende hidrosalpenks var diye gerçekten de vardı...
Yıllardır araştırıyorum bilgim var gerçekten de..

Isterseniz hsg nize bakmak isterim bu konuyu araştıra araştıra yakında jinekolog olacağım..
Bana güvenebilirsiniz.. burdan bazı arkadaşları laparoskopi ye yolladım sende hidrosalpenks var diye gerçekten de vardı...
Merhaba msjiniz dikkatimi çekti bende de hidrosalpinks tanısı var doktorum kendinizi tüp bebeğe hazırlayın dedi ama laparoskopi de denenebilir. Simdi size naçizane bir kaç sorum olacak araştırmalardan elde ettiğiniz bilgilere dayanarak. Laparoskopi oldunuz mu okduysaniz ne kadar sürede iyilestiniz ve gebelik olarak sonuç alabildiniz mi? Bende çok araştırdım hidrosalpinks olanların normal yolla gebe kalmaları maalesef imkansız yazıyor her yerde çıldırmak üzereyim tamda karar aşamasındayken virüs olayları çıktı ve kontrollerime bile gidemedim.

Merhaba msjiniz dikkatimi çekti bende de hidrosalpinks tanısı var doktorum kendinizi tüp bebeğe hazırlayın dedi ama laparoskopi de denenebilir. Simdi size naçizane bir kaç sorum olacak araştırmalardan elde ettiğiniz bilgilere dayanarak. Laparoskopi oldunuz mu okduysaniz ne kadar sürede iyilestiniz ve gebelik olarak sonuç alabildiniz mi? Bende çok araştırdım hidrosalpinks olanların normal yolla gebe kalmaları maalesef imkansız yazıyor her yerde çıldırmak üzereyim tamda karar aşamasındayken virüs olayları çıktı ve kontrollerime bile gidemedim.

Merhaba canım..
Benim tek taraflı hidrosalpenks vardı..
Hidrosalpenks tüp deki sıvı rahme akıp embriyoyu öldürüyor... bu ameliyat olmak zorunda yoksa hamile bile kalsak düşük le sonuçlanıyor..
Sana tavsiyem bir an önce ameliyatını ol...
Şuan biz 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse.. hiç bir engel kalmadı inşallah bu kez nasip etsin allahım...

Rabbim nasip eder inşallah bu kez size ☺️. Malesef bu yüzden düşük yaptım zaten 3 haftalık gebeymisim haberim yoktu adetime de daha 1 hafta fln vardı küçük bir kanama oldu nişane gibi diyebilirim ertesi günde minik bir pıhtı geldi hemen test yaptım doktora gittim hidrosalpinks yüzünden beklemiyordum çünkü gebeligimi öğrendikten bir hafta sonra riskli gebelik olduğu için testi tekrar edecez dediler ve maalesef düşükle sonuçlandığını söylediler 😢 anladığım kadarıyla siz ameliyat olmadınız değil mi

merhaba 1 yıl önce hsg çektirdim hiçbir sorun yoktu sadece polikistik over sendromum var ilaçlarla gebelik olmadığı için tüp bebek denedik ama maalesef tutmadı. En son ki kontrolümde yumurtalığın üstünde sıvı birikmesi görüldü şimdi tekrardan hsg çekilicem hidroselpenksten şüphelendi doktor, laparaskopiden korkuyorum ameliyattan sonra sıkıntı yaşadınız mı? Ameliyattan ne kadar sonra transfer yapılıyor acaba bilginiz var mı?

Merhaba canım..
Benim tek taraflı hidrosalpenks vardı..
Hidrosalpenks tüp deki sıvı rahme akıp embriyoyu öldürüyor... bu ameliyat olmak zorunda yoksa hamile bile kalsak düşük le sonuçlanıyor..
Sana tavsiyem bir an önce ameliyatını ol...
Şuan biz 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse.. hiç bir engel kalmadı inşallah bu kez nasip etsin allahım...
Merhaba hidrosalpenks teşhisş nasıl konuluyor yani ısg filminden sonra raporda tam olarak bu mu yazıyor

Benim hsg filmimde görünüyordu sosis görünümü var canım kendin de fark edersin normal olmuyor yani..

Benim hsg filmimde görünüyordu sosis görünümü var canım kendin de fark edersin normal olmuyor yani..
Issız sana birşey soracağım. Hidrosalpenks diyorsun ya hani, bu rahimde sıvı birikmesiyle aynı şey değil dimi. Çünkü arada sırada benim doktor kontrolümde de sıvı birikmesi çıkıyor. Ama önemli birşey mi diye sorduğumda hayır diyorlar her seferinde. Bilgin varsa cevaplayabilir misin, teşekkür ederim.

Merhaba bende laparoskopi oldum sag tarafim tumden kapali sol tarafimida yuzde elli acti doktor tup bebege gecelim dedi ama kendimi hazir hissetmiyorum 3 ay dinlenmek istiyorum dedim.

merhaba 1 yıl önce hsg çektirdim hiçbir sorun yoktu sadece polikistik over sendromum var ilaçlarla gebelik olmadığı için tüp bebek denedik ama maalesef tutmadı. En son ki kontrolümde yumurtalığın üstünde sıvı birikmesi görüldü şimdi tekrardan hsg çekilicem hidroselpenksten şüphelendi doktor, laparaskopiden korkuyorum ameliyattan sonra sıkıntı yaşadınız mı? Ameliyattan ne kadar sonra transfer yapılıyor acaba bilginiz var mı?
Merhaba ben 2 hafta once oldum laparoskopi cok korkuyordum ama anestezili bir islem oldugu icin hissetmiyorsunuz bile.bir gece hastanede yatiyorsunuz sonrasinda eve geciyorsunuz.ama bir hafta ev islerini yapamiyorsunuz.o kadar korkulucak bir islem degil tek sorun karninizda hava oluyor yatarken kalkarken o havanin icinizde hareket ettigini hissediyorsunuz aci vermiyor. Buradan okudugum kadariyla cok etkili bir yontemmis umarim etkilerinide goruruz.

Back
X