Lütfen yardımm doğum ihtiyaçları

merve1522

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
31
4
18
kızlar bebek alışverişine başlıyorum ama ne alıcam gerekli şeyler ne bilemiyorum ilk hamileliğim olduğu için hastanede ne gerekir bebek için neler kendim için neler almalıyım deneyimli anneler yardım edebilirmi?

canım bebişin için bol zıbın,önlük,badi,yelek,corap alt üst takımlardan filan al, tulum,kundak ve battaniye olmazssa olmaz zaten yenidoğan hastane çıkışı seti var ondan al doğunca hastahanede giyer bebişin şapkada al başı üşümesin,emzik,biberon,ağız mendili,havluu bebek bezii ıslakk mendilii filan lazım hep yaz yaz bitmiyormuş yahuu :)
kendinede iç çamaşırı,emzirme sütyeni, rahat emzirebileceğin gecelik takımı terlik kalın çorap ayakların üşür illaki..hastaneden çıkarken giyeceğin kıyafetleride ayarlarsın çantana koyarsın bebişim yok şuan ama heralde böyle şeyler lazım olur diye düşündüm :KK16: merve1522 merve1522

canım bebişin için bol zıbın,önlük,badi,yelek,corap alt üst takımlardan filan al, tulum,kundak ve battaniye olmazssa olmaz zaten yenidoğan hastane çıkışı seti var ondan al doğunca hastahanede giyer bebişin şapkada al başı üşümesin,emzik,biberon,ağız mendili,havluu bebek bezii ıslakk mendilii filan lazım hep yaz yaz bitmiyormuş yahuu :)
kendinede iç çamaşırı,emzirme sütyeni, rahat emzirebileceğin gecelik takımı terlik kalın çorap ayakların üşür illaki..hastaneden çıkarken giyeceğin kıyafetleride ayarlarsın çantana koyarsın bebişim yok şuan ama heralde böyle şeyler lazım olur diye düşündüm :KK16: merve1522 merve1522
Teşekkür ederim liste yap yap bitmedi kimi şeyler gereksiz gibi geldi fön makınası bile götüren var yeni_ay yeni_ay

Hastane çantan hazırmı peki cnm

kızlar bebek alışverişine başlıyorum ama ne alıcam gerekli şeyler ne bilemiyorum ilk hamileliğim olduğu için hastanede ne gerekir bebek için neler kendim için neler almalıyım deneyimli anneler yardım edebilirmi?
Hastane
Saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah.Benim hastane cantam soyledi:
Kendim icin: 2 tane gecelik, 2 tane corap, ic camasirlari, kullan at kilot, toka, goz kalemi,
Bebek icin: 4 tane citcitli body, 3 tane zibin, 2 tane sapka, 1 tane eldiven, 2 tane corap, bebek bezi, omuz ortusu, agiz silme bezi, biberon (sut gelmese de mama takviyesini siringayla verdikleri icin kullanmadim), emzik(bebek kucuk ve gucsuz oldugundan olan emme gucunu emzikle harcamasin diye hemsireler hastanede kullanmami onerdikleri icin kullanmadim)

Eve ciktiktan sonra rahat emzirebilmek icin en cok kullandigim ve kizim 10-11 aylik olana dek hem emzirme hem de oturmasi icin faydalandigim emzirme yastigini kesinlikle almanizi oneririm. Bir de muslin ortu edinin ister kundak yaparsiniz ister arabasinda uyudugunda isiktan rahatsiz olmasin diye ustunu ortersiniz.

Emzirme sonrasi lansinoh krem bence tam bir mucize malum basta cok sikinti yasaniyor.

Aklima gelenler simdilik bunlar umarim isinize yarar, iyi gunler dilerim.

Back
X