Meraba canim, ben de 18 yasindayim universite isim hala muallakta.
Seni cok iyi anliyorum ama, ben de babamla ve babamin ailesiyle cok sorunlar yasadim, yasamaya da devam ediyorum. Burada annesi babasi mukemmel insanlar gelip de "aman sukursuzsun, simariksin" diyor ya hayret ediyorum ya. Arkadasim, herkes sizin gibi ailelere sahip degil. Burda belli ki konu sahibinin anlatmadigi ne olaylar var ki kizcagiz boylesine kin dolmus. Konu sadece para olsaydi eminim o da babamdir ses etmeyeyim derdi. Zaten anladigim kadariyla babasina karsi sesini cikarmiyor da. Buraya dertlesmeye gelmis derdini anlatiyor. Herkes boyle seyleri kaldiramaz, ben mesela babam annemi doverken kollarini morartirken annemin ve benim hayatimin icine ederken "babamdir" diyemiyorum her konuda. Cok sukur yine de babam var, daha kotuleri var. Ama dedigim gibi yasananlari sadece yasayan anlar. Herkes disarida annesiyle babasiyla eglenerek gezerken sizin babanizin facebookta yatacak kadin aramasi ne kadar aci biliyor musunuz? Arkadaslarina rezil olacak diye kizini kapanmaya zorlamasi kapanmazsan okuldan alirim demesi... Arkadaslarina farkli ailesine farkli davranmasi...
Babasina boyle asi davranmasi belki dogru belki yanlis, herkesin dogrulari farklidir. Ama rica edicem bu konu hakkinda hicbir sey tecrube etmemis onlar sussunlar.
Sanirim konu sahibi bir babanin kizina maddi olarak destek cikmasi gerektigini dusunuyor, oldugu halde vermeyen babasina da sinirli. Tavsiyem su, bence vermiyorsa cok zorlama bir is bulmaya calis o verdigi parayi da almasin. Cok daha zor sartlarda okuyanlar var, ilim ogreneceksin sonucta Allah insallah bir kolaylik verir.
Avukatligimdan degil de, bazilari konuyu anlamamis sanirim. Neyse bir kac kez daha okumalarini tavsiye ediyorum.