lutfen yardimci olun

tamambakalm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
83
0
36
Kütahya
Aşırı derecede uyku sorunum var bir turlu cözum bulamadim . Her daim uyumak istiyorum ne yapmam gerekiyo lutfen yardim edin. Ustelik universiteye hazirlaniyorum uyku cok engel oluyo.. Doktora gitmem gerekiyosa hangi bölüme gitmeliyim?

Üniversiteye hazırlanmak çok stresli bi süreç. Sürekli uyuma isteği de depresyon belirtilerinden biridir. Bir psikologla görüşsen, hem uyku problemin psikolojik mi onu öğrenirsin. Alakası yoksa bile, bu süreçte psikolojik destek almanın zararı değil yararı olur.

Bence uyumadan önce fazla yogurt süt tüketin aksamlarida cay icmeyin vede kafaniza cok sey takmayin aksamda spor yapmayi deneyin..
Dua edip uyuyun hemde dinc kalkarsiniz..
Vede zaten 1 ay boyunca böyle devam ederseniz uyku saatleriniz öyle devam eder alisirsiniz..

Doktora bildigim psikiyatrist de gitmeniz lazim ama bence ilk kendiniz olayi cözmeye calisin cünkü uyku haplari bagimlilik yapiyor birakamiyorsunuz sonra..
Sinirleriniz sonra dahada geriliyor birakinca..

Benim de o sorunum var. Hadi bakalım , birlikte görelim cevapları :)

sanırım her evde bı kısıde olan bı sorun
eşim uyku delisi.inanırmısınız işten geldı yemegını yedı koltuga uzandı öyle kaldı saat 8de.hergun böyle.
onada banada eziyet.

Ahh keşke bir çözümüm olsa inan bazen 11 saat uyuduğum oluyor. :26: Hem günüm mahvoluyor hem de bütün gün sersem gibi oluyorum :41: İkinci öğretimin zaten 1-2 gibi yatıp 10:30 11:30 gibi uyanıyorum.Alışkanlık oldu resmen.Cevapları bende merakla bekliyorum.

Arkadasim bu psikolojik mis yani bana öyle dedi doktor. Ayni sekilde bende de vardi bu problem. Cok uyuyodum, kalkmak bile istemiyodum. Hep yorgundum, bünyem hele cok yorgundu.

DOktor bana psikolojik yardim almami önerdi. Cok kafana takiyosundur sen bence. Takma rahatla kendine bi meskale bul.

bendede oldu böyle bi dönem
evlendim başka şehire geldim yapıcak bi şey yok
psikolojim çok bozuldu hep uyuyordum günde 12 13 saat uyuduğum oluyordu :50:
zamanla geçti sabahları çok uykum olsada zorla kalkıyorum
uykumu dağıtıcak bi şeyler yapıyorum
tv açıyorum yüksek sesle sert bi kahve içiyorum ve devamlı bi şeyler yapıyorum
ilk zamanlar zor oluyor ama alışıyorsun :ssz:

Bende psikolojik olarak dusunuyorum ..zaten cok takintili her seyi kendine sorun yapan bir insanim. Psikolog gitmeyi dusundum ama meblağ olarak cok yuksek insnlarla konusmak icin o kadar para verebilcek durumum yok. Devlette olanlarda herkese depresyon deyip bir ilac verip gonderiyolar ne yapcam bilemedim dogrusu.. Bugun gunduz 3-4saat uyudum yemkten sonra yatsm yine uyurdum.hatta beni biraksalar hic uyanmam o derece ve hep yorgunum..:(

Aa bende uykun gelmiyor diye okudum yanlis yorum yaptim :1:

Cok elma yiyin siyah cay kafein tüketin uykuyu acarlar... Sürekli odanizi havalayin oksijeniniz tazele.

Elini yüzünü daha fazla soguk suyla yika, süt yogurt agirlikli seyler cok tüketme..

Nedenlerin biride depresyondur hicbirseyden haz etmemek kandaki degerlerin düsük olmasi mesela demir eksikligi..

kesinlikle kan degerlerinle alakali düsüktür bazi seyler eminim .. sen kan ver bi baktir ona göre ilac vercektirler..
Simdi cay ic diyecegim öyle demirinde düsükse onu daha fazlasiylanda düsürür ondan kan degerlerine baktir canim

bende bu olay hamilelikte olmuştu gece 12 tatıp sabak 10 kalkıyom kahvaltıdan sonra tekrar 12 uyuyordum hamileliğin verdiği bir duyguydu yanında davul çalsa yine uyuyorsun o kadar yani sonra kendiliğinden geçiyor :1:

Bence de psikolojik .. Ben üniversitedeyim bazen dersim 1 de oluyor ya da 10 yani geç kalksam bile sürekli bi uyku halindeyim. Yurda gelince illa yatmak istiyorum ya da okulda. Hayatım yemek ve uyumak üzerine kurulmuş gibi ya :D

Bence de psikolojik .. Ben üniversitedeyim bazen dersim 1 de oluyor ya da 10 yani geç kalksam bile sürekli bi uyku halindeyim. Yurda gelince illa yatmak istiyorum ya da okulda. Hayatım yemek ve uyumak üzerine kurulmuş gibi ya :D

Off kesinlikle benimde oyle ustelik kilo bile aldim :( her sey normalmis gibi birde o cikti zaten kendimi begenmiyorum bide kilo aldim hic iyi olmadi.. :(

Beni bıraksalar 24 saat uyurum. Öyle böyle değil yani. 5 dk daha uyuyayım diye sabah saati on kere erteliyorum.

Üniversite hazırlığında bu daha büyük bir problem ama. Ben genelde okul/dershane gelince uyuyup akşamdan geç vakte kadar test çözerdim. Sana önerim kesinlikle yatağında hatta mümkünse evde çalışma. Dershane veya kütüphanede uykun kesinlikle daha az gelir, mayışmazsın.

Cnm o yollardan gecmis biri olarak söylüyorum
Ogrenci ne zaman ders çalışmak istese uykusu gelir
Gezecek olsa sabahın köründe kalkabilir:))
Öğrenciliğin temel kuralidir bu

Saka bir yana eczaneden turuncu kutulu vitamin komplexi ph....n isimli bir ilaç alabilirsin
Almak istersen özelden ismini yazarım zaten eczacılarda yardımcı olur
Hem derslerine daha iyi çalışırsın hem zinde olursun
Eczacı bir ablan olarak mutlaka dinle derim kendimde kullandım müthiş faydası var

fizyolojik neden olabilir(kansızlık, hipotiroid vb); aile hekimine veya dahiliye dr una git, şikayetini anlat, kan değerlerine baktır. vitamin alacaksan dr, eczacı arkadaşın dediği vitamini önerir sana zaten :) direkt vitamine yönelme bence, arkada başka nedenler olabilir.
burada bir sıkıntı yoksa, psikolojik olabilir. rehberlik öğretmeniyle görüş, veya uzman bir psikoloğa gidebilirsin. ders çalışmaktan kaçış olarak uykuya yöneliyor olabilirsin.
beslenmeye dikkat et.

Son düzenleme:
sen öğrencisin streslisin falan ya bana ne demeli..

son zamanlarda bende çok uykuya düştüm..inanılmaz hemde..

11 de yatıyorum sabah 7,30 da kalkıyorum yetmiyor..işe giderken arabadada bir saat uyuyorum
yetmiyor..yetmiyooor :59: :59:

Beni bıraksalar 24 saat uyurum. Öyle böyle değil yani. 5 dk daha uyuyayım diye sabah saati on kere erteliyorum.

Üniversite hazırlığında bu daha büyük bir problem ama. Ben genelde okul/dershane gelince uyuyup akşamdan geç vakte kadar test çözerdim. Sana önerim kesinlikle yatağında hatta mümkünse evde çalışma. Dershane veya kütüphanede uykun kesinlikle daha az gelir, mayışmazsın.

bende uyuyorum eve gelince genellikle ama kalktigimda salak gibi oluyorum ve o uyku hali gitmiyo.. Ne turk kahveleri nescafeler tukettim ama yok sonuc ayni yatip horul horul uyuyorum

Back
X