lütfen yardımcı olur musunuz

Merhaba ben nişanlıyım temmuzda evleneceğim fakat doğum kontrol hapı meselesi kafamı kurcalıyor. İki yıl önce pko teşhisi koyuldu 6,5 cm'lik bir kistim vardı ve prolaktin hormonum fazlaydı bu yüzden üç ay Diane 35 kullandım bir zararını görmedim.

Doktor hangisini önerirse onu kullanmak istiyorum ve hastaneye gidip hormon testi vs yaptırmam gerekiyor sanırım. Ama şimdi ne zaman doktora gidip ne zaman hapı kullanmaya başlamam gerektiğini bilmiyorum. Daha doğrusu hapı kullanmayı bile unuttum ve tereddütlerim var.

Sizce doktor doğru hapı önerir mi yani bu testler yapılınca uygun ilaç belirlenir mi?
Ne zaman gidip bu testleri yaptırmalıyım?

Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim...

Ayrıca rica etsem konumu kaldırmasanız,jinekoloji ve aile planlaması bölümüne açtım ama cevap gelmedi her yerde farklı bir şey yazıyor.En azından burada kullananlardan net bilgi alırım diye düşündüm..

pko lluyum ben de. evlenmeden önceki ay gittim o yüzden ilk adete kadar ek korunma kullandık. doktorum yasmin kullanmamı önermişti. hem kilo almazsın hem de bıraktığında kolay hamile kalırsın demişti. 7 ay kullandım. ilk 2 ay olmadı ama ikinci ay zaten ayın yarısında eşimle ayrı şehirlerdeydik günü tutturmamız imkansız gibiydi. 3. ayda hamile olduğumu öğrendim.

bu testler yapılınca uygun ilaç belirlenir. diane35 i hormon yoğunluğu fazla olduğu için kilo aldırabileceğinden önermedi zaten. daha önce tedavi sırasında da cerrahpaşa da diane35 yerine yasmini daha uzun kullanmamı söyleişti dr. 2 ay önce gitmeniz iyi olur bence.

Bir yakınımda kist olduğundan d.kontrol hapı kullanamazsın demişlerdi o da İlk geceden hamile kalmıştı:) ben evlenmeden 3 ay önce başladım kullanmaya keşke hiç kullanmasaydım demiştim. Ama test filan yapılmadı bana yazz 24 yazmıştı doktor,,2-3ay öncesi gitsen doktora iyidir..

İlk cümleniz hayatımın korkusu :)

Ben Yazz doğum kontrol hapi kullaniyorum. Adetinin ilk gunu basliyorsun ve hic bırakmadan devam ediyorsun. Basladiktan 7 gün sonra tam korumasi basliyor. Piyasadaki en düşük hormona sahip doğum kontrol hapi olduğu için en ufak yan etkisi yok bu yüzden hic bir tahlile gerek duymadan verdi doktor bana. Hicbir yan etkisini de yasamadim çok şükür çok memnunum. Sivilce problemimi, adet sancilarima ve kistlerime de deva oldu. İstediğin zamanda birakip hamile kalabiliyormussun. Talimatinda bu şekilde belirtmiş. Öneririm, doktoruna bir danis onay verirse kullan derim. Çünkü yuksek hormonlular killanma ve kilo yapiyormus. Evliliginizde mutluluklar dilerim.

Çok teşekkür ediyorum hemen not aldım hormonu düşükse etkisi de düşük demektir çok iyi,ilk defa duydum adını.Yasmin çok öneriliyor ama onun zararlarını çok okudum korkuyorum açıkçası.
Doktora hemen bunu sorarım o zaman,en korktuğum şey kıllanma ve kilo çünkü.Düğün öncesi ne yaparım diye kendimi yerim.
Üstelik koruması da çabuk başlıyor sanırım,diğerleri için bir ay sürer demişlerdi sanırım.Sen ne kadar zamandır kullanıyorsun?

Hayir koruması düşük değil bende bunu merak etmiştim hormonu dusukse koruması da dusukmudur diye sormustum hayir tam koruma sagliyor dedi. Ancak biraktigin gun dahi hamile kalabiliyormussun. Yassminden çok şikayeti olani bende duydum ama benim kullandigimdan hic şikayet duymadim yasamadimda. Koruması İlk haptan itibaren basliyor ancak talimatinda yine de ilk 7 gün prezervatif kullanin diye uyari var. Arastir biraz hapi, yurt dişinda güzellik için de kullaniliyormus sivilce problememi yok etti mesela. Ben çeşitli kist ve regl problemlerimden dolayi yaklasik 4 5 yildir kullaniyorum bu hapi. Kullandigim surece adetim agrisiz ve daha az kanamali oluyor. O yüzden bebek icin yanip tutuştuğum güne kadar da asla birakmam :)
Çok teşekkür ediyorum hemen not aldım hormonu düşükse etkisi de düşük demektir çok iyi,ilk defa duydum adını.Yasmin çok öneriliyor ama onun zararlarını çok okudum korkuyorum açıkçası.
Doktora hemen bunu sorarım o zaman,en korktuğum şey kıllanma ve kilo çünkü.Düğün öncesi ne yaparım diye kendimi yerim.
Üstelik koruması da çabuk başlıyor sanırım,diğerleri için bir ay sürer demişlerdi sanırım.Sen ne kadar zamandır kullanıyorsun?

pko lluyum ben de. evlenmeden önceki ay gittim o yüzden ilk adete kadar ek korunma kullandık. doktorum yasmin kullanmamı önermişti. hem kilo almazsın hem de bıraktığında kolay hamile kalırsın demişti. 7 ay kullandım. ilk 2 ay olmadı ama ikinci ay zaten ayın yarısında eşimle ayrı şehirlerdeydik günü tutturmamız imkansız gibiydi. 3. ayda hamile olduğumu öğrendim.

bu testler yapılınca uygun ilaç belirlenir. diane35 i hormon yoğunluğu fazla olduğu için kilo aldırabileceğinden önermedi zaten. daha önce tedavi sırasında da cerrahpaşa da diane35 yerine yasmini daha uzun kullanmamı söyleişti dr. 2 ay önce gitmeniz iyi olur bence.

Evet ben de Diane35 kullanmak istemiyorum.
Ben iki ay önce gideyim o zaman bakalım ne diyecek doktor.
Çok teşekkür ederim Allah analı babalı büyütsün,bebişinizle mutluluklar dilerim..

Hayir koruması düşük değil bende bunu merak etmiştim hormonu dusukse koruması da dusukmudur diye sormustum hayir tam koruma sagliyor dedi. Ancak biraktigin gun dahi hamile kalabiliyormussun. Yassminden çok şikayeti olani bende duydum ama benim kullandigimdan hic şikayet duymadim yasamadimda. Koruması İlk haptan itibaren basliyor ancak talimatinda yine de ilk 7 gün prezervatif kullanin diye uyari var. Arastir biraz hapi, yurt dişinda güzellik için de kullaniliyormus sivilce problememi yok etti mesela. Ben çeşitli kist ve regl problemlerimden dolayi yaklasik 4 5 yildir kullaniyorum bu hapi. Kullandigim surece adetim agrisiz ve daha az kanamali oluyor. O yüzden bebek icin yanip tutuştuğum güne kadar da asla birakmam :)

İnan hazine bulmuş gibi sevindim.Kilo ve tüylenme yapmayan aksine güzellik için kullanılan sivilceyi yok eden ve koruması güçlü bir ilaç:)
Son cümlene can -ı gönülden katılıyorum:)
Çokk teşekkür ederim

Back
X