lütfen yarım ikizmi tekmi tercih etmeliyim?

^ESRA^

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
112
12
96
Muğla
kızlar mrb.Dondurulmuş emriyo ile ikizlere hamile kaldığımı dün öğrendim fakat doktorum ikiz gebelik yerine tek gebeliği tercih etmem gerektiğini söyledi.ikizde daha çok riskin olacağı vb.şimdi ise bi karar vermem gerekiyor.İkizmi devm etmeliyim tekmi?gebeliği ikiz olupta yola tek bebekle devam edenler varmı?yardımcı olursanız çok sevinirim.çok kararsızım.Şimdiden teşekkürler...

bu zor bi karar. üçüz olsaydı kesinlikle 2 derdim. ama ikiz ise böyle devam edilebilir bence. ama özel bi sorunun yada çok yüksek düşük riskin varsa durum farklı. ki doktorunun bunu teklif etmesi bunu aklıma getirdi çünkü genelde ikiz gebelikler kabul edilebilir bi durum..

hayırlısı olsun, Rabbim bize de bu mutluluğu yaşatsın inşallah bize de dua et olurmu..

sagliginda his bir sorun yoksa ikiz diger 3 yada 4 gebelik kadar zor degil. nasipde varsa ikisinide kucagina saglicakla alirsin.bazen doktorlar ugrasmak istemiyor ve isin kolayina kaciyor.
bizim burda kesinlikle destek oluyorlar cogul gebelikte aldirmak bile istese anne doktor karsi cikiyor ve saglikli bir sekilde dogum oluyor

canim benim kesinlikle devam et ne kadar guzel bi sey yaaa
rabbim sana iki bebek nasip etmis bundan daha guzel ne olabilir
senin yerinde olmak isteyen okadaar cok kisi varki basta ben.......
eger onlarin dunyada yiyedek ekmeklri varsa yicekler yoksa zaten yok
sakin bebeginin canina kiydirma o senin canin o senin bebegin karar KESINLIKLE SENIN.....
DOKTORLARIN HEPSI ANLATIYOR RISKLERI AMA UCUZ DOGURANLAR BILE VAR ....
UMARIM HAKKINDA HAYIRLI OLAN BI KARAR ALIRSIN
LUTFEN IKIZ BEBEK BOLUMUNU BI GEZ O BEBEKLERI GORUNCE FIKRIN DEGISECEK CANIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Esracım öncelikle hayırlı olsun...bende 21 haftalık ikizlerime hamileyim. benimde tüp bebek ve geçen sene ilk denememde 9 haftalık bebeğimin kalbi durdu ve kaybettim. bende ciddi bir pıhtılaşma sorunu var. antifosfolipid sendromu....bu hastalık bebeğe giden damarlarda ciddi tıkanmalar yaparak bebeğin beslenmesini bozarak gelişimini durduruyor. ben hergün kan sulandıcı iğne ve aspirin kullanıyorum...yani demek istediğim ciddi sorunları olan riskli bir gebeyim. bu yüzden biz iki embriyo transfer ettirdik nasip ikiside tuttu. bize hiç bir zaman birini alalım tekiz devam etsin demedi doktorum.açıkçası bunuda ilk senin doktorundan duydum..üçüz olunca öneriyorlar ama ikizde hiç duymadım..eğer çok ciddi bir hastalığın yoksa,kalp kapak hastalığı , hipertansiyon, şeker hastalığı gibi...bu teklif bana hem bir doktor olarak hemde bir anne adayı olarak çok yanlış geldi.ek hastalığın yoksa ben aldırma derim...güzel bir gebelik geçirmeni dilerim..

ilk başlarda gebeliğimin üçüz olduğunu sanıyorduk... 3 kese görünmüştü... doktor birini dükksiyon yaplım dedi.kabul etmedim. risklerini anlattı.ve kararıma tamam dedi... 9.haftada 4 üzüm olduğunu öğrendik... keselerden biri ikiye bölünmüş ve tek yumurta içinde iki bebek vardı... doktor bu defa ısrarla bölünen kesenin içindeki bebeklerin redüksiyon olmasını söyledi. riskli dedi. çoook araştırdım.uzun zaman ağladım.. kanamamda kesilmedi..doktorum bu durumda hamileliğime bakamayacağını belirti. ankara ve istanbulda özel hastanelerle konuştum kimse kabul etmedi.. ve başka çarem kalmadı... iki bebeğimi feda etmek zorunda kaldım... şu an iki bebeğimle yola devam etmeye çalşıyorum... 4üz kalsaydı öleceklermiydi bilemem..4üz doğuran bile var bu forumda.... ama riskleri çok çok fazla..üçüz dede var ama 4üz göre daha az. ve 3üz doğuranda çok bu forumda... ikiz dersen sorma gani şu an 30 hamile var... sadece bu forumda .... ikiz hamile kalıp kaybeden yokmu oda var ama tek kalıp kaybeden erken doğurup birçok sıkıntı yaşayanda var..artık allahın verdiğine bu kadar isyan etmeyelim.. ne gelirse ondan gelir kuluna ..sabredelim ve görelim.... inşallah ikisinide hayırlısyla kucağına alırsın...

rabbim vermiş bebeklerini canım bende hep ikiz olmasını istemişimdir daha kısmet olmadı.bence rabbimin bir lütfu sana ikizlerine kıyma derim verende rabbim alanda rabbim unutma canım

kızlar mrb.Dondurulmuş emriyo ile ikizlere hamile kaldığımı dün öğrendim fakat doktorum ikiz gebelik yerine tek gebeliği tercih etmem gerektiğini söyledi.ikizde daha çok riskin olacağı vb.şimdi ise bi karar vermem gerekiyor.İkizmi devm etmeliyim tekmi?gebeliği ikiz olupta yola tek bebekle devam edenler varmı?yardımcı olursanız çok sevinirim.çok kararsızım.Şimdiden teşekkürler...

Bütün doktorlar tek gebelikten yanadır benim doktorumda hep onu der.Bana doktorum 3 embriyo transfer etti fakat bir anlaşma yaptı eğer üçüde tutarsa 1 tanesini alıcam diye.Ok dedim.Transferim gerçekleşti ve hamileyim.Şu an kaç tanesi tuttu bilmiyorum Perşembe günü bakılacak hayırlısıyla.Eğer ikisi tuttuysa almam ama üçü tuttu ise alırım dedi yine.İkiz gebeliği hiç bir doktor teke indirmez seninki niye öyle dedi anlamadım.Bende tek isterim ama ikiz ise hiç üzülmem devam ederim canım sende öyle yap.

benimde hayalüim ikiz çocuklarımın olmasıdır...sana neden sonlandır demiş anlamda veremedim....çünkü ikizde çok risk yokkk......bencede bebeklerinle yoluna dvam et canım...rabbim ikisinide kucağına almayı nasip etsin....ve hakkında hayırlısı olsun...

kızlar Allah hepinizden razı olsun içimi rahatlattığınız için.Bile bi cana kıymak düşüncesi zaten yıpratmaya yetiyo insanı.Doktorda fazla risk almamam için öyle bi seçenek sundu.Ama dediğiniz gibi benimde kabul ettiğim gibi ikiz anneleri çok.Allah isteyen herkeslere nasip etsin.Hepinize çok teşekkür ederiimm yalnız bırakmadığınız için.. Kocaman öpüyorum sizleri

arkadaşımın başına benzer bir durum olmuştu üçüzlere hamile kalmıştı. Doktor bir tanesini donduralım demiş. Oda kabul etmemiş. Ya üçü ya da hiç biri demiş. 6. ayında hepsini kaybetti:gitme:

sushi canımm üçüz gebelikde risk çok daha fazlaaa...fakat ikizde öle değilki....dondurulmuş olduğu için belki öle birinin alınmasını istemiş dr.diycem ama heralde bi ilgisi yoktur....bide dr.lar hem 1 tane gebelik istiyor hemde fazla embryo koyuyorr.....benim dr.um bana 5 tne 1.sınıf embryo koymuştu...ama giderkende 5 tane bebekle sakın gelme demişti....ne biliyim bazen dr.larda ne yaptığını bilmiyor diye düşünüyorum.....
ve ayrıcaaa resmen bebeğini öldürmek demek bu yaaaa.....neysee yine tekrarlıyorumm esracım hakkında hayırlısı olsun...rabbim tamamına erdirsin inşşşş.....

ikizde sen düşük riski fazla görünen bir gebe değilse sakın dokunma bebeklerine derim...
ben ikiz başladım havalara uçmuştum..8. haftamda biri kendiliğinden kromozom bozukluğu sebebi ile düştü gitti.. ne malum teke indirirsen diğerinin de böyle olup olmayacağı.. allahım vermiş, kısmetini de verir, kalacaksa sana onlarla beraber geçirecek ömür de verir... sakın dokunma ...allah yardımcın olsun...

Bu bizim sana söyleyebileceğimiz bir konu değil, milyon tane ikiz vardır ama kişi ve gebeliklerde milyon tanedir.

Sağlık problemlerinden dolayı 1 çocuğu bile doğuramayacak kadınlar var o yüzden buraya danıştığın aklına gelen her soruyu doktoruna danış, olmadı başka doktora danış ve ona göre karar ver.

Çünkü bu , bir foruma sorulacak ve oradan alınacak fikirle karar verilebilecek kadar basit bir soru değil, işin içinde senin ve bebeklerinin canı var.

Hakkında hayırlısı olsun

ikizde sen düşük riski fazla görünen bir gebe değilse sakın dokunma bebeklerine derim...
ben ikiz başladım havalara uçmuştum..8. haftamda biri kendiliğinden kromozom bozukluğu sebebi ile düştü gitti.. ne malum teke indirirsen diğerinin de böyle olup olmayacağı.. allahım vermiş, kısmetini de verir, kalacaksa sana onlarla beraber geçirecek ömür de verir... sakın dokunma ...allah yardımcın olsun...

serenanes arkadas hakli… sen simdi birini aldirirsan, bide digeri de kendiliginden düsük olursa… ben olsam asla affedemem kendimi. iyi düsün ilk sayfada bir doktor arkadasimizin dedigi gibi senin ciddi bir saglik sorunun yoksa…. yapma derim. Evet farkli doktorlarada danis ve fikir al bence...

Bu bizim sana söyleyebileceğimiz bir konu değil, milyon tane ikiz vardır ama kişi ve gebeliklerde milyon tanedir.

Sağlık problemlerinden dolayı 1 çocuğu bile doğuramayacak kadınlar var o yüzden buraya danıştığın aklına gelen her soruyu doktoruna danış, olmadı başka doktora danış ve ona göre karar ver.

Çünkü bu , bir foruma sorulacak ve oradan alınacak fikirle karar verilebilecek kadar basit bir soru değil, işin içinde senin ve bebeklerinin canı var.

Hakkında hayırlısı olsun

arkadas sadece danisiyor bizim fikrimizle tek hareket edecek degil. Sormasi cok normal insan degisik degisik bilgi edinebiliyor… Doktor da hata yapabilir cünkü… zamaninda benim ablama da doktor, ablam 4 aylik hamileyken 8 haftaya yakin hastanede yatti. Rahim acilmisti diye, bebegi aldiralim deyip durdu. Düsük olacak dediler. yasamiyacak dediler. Ki tek bebek ti, yani ikiz falan da degil. bebegin kalbi atarken neden doktor sanki öyle bir teklifte bulunur ki… Neymis anne ye eziyet olmassin diye (ablam 8 hafta boyunca hep sirt üstü yatti. affedersiniz tuvalete bile korka korka gidiyordu… )

Ama ne oldu… bebek erken dogdu (24 haftalikken 600 gram ile) ve yasadi… aralikta canim yegenim iki yasina basacak hayirlisiyla… o salak doktoru dinleseydi simdi bu dünya tatlisi kiz olmayacakti...

kesinlikle altını çizerek söylüyorum " sen tıbbi açıdan riskli bir gebe değilsen , ikiz gebelik sende kronik hastaliklar varsa ve bunlari tetiklemeyecekse( seker-tansiyon vs..) " şu an görüntü itibariyle sonlandırmayı gerektirecek bir durum yoksa aldırma....Farklı doktorlara git görün elbette ..Ben sanmıyorum ki bu kadar erken bir gebelik döneminde henüz tespit edilmiş bir sorun yokken doktorların bu kadar kolay teke indirelim diyeceğini.. farklı uzman görüşleri bakış açısını da kolaylaştırabilir..

arkadas sadece danisiyor bizim fikrimizle tek hareket edecek degil. Sormasi cok normal insan degisik degisik bilgi edinebiliyor… Doktor da hata yapabilir cünkü… zamaninda benim ablama da doktor, ablam 4 aylik hamileyken 8 haftaya yakin hastanede yatti. Rahim acilmisti diye, bebegi aldiralim deyip durdu. Düsük olacak dediler. yasamiyacak dediler. Ki tek bebek ti, yani ikiz falan da degil. bebegin kalbi atarken neden doktor sanki öyle bir teklifte bulunur ki… Neymis anne ye eziyet olmassin diye (ablam 8 hafta boyunca hep sirt üstü yatti. affedersiniz tuvalete bile korka korka gidiyordu… )

Ama ne oldu… bebek erken dogdu (24 haftalikken 600 gram ile) ve yasadi… aralikta canim yegenim iki yasina basacak hayirlisiyla… o salak doktoru dinleseydi simdi bu dünya tatlisi kiz olmayacakti...

arkadaş fikir soruyorsa, bende fikrimi söyledim bunda tepki verecek ne var anlamadım.

Bebeğinizi allah bağışlasın, ancak bütün örnekler böyle mutlu sonla bitmez.

kızlar tekrar teşekkürler.Herhangi kalıtsal bi hastalığım yok tansiyon şeker vb. Doktor sadece ikiz gebeliğin risklerini söyleyerek öyle bi öneri sundu.bakalım hafta sonu içim 2 dr.daha randevu aldım onlarada danışcam. Sizlerle her şeyi paylaşmak ve sormak çok güzel.Tabikii birbirimize sorunlarımızı soracağız,herkes fikrini söylemekte özgür.Tekrar teşekkür ederim.Cevap Yazan herkesten Allah Razı olsun..

Back
X