Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 9. ayına girdi ve halla 7 kilo 6. aydan sonra kilo alımı durdu dr. götürdüm ama dr. bişi demedi deliye döndüm vitamin yazdı kullanıyorum ama kilo almıyor ne yedirmem gerekiyor sabah ögle akşam ne vermeliyim sizce bana kendi tariflerinizi yazr mısınız hem zekası hemde kilosu için lütfen şu sıralar dişte çıkardı miniğimiz ve soguk algınlıgıda geçiriyor dahada zayıflar diye korkuyorumm yardım edin lütfennnn.....
yardım edecek kimse yok muuu
iştahsız bi bebeğin olsa gerek canım..günlük neler yedirdiğini yazarsan daha rahat yardımcı olabilirim..
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
bebeğin kız mı erkek mi? bebek kilo gelişimi yaz google'a... oradaki tabloyla bebeğinin kilosuna göz at derim......
Bebeğinin boyu yaşıtlarına göre normalse çok kafayı takma derim.demekki bünyesi öyle.istanbul avrupa yakasındaysan bahçelievlerde çok iyi bir drtavsiye edebilirim muhteşem biridir yeğeim de zayıftı sayesinde etlenip butlandı.
Belki istanbuldasındır diye yazayım doktorun adı gülperi pınarcık.netten bulabilirsin.
iştahsız bi bebeğin olsa gerek canım..günlük neler yedirdiğini yazarsan daha rahat yardımcı olabilirim..
8 tahıllı karışıma pekmez peynir ceviz katıyorum yemiyor arada meyve öğle çorba arada yogurt yada meyve akşam yaptıgım yemek neyse ondan ve çorba yada pilav yatmadan öncedepirinç unu ama bu nların hepsini boşuna yapıyoum yemiyor sadece meyve püresini yiyuor ne yapacammm
(
43:
Bebeğinin boyu yaşıtlarına göre normalse çok kafayı takma derim.demekki bünyesi öyle.istanbul avrupa yakasındaysan bahçelievlerde çok iyi bir drtavsiye edebilirim muhteşem biridir yeğeim de zayıftı sayesinde etlenip butlandı.
ne yazık ki istanbulda degilim yegenine ne önermiş biliyorsan yazarsan çok mutlu olurum burdaki drlar bişi bilmiyorlarr zaten5 dr var tüm ilde
ögrene bilir misin cnm ne yedirmesini önermiş....şimdiden çokçokçokkkkk tşk ederimmm....
evlenince düzelmez...
Kayıtlı Üye
öncelikle kilosunun azlığına sen mi karar verdin doktor mu?
zaten belli bir zamandan sonra kilo alımı ilk zamanki kadar olmaz..önemli olan gerekli besinleri yiyor olması..
süt peynir yoğurt et balık meyve vs.... ne yiyıor ne yemeyi seviyor? bu şekilde tarif verebilirlm belki..
evlenince düzelmez...
Kayıtlı Üye
tabii bir de çğneme alışkanlığı var mı,püre mi yiyor yani hiç bilgi vermemişsiniz ki??
öncelikle kilosunun azlığına sen mi karar verdin doktor mu?
zaten belli bir zamandan sonra kilo alımı ilk zamanki kadar olmaz..önemli olan gerekli besinleri yiyor olması..
süt peynir yoğurt et balık meyve vs.... ne yiyıor ne yemeyi seviyor? bu şekilde tarif verebilirlm belki..
dr kilosununaz oldugunu söyledi yedirmeye çalış yemezsede zorlama yemek olarak onalunları veriyorum:
8 tahıllı karışıma pekmez peynir ceviz katıyorum yemiyor arada meyve öğle çorba arada yogurt yada meyve akşam yaptıgım yemek neyse ondan ve çorba yada pilav yatmadan öncedepirinç unu ama bu nların hepsini boşuna yapıyoum yemiyor sadece meyve püresini yiyuor ne yapacammm
((
hmm demekki tatlı şyler seviyo..bak oğlum asla yemeğini oturup yemezdi!çıldırtırdı yemek yerken..yürüteç tepesinde bi o yanda bi bu yanda döke saça yerdi..diş çıkarma döneminde dahada kabus olurdu..sonra baktımki çizgi film ve çocuk reklamları dikkatini çekiyo.bide ben onun önüne geçip yedirirsem asla açmıyo ağzını..evet tv veya bilgisayar karşısında yemek yedirmek doğru değil ama onlar olmazsa öldürsem ağzını açmıyo yapıcak bişeyim kalmamıştı.geçtim tv karşısına reklamlara dalınca hoop ağzına bi kaşık :) tabi bu arada çenemde durmuyodu oğluuum bak pepee aaaa keloğlan çıkmış bak bak nasıl koşuyo falan derken haftalar sonra alıştı yemek yemeye..peşinde gezmekten iyidir diye düşünüyorum.önüme oturtup arkadan tıkıyorum kaşığı :) şimdilerde büyüdü beyfendi beğenmedi sahnelerde değiştir diyo :)))ama sonuçta yiyo yani..öğünleri düzeldi vs..bu yemek konusu büyük dert ömrünü yiyo insanın..
tarif istemişsin arkadasım da yemek yemeyi mi sevmiy0 yoksa o yemeklerin tadınımı onu bilemedim şimdi :/