lütfen yardımcı olur musunuz

sonsuzunsihri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
143
42
38
Merhaba ben nişanlıyım temmuzda evleneceğim fakat doğum kontrol hapı meselesi kafamı kurcalıyor. İki yıl önce pko teşhisi koyuldu 6,5 cm'lik bir kistim vardı ve prolaktin hormonum fazlaydı bu yüzden üç ay Diane 35 kullandım bir zararını görmedim.

Doktor hangisini önerirse onu kullanmak istiyorum ve hastaneye gidip hormon testi vs yaptırmam gerekiyor sanırım. Ama şimdi ne zaman doktora gidip ne zaman hapı kullanmaya başlamam gerektiğini bilmiyorum. Daha doğrusu hapı kullanmayı bile unuttum ve tereddütlerim var.

Sizce doktor doğru hapı önerir mi yani bu testler yapılınca uygun ilaç belirlenir mi?
Ne zaman gidip bu testleri yaptırmalıyım?

Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim...

Ayrıca rica etsem konumu kaldırmasanız,jinekoloji ve aile planlaması bölümüne açtım ama cevap gelmedi her yerde farklı bir şey yazıyor.En azından burada kullananlardan net bilgi alırım diye düşündüm..

Son düzenleme:
  • Ben universitedeyken aniden sancilanmistim, doktorlar apandisit diyerek ameliyata aldilar
Ama cikinca asil nedenin sağ yumurtaligimdaki kist olduğunu söylemişlerdi

Kist catlamis, sizinti yapmis, sen de o yüzden sancilanmissin demişlerdi
Ameliyatta acinca fark etmişler

Ama sonrasinda ne ilaç verdiler ne kontrole cagirdilar. Benim de o zamanlar pek bilgim yoktu

Sonrasında kuzenimin jinekoluguna gittim, o bana diana35 verdi fakat nasil kullanacagimi hic söylemedi
Ben herhangi bir günde içmeye basladim, kutu bittikce hemen yenisini aldim falan...
5 kutu içtim o şekilde ama asiri adet kanamasından başka bir şey hatirlamiyorum

Üzerinden 5 yil gecti, aklima geldi ben bir kontrole gideyim dedim, catlamamis yumurtalarin oluşturduğu kistler varmis ama önemsiz bunlar dedi doktor ve yine diana35 yazdi
Bu doktor güzelce acikladi nasil kullanacagimi

15 gün oldu ilaca baslayali ve inanılmaz derecede göğüs agrim var, adetken bu kadar agrimazdi
Adetim yine cookk az oldu, bakalim diğer ay ilaç nasil etki yapacak, artacak mi adetin

6 aylik raporla yazdi, yani dugunume iki ay kalasiya kadar kullanmis olacagim

Kilo olayini bende duydum ve ilaçla birlikte spora basladim kilo almamak icin

Tuylenme için de ayri bir ilaç verdi yine 6 aylik
Hormon sonuclarimin da normal cikitigini söyledi

Bazen acaba bos yere mi aliyorum bu ilaclari diye dusunmuyor degilim

doktor ne önerir ne yap ne et der onu tabi bilemeyiz ama ben evlenmeden birkaç ay önce gitmiştim doktora. o benim takvimimi çıkartıp ne zaman başlamam gerektiğini söylemişti ben de o takvime uymuştum. ama en az 2 ay önceden başlamak gerekiyor diye biliyorum. vücut ancak kendini alıştırıyor ve korunabiliyorsun.

Tuylenme için de ayri bir ilaç verdi yine 6 aylik
Hormon sonuclarimin da normal cikitigini söyledi

Bazen acaba bos yere mi aliyorum bu ilaclari diye dusunmuyor degilim

Evet benim de 6,5 cm'lik bir kistim vardı göğsümden süt geliyordu,doktor şu an vücudun kendini hamile zannedip süt salgılıyor hormonların o kadar bozuk dedi.
Diane 35 verdi ben de sizin gibi bilmiyordum kafama göre kullandım kistim yok oldu bir zararı da olmadı.Şimdi herkes yasmin tavsiye ediyor bitkisel diyorlar ama öyle kafama göre alamam hem kilo hem tüy takıntım var.
Bi yandan korkuyorum bi yandan mecburum ne yapayım,umarım doğru hapı verir kullanmayı da öğrenirim de sorun yaşamam

2 ay önce gideyim o zaman. Benim korktuğum hormonları dengeleyeyim derken zarar vermesin.Testi yapınca hangisi uygun anlar herhalde. Mesela o iki ayda bana kilo aldırır gelinliğin içine giremem ya da tüylenme yapar kafayı yerim herhalde. Şimdiden kabusum oldu

2 ay geç olur sen en az 3 ay önce git ki belki tarihin geçmiş olur seni tam 2 ay kala başlatır.
ben kullanırken bende ne tüylenme ne cilt bozukluğu ne kilo hiçbir şey yapmadı. ama ilk 2 hafta kadar çok fazla mide bulantısı ve baş dönmesi yapmıştı işte çok zorlanmıştım. sonra bünye alışıyor. artık hormon düzenine göre doktor sana uygun bir şey verir tahminimce.

Baş dönmesi vs bir süre alışmaya çalışılır ama tüylenmenin dönüşü yok,onlara razıyım vallahi.
Siz hangi hapı kullanmıştınız?

Kullanmayi ogrenirsin tabiki canim
Ben baslayacagim günlere alarm ayarladim
Her gün de içme saatinde alarm caliyor unutmamis oluyorum

Bu forumda okumustum, ilaç iştah actigi için yatma saatine yakin icerseniz kilo almazsiniz yazmislardi, ben de simdi öyle yapiyorum

A çok mantıklı çok teşekkür ederim.
Bir de aklıma takılan bir şey var 21 günlük haplarda 7 günlük arada da ilaç koruyor değil mi?

Adet uygulamasi indir hap hatirlaticisi var her gun ayni saatte ozellikle de yatmaya yakin bi saate ayarla ki yan etkisini gorme mide bulantisi filan

Baş dönmesi vs bir süre alışmaya çalışılır ama tüylenmenin dönüşü yok,onlara razıyım vallahi.
Siz hangi hapı kullanmıştınız?

ben jasmin kullandım.
zaten doktor bana 3-5 tane ilaç ismi söyledi bunlardan birini kullan diye direkt git bundan al demedi. ben biraz ısrarcı oldum en çok kullanılan hangisi dedim. o da en son yaz ve yasmin demişti. ama sanırım yaz olanı hiç kesmeden kullanıyordun. bunu kullanmak daha rahat gelmişti ondan bunu kullanmıştım.

Çok teşekkür ederim

A çok mantıklı çok teşekkür ederim.
Bir de aklıma takılan bir şey var 21 günlük haplarda 7 günlük arada da ilaç koruyor değil mi?

Koruma konusunda pek bilgim yok canim henüz bekar olduğumdan :)

Ama yine bu forumda okumustum
Biri o 7 günlük arada hamile kaldim yazmisti, tabi doğruluğu nedir bilemem

Koruma konusunda pek bilgim yok canim henüz bekar olduğumdan :)

Ama yine bu forumda okumustum
Biri o 7 günlük arada hamile kaldim yazmisti, tabi doğruluğu nedir bilemem

Ben de bundan korkuyorum,3-4 yıl gibi bir süre kesinlikle istemiyoruz kaza olur diye şimdiden endişelenmeye başlıyorum. Doktor bu kadar soru sorunca beni kovmazsa iyidir

Bir yakınımda kist olduğundan d.kontrol hapı kullanamazsın demişlerdi o da İlk geceden hamile kalmıştı:) ben evlenmeden 3 ay önce başladım kullanmaya keşke hiç kullanmasaydım demiştim. Ama test filan yapılmadı bana yazz 24 yazmıştı doktor,,2-3ay öncesi gitsen doktora iyidir..

Ben de bundan korkuyorum,3-4 yıl gibi bir süre kesinlikle istemiyoruz kaza olur diye şimdiden endişelenmeye başlıyorum. Doktor bu kadar soru sorunca beni kovmazsa iyidir

Doktoruna gore değişir tabi :)
Yine de akliniza takilan her şeyi gitmeden önce not alin ve mutlaka sorun bence

Umarim her şey gonlunuzce olur
Mutluluklar diliyorum :)

Ben Yazz doğum kontrol hapi kullaniyorum. Adetinin ilk gunu basliyorsun ve hic bırakmadan devam ediyorsun. Basladiktan 7 gün sonra tam korumasi basliyor. Piyasadaki en düşük hormona sahip doğum kontrol hapi olduğu için en ufak yan etkisi yok bu yüzden hic bir tahlile gerek duymadan verdi doktor bana. Hicbir yan etkisini de yasamadim çok şükür çok memnunum. Sivilce problemimi, adet sancilarima ve kistlerime de deva oldu. İstediğin zamanda birakip hamile kalabiliyormussun. Talimatinda bu şekilde belirtmiş. Öneririm, doktoruna bir danis onay verirse kullan derim. Çünkü yuksek hormonlular killanma ve kilo yapiyormus. Evliliginizde mutluluklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…