lütfen yargılamadan fikir belirtir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vay arkadaş bizim insanımıź akıllanmaz ve boyle insanlar yüzünden bu virus bitmez
2 hafta içinde
214 kişi ölmuş binlerce vaka var ama
Yüzüğun icindeki tarihin onemi için
Nişan iptal etmiyolar
Hemde silinebilcek biseyken bu

Siz kafaya koymuşsunuz zaten yapicaksiniz bu nişanı
Bizleri sinir etmek icin konu açmişsinız sadece

Şu zamanda insanın çekirdek ailesi dışında birileriyle toplanmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Sadece aileler olacak diye düşünmeyin, o her bir insanın kimlerle teması oldu bilemezsiniz, temasları olan her kişiyi de salona soktunuz farz edin. Eldiven, maske demişsiniz de, sonuçta maske bile aslında %100 koruma sağlamıyor. Bir sürü insanın kapalı ortamda bir araya gelmesi ise tehlikeyi arttırıyor. Nikah şekerleri çok pahalı şeylerse, tarih yazan kartlarını çıkarırsınız, vakti gelince yeni kart bastırıp, takarsınız el birliğiyle, yok değmezse atın gitsin. Yüzükteki isim, tarih filan zaten değiştirilir. Bence bu zamanda keyfi işleri zorlamaya çalışasımız geldikçe, açıp yoğun bakımda coronayla savaşan insanların videolarına bakmak gerekiyor. O riske girmeye değer mi acaba?

Soylediginiz tarihten 1 gün sonra nişanım olacaktı benim de.iptal ettim hem de seve seve
Kimsenin hayatını riske atamam
Ha hazırlık vs yapmamistim zaten sade olacaktı ama yapmış olsam da birşey değişmezdi.
O vicdan azabı hiçbir şeye benzemez.

Bence bu işleri biraz ertelemelisiniz sizde böyle bir nişan yada düğününüz olsun istemeseniz.

Hayırlı geceler hanımlar. Ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. Daha doğrusu dünyaca. Mayısta düğünüm vardı iptal etmek zorunda kaldık corona dolayısıyla. Konu ablam. 5nisanda nişanı var-dı yani ne olacak bilmiyoruz salon nişanıydı haliyle iptal oldu ama yüzükler alındı içlerine tarihleri yazdırıldı 300 tane nişan şekeri yaptırdı üstünde tarihleri var yine 5nisan olarak. Hem bu salgın için hem de nişan olayı için çok üzgün. Size sorum şu
Biz bu nişanı evde sadece karşı tarafın ailesiyle yapsak öpüşme tokalaşma olmadan ayrı ayrı oturarak, olur mu? Ve de nişanla ilgili herhangi bir fotoğraf paylaşıldığında gelecek kınamalara karşı da çekimseriz açıkçası. Lütfen kötü söylem ve yargılama gibi yorumlar yapmayın zaten hassas bir dönem. Bu dönemde maskelerle nikah kıyan ve yine bu dönemde hamile kalmaya çalışan insanlarımız da var sonuçta. Yargılamıyorum asla ama sonuçta her çift işten gelince ayrı koltuklarda oturup ayrı odalarda uyumuyor. Nasıl nişan düşünürsünüz şu durumda diye bağıracaklar zahmet etmesin, hayat bir şekilde devam ediyor. Tedbirler alınarak bu iş mümkün olur mu esas sorum budur. Teşekkürler..
Bence yapmayın tabi sizin düşünceniz ama sabredin daha güzel olacak bir nisan sizi bekliyor sabrın sonu hayırdır. Riske atmayın .zaten biz burda birazda ne desek boş ablanla eniştenin kararı ama toplu nisan daha guzel sabretsinler daha guzelini yasasinlar zaten kuafor dış cekim yine ertelenecek o anin buyusunu bozmasinlar bence.benimde eşim askeri personeldi 3 kez nisan erteledik ve ocak ayının ayazında mecburen nisan yapmıştık 😊vardır bir hayır deyip bekleyin bence .şimdiden mutluluklar

Hadi yaptınız diyelim anne babalara bi şey olursa vicdanınız bunu kaldırabilecek mi ? Nişan için sağlık tehlikeye atılmaz . Dünyanın sonu değil ablanız nişanlanmazsa ölmez ama bir araya gelirseniz korona kapabilir

yani üzerinde 5 nisan yazıyor diye illa o tarihte kendimi ve sevdiklerimi riske atmak mı ? yada erteleyip yemişim 5 nisan'ı demek mi ?
hele ki 27 mart- 7 nisan en tehlikeli hafta uyarıları yapılırken açıkçası kim olsa kınar diye düşünüyorum bu durumu..

Damat adayi gelsin kapiya birbirlerine takiversinler yuzukleri. İlle ana baba baci kardes bir araya mi gelmek lazim? Yapmayin oyle bir sacmalik.

Şu zamanda insanın çekirdek ailesi dışında birileriyle toplanmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Sadece aileler olacak diye düşünmeyin, o her bir insanın kimlerle teması oldu bilemezsiniz, temasları olan her kişiyi de salona soktunuz farz edin. Eldiven, maske demişsiniz de, sonuçta maske bile aslında %100 koruma sağlamıyor. Bir sürü insanın kapalı ortamda bir araya gelmesi ise tehlikeyi arttırıyor. Nikah şekerleri çok pahalı şeylerse, tarih yazan kartlarını çıkarırsınız, vakti gelince yeni kart bastırıp, takarsınız el birliğiyle, yok değmezse atın gitsin. Yüzükteki isim, tarih filan zaten değiştirilir. Bence bu zamanda keyfi işleri zorlamaya çalışasımız geldikçe, açıp yoğun bakımda coronayla savaşan insanların videolarına bakmak gerekiyor. O riske girmeye değer mi acaba?

ya zaten maske sağlıklı insan için daha tehlikeli. bir şekilde damlacıkla ulaşırsa virüs maskeye yapışacak, e kendi nefesinden dolayı nemlenen maskede daha da güzel üreyecek.
ki ben öyle bir ortamda kesintisiz maske takılacağını da sanmam. neticede ev içi sıcak olacak, millet darlanıp çıkaracak.

Nişan Şekeri nedir? Gerçekten bilmiyorum. Fakat 200 kişi eve gelemeyecek aile arası olacaksa, şekerler zaten dağıtılamaz. Nişan yüzüğünü facede falan canlı yayın yapıp taksalar. Sanal nişan gibi olmaz mı acaba?

Acele etmeyin bekleyin ortalık en azından sakinleşince yaparsınız

Eger iki taraffta 15 gundur evdeyse ve hic cikmadiysa disari yapin nisani evde. Ama arada disari cikan olduysa risk var demektir yapmayin.

Nişan Şekeri nedir? Gerçekten bilmiyorum. Fakat 200 kişi eve gelemeyecek aile arası olacaksa, şekerler zaten dağıtılamaz. Nişan yüzüğünü facede falan canlı yayın yapıp taksalar. Sanal nişan gibi olmaz mı acaba?
Devir şeker devri, bilmiyor musunuz? =)) Bebeklikten başlıyor artık her türlü şey için şeker dağıtma merasimleri. Babyshower şekeri, 40'ı çıktı şekeri, ilk dişi çıktı şekeri, 6 aylık oldu şekeri, bebek kınası şekeri... Şekerciliğin altın çağlarını yaşıyoruz. :KK53: Nişan şekeri yine biraz daha anlamlı.

Tedbir derken! Ne yapabilirsiniz mesela?

Şey yapabilirsiniz mesela. Her gelene limon kolonyası+eldiven+maske. Korona konseptli nişan diye de, nişan masasının arkasına yazarsınız, ne hoş olur dimi 😑 anlamak zor vallahi. Az sabredin gençleerrr, dünyanın sonu değil henüz.

Bence nişanı yapın sonra tüm aile karantinaya girin aşağıda ambulanslar falan beklesin aksiyonlu olur hem kimse kolay kolay da unutamaz bu nişanı :işsiz:

1 yıldan uzun evli olup da bir gün olsun yüzüğünün içine bakmış,Nişan tarihini görmüş olanlar lütfen gülücükle emojilesin yazimi. Sadece merak ediyorum böyle birileri var mı???

Alyansımda tarih yok, zaten özel günler dışında da takmıyorum. Çıtayı iyice yükselttim😀 Yüzükteki tarihten dolayı nişan yapma düşüncesi bana ne kadar ilginç geldi, tahmin edersiniz.

Ve de nişanla ilgili herhangi bir fotoğraf paylaşıldığında gelecek kınamalara karşı da çekimseriz açıkçası.
Nasıl bir süreçte olursak olalım, illa o nişan masası önünde fotoğraf paylaşılacak diyorsunuz yani. 🤦🏻‍♀️

Yazının yarısında sizi kınamayalım diye dil dökmüşsünüz ama şahsım adına ben bıktım sizin gibi sorumsuz insanlardan. Bir de nikahla bunu bir tutmuşsunuz. Arkadaşımın Mart ayındaki düğünü iptal oldu. Ona göre atanma planları yapıldı. Ev tuttular, boş eve kira ödeniyordu. Erteleyecek halleri yok herhalde. Dört kişilik nikah kıydılar sadece. Ama sizin nişan şekerleriniz de önemli tabii.

Biz ne kadar dikkat edersek edelim, bu kafa yüzünden bu hastalık bitmiyor, kolay kolay da bitmeyecek. Hepimiz b.kumuzda boğulalım da kurtulalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X