Lütfen yardımm

Benim bildiğim mehir, boşanan imam nikahlı kadına verilir dine göre.
Diğer konuları bilemem muhtemelen hiçbir şeyi de çözemezsiniz bu eğik duruşla. Fikir versek çok umursayacağınızı da sanmıyorum.
Ben nahif biriyim, ağlak biriyim zaten diyen birine yol gösterilmez.
Ben nasıl güçlü bir kadın olabilirim deseniz amenna ama derdiniz ağlaya zırlaya bana altınlarımı versinler konusu.
Çok yorucu.
Ha, boşanırsanız da o mehir denen şeyi gene vermezler. Umarım aileniz arkanızda durur.
mehir nikah kıyan kadının hakkı ve nikahın şartıdır dine göre. nikah öncesinde veya sonrasında verilebilir, ama en geç boşanma esnasında verilmesi gerekir. düzeltmek istedim.

yorumumu geri kalanına diyecek sözüm yok. 👌🏻👏🏻

Bak isteyince nasıl sertleşiyosun...O kadar da naif ve ahlak değilsin bence...Bize yaptığın atari kocana yapacaksın, bu kadar basit....
Cünkü onu kaybetmek istemiyorum,bu yaşıma kadar ailem hep kağıt üstünde vardı.Ben kızların insan yerine konulmasığı bi yerde büyüdüm.Sert konusmasanız ölürsünüz sanırım

Merhaba kızlar,çok severek evlendim ama bir sürü dert çıktı.En başta düğündeki takıların hepsi yatırım denilip alındı benden,bana 1 tane bile vermediler.Ailemin vs taktıklarınıda aldılar.Daha sonra ise söylenen mehri vermediler...Maalesef ki çalışmıyorum,şuan bunu da istemiyorlar ve evlenince başka şehre taşındım burayı zerre bilmiyorum :KK43:. Bir şey almak istediğimde eşim istemezse almıyoruz.Ennufak ve ucuz şey için de geçerli bu,bu beni aşırı üzüyor.
Üstelik brn fazla naif biriyim asla sert olamıyorum hakkımı arayamıyorum bu yüzden saygı görmüyorum üstelik fazla ağlak biriyim....Bir de son zamanlarda eşime fazla ilgi gösterdikçe ve her şeyi konuşmaya çalıştıkca bana "darlama beni" diyor :KK43: böyle söyleyince ağlayacak gibi oluyorum ama farkettirmemeye çalışıyorum.
Yalnızım içimi dökecek kimse yok,ailemle de aramm iyi değil özel sebeplerden umarım okuyup yardımcı olursunuz,şimdiden teşekkür ederim...
Bunun adı karın tokluğuna işçilik. Aranızda evlilikte sevgi ve saygı bağı kalmamış. Cinsel bir birliktelik sadece. Boşanmak isterseniz takıları aldıklarını mesajla vs kanıtlayabiliyorsanız geri alabliyorsunuz diye biliyorum.

Komik bulan cevap yazmasın öyleyse,dertten canım çıkmış dilim döndüğünce kendimi anlatmaya çalışmışım bir de sert yapıyorsunuz,pes ya. düşene vurmayınca ölüyor musunuz
Düştüysen, bir elinle öbürüne destek olup ayağa kalkacaksın. Ben kimseden ömrümde destek beklemedim. Onlarca kere düştüm, tekrar kalktım. Ağlayıp zırlamadım. Yaşadığım her şeyin sorumluluğunu aldım.
Düştüm, beni kaldırsınlar oh ne âlâ değil mi?
Bana gelince aslan kesiliyorsun madem, bu tavrı seni kandıran kocana ve ailesine de göster.
Güçlü kadın olmak istiyorum demediğin sürece de o komik olan halini sana hep hatırlatacak tüm yaşadıkların.

Onu çok denedim ama terapiye düzenli gidemedim maalesef.Ailemde kız cocukları insan olarka görülmüyordu,devlet hastanesine bile gidemiyordum çünkü ne yol parası ne baska bi sey asla vermezlerdi
Size tavsiyem tedbirlice korunun ve çocuk yapmayın, çünkü kız çocuğu doğurursanız kızınızı liseden sonra okutmayacaklar, büyük ihtimal şiddet gösterecekler, dışarı çıkartmayacaklar, harçlık vermeyecekler, reşit olur olmaz da birine verip başlarından savacaklar. Aynen bu potansiyelde bir eşiniz/eş ailesi var. Sonra o kız çocuğu da sizin kaderinizi yaşayacak.

Cünkü onu kaybetmek istemiyorum,bu yaşıma kadar ailem hep kağıt üstünde vardı.Ben kızların insan yerine konulmasığı bi yerde büyüdüm.Sert konusmasanız ölürsünüz sanırım
Ben ölmem ama sana burda ponçik ponçik ah canım vah cicim dersem bu yobazlara köle olmaya devam edersin...Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun işte, bu kocayı kazanıp napacaksın...Ayni ailen gibi bir aileye gitmişsin, herşey daha kötüye gidecek zamanla, asla duzeltemezsin...

En başlarda kimse böyle değildi,ne kadar anlayışlı ne kadar cömerttiler anlatamam :KK43:
Sanmam vardır bir falsoları. Siz pembe gözlük takmışsınızdır. Bu kadar sıkıntılı kişiler kendini bu kadar gizleyemez

Tek tavsiyem,çocuk yapmayın ve biran önce bir iş bulup,çalışın.Mezuniyetinizi bilmiyorum ama,kpss oturup çalışın mesela.Bir şekilde ayaklarınızın üstünde durun.

Size tavsiyem tedbirlice korunun ve çocuk yapmayın, çünkü kız çocuğu doğurursanız kızınızı liseden sonra okutmayacaklar, büyük ihtimal şiddet gösterecekler, dışarı çıkartmayacaklar, harçlık vermeyecekler, reşit olur olmaz da birine verip başlarından savacaklar. Aynen bu potansiyelde bir eşiniz/eş ailesi var. Sonra o kız çocuğu da sizin kaderinizi yaşayacak.
Benim ailemde böyleydi ve şuan en büyük korkum bu😔 kendimi 3 4 çocukla köle hayatında bulmak istemiyorum

Ama eşiniz size değer vermiyor, o da kağıt üzerinde bir eş sadece, bu sert konuşma değil ne yazık ki gerçekler, tüm altınlarınızı almışlar, çalışmanıza izin vermiyor, size para da vermiyor ki küçücük bir isteğinizi bile alamıyorsunuz, eşiniz istemezse bir şey alamıyorsunuz, bilmediğiniz bir şehre getirip bir eve oturtmuşlar, nasılsa ailesinin de umurunda değil deyip adam size istediğini yapıyor, böyle biri gerçek eş olamaz olsa olsa aynı aileniz gibi kağıt üzerinde eş olur, üzgünüm:(

Böyle şeyler üstüne cocuk yapmam merak etmeyin🙂 Cahil değilim sadece sevgisiz büyüyünce ilk basımı oksayana kandım

Yok bence siz hepimizden akli basindasiniz oyle kanacak birine pek benzemiyorsunuz. Sadece evlenirken yaptiginiz anlasma tutmamis. Yoksa soz verdikleri mehiri de vermediler demezdiniz.

Zaten taşınınca değiştiler birden,hep ailelerle görüştük o sebeple anlayamadım bence :KK43:

Sizin için üzüldüm çünkü siz tavrınızı koyduğunuz anda eşiniz de yanınızda olmayacak. Bari çocuk yapmayın bu cehennemin içine

Sizin için üzüldüm çünkü siz tavrınızı koyduğunuz anda eşiniz de yanınızda olmayacak. Bari çocuk yapmayın bu cehennemin içine
Zaten bir kez karşı çıktım ve evet eşim yanımd olmadı,bana karşı tavır aldı direkt :( boşansam gideceke yerimde yok,en çok bu sıkıyor canımı

Merhaba kızlar,çok severek evlendim ama bir sürü dert çıktı.En başta düğündeki takıların hepsi yatırım denilip alındı benden,bana 1 tane bile vermediler.Ailemin vs taktıklarınıda aldılar.Daha sonra ise söylenen mehri vermediler...Maalesef ki çalışmıyorum,şuan bunu da istemiyorlar ve evlenince başka şehre taşındım burayı zerre bilmiyorum :KK43:. Bir şey almak istediğimde eşim istemezse almıyoruz.Ennufak ve ucuz şey için de geçerli bu,bu beni aşırı üzüyor.
Üstelik brn fazla naif biriyim asla sert olamıyorum hakkımı arayamıyorum bu yüzden saygı görmüyorum üstelik fazla ağlak biriyim....Bir de son zamanlarda eşime fazla ilgi gösterdikçe ve her şeyi konuşmaya çalıştıkca bana "darlama beni" diyor :KK43: böyle söyleyince ağlayacak gibi oluyorum ama farkettirmemeye çalışıyorum.
Yalnızım içimi dökecek kimse yok,ailemle de aramm iyi değil özel sebeplerden umarım okuyup yardımcı olursunuz,şimdiden teşekkür ederim...
Sesinizi çıkartmaz her dediklerini yaparsanız ezildikçe ezilirsiniz.

Back
X