Lütfen yarına kadar bana bir fikir verin. Ne yapmalıyım?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.819
49.064
798
Kızlarr lütfen bana bir akıl verin..
Okuduğum üniversitede çap başvruları açıldı...
1 aydır belge işleriyle uğraşıyorum..
İlk başta çok istiyordum seçilmeyi kazanmayı ama zaman yaklaştıkça uzaklaşmaya başladım..
Aklımda hep sorular var....
acaba yapabilir miyim diye..
çünkü aynı anda iki bölüm okuyacağım, arkadaşlarımdan ayrı kalacağım, sosyal hayatım olmayacak...
Onun yerine yüksek lisans yaparım diyorum...
İnşallah seçilmem, ya seçilirsem o zaman vazgeçebilir miyim diye düşünüyorum..
Sizce başvuruyu bir dönem erteleyeyim mi?
Ne istediğimi bilmiyorum :50:

Kızlarr lütfen bana bir akıl verin..
Okuduğum üniversitede çap başvruları açıldı...
1 aydır belge işleriyle uğraşıyorum..
İlk başta çok istiyordum seçilmeyi kazanmayı ama zaman yaklaştıkça uzaklaşmaya başladım..
Aklımda hep sorular var....
acaba yapabilir miyim diye..
çünkü aynı anda iki bölüm okuyacağım, arkadaşlarımdan ayrı kalacağım, sosyal hayatım olmayacak...
Onun yerine yüksek lisans yaparım diyorum...
İnşallah seçilmem, ya seçilirsem o zaman vazgeçebilir miyim diye düşünüyorum..
Sizce başvuruyu bir dönem erteleyeyim mi?
Ne istediğimi bilmiyorum :50:

bence çok güzel bir şey ama tabii seninde istekli ve hevesli olman gerek

Ben de başvururken aynı sizin gibi düşünüyordum.
Seçilmeseydim çok rahatlardım , başvurmamak da istemiyordum , ama başa çıkabileceğimden de emin değildim. Zor bir dönemdi ama şimdi iyi ki başvurmuşum ve seçilmişim diyorum.
Gerçi benim iki bölümümün çok fazla ortak dersi vardı. Zaten onun seçmelisi , diğerinin zorunlusu derken yaz okullarına da kalarak 4 yılda bitirdim. Sadece bir dönem ders yüküm fazla olmuştu , diğer dönemlerde ya bir ders fazladan alarak ya da normal kredi kadar alarak tamamladım. Sosyal hayattan da , kulüplerden de geri kalmadım. Farklı bölümlerden pek çok arkadaşım oldu , çok değerli hocaları tanıyabildim. Bununla birlikte , elbette bazı fedakarlıklarda bulunmam gerekti , zorlandığım zamanlar oldu. Ama dediğim gibi , şimdi mutluyum , zaten iki bölümü de çok seviyordum , dersler de çift anadala çok uygundu.
Tabii , sizin üniversitenize ve bölümlerinize göre zorluk ve ders yükü farklıdır , ben pişman olmadım , ama sizin koşullarınız farklı olabilir ; ancak bence böyle bir fırsatı değerlendirin , zorlanırsanız zaten bırakabilirsiniz. Eminim başarılı ve ilgili bir öğrencisinizdir , bana kalırsa bir şans verebilirsiniz. İlgi duyduğunuz başka bir alana yönelmek ve kendinizi geliştirmek için çok güzel bir fırsat bu.

Son düzenleme:
Ben de başvururken aynı sizin gibi düşünüyordum.
Seçilmeseydim çok rahatlardım , başvurmamak da istemiyordum , ama başa çıkabileceğimden de emin değildim. Zor bir dönemdi ama şimdi iyi ki başvurmuşum ve seçilmişim diyorum.
Gerçi benim iki bölümümün çok fazla ortak dersi vardı. Zaten onun seçmelisi , diğerinin zorunlusu derken yaz okullarına da kalarak 4 yılda bitirdim. Sadece bir dönem ders yüküm fazla olmuştu , diğer dönemlerde ya bir ders fazladan alarak ya da normal kredi kadar alarak tamamladım. Sosyal hayattan da , kulüplerden de geri kalmadım. Ama elbette bazı fedakarlıklarda bulunmam gerekti , zorlandığım zamanlar oldu. Ama dediğim gibi , şimdi çok mutluyum , zaten iki bölümü de çok seviyordum , dersler de çift anadala çok uygundu.
Tabii , sizin üniversitenize ve bölümlerinize göre zorluk ve ders yükü farklıdır , ancak bence böyle bir fırsatı değerlendirin , çok zorlanırsanız zaten bırakabilirsiniz. Eminim başarılı ve ilgili bir öğrencisinizdir , bir şans verin. İlgi duyduğunuz başka bir alana yönelmek ve kendinizi geliştirmek için çok güzel bir fırsat bu.

Açıkcası bu cevabınıza bile üzüldüm..
Çünkü ben aman başvurma, zaten istemiyormuşsun gibi cevaplara ihtiyaç duyuyordum..
Sanırım buda istemediğimin göstergesi :(
Ama bir baskı da hissediyorum...
Elime fırsat geçmiş ve itmişim gibi...
Strese girdim resmen :50:

Açıkcası bu cevabınıza bile üzüldüm..
Çünkü ben aman başvurma, zaten istemiyormuşsun gibi cevaplara ihtiyaç duyuyordum..
Sanırım buda istemediğimin göstergesi :(
Ama bir baskı da hissediyorum...
Elime fırsat geçmiş ve itmişim gibi...
Strese girdim resmen :50:

Ah , anladım.
Pek hevesli değilsiniz , ben de sizin yaşadıklarınızı yaşadığım için paylaşayım dedim.
Ben de aslında kararınızı etkilemek istemem , sadece yardımcı olmaya çalıştım.
O halde biraz daha düşünmek üzere erteleyin. Kendi derslerinize yetebilirseniz ve hala istiyorsanız seneye başvurabilirsiniz.
Baskı altında hissetmemeye çalışın. Önemli olan mutluluğunuz.
Dilerim kararınız hayatınıza çok güzel bir yön verir.
Kendinizi yıpratmayın lütfen , başarılar dilerim. :)
Sevgiler.

Son düzenleme:
Açıkçası ÇAP hakkında bilgim yok ama, yazdıklarınızdan ve itiraflarınızdan anladığım kadarıyla kendinizi buna hazır hissetmiyorsunuz..
Ben de zamanında Milli Eğitim Bakanlığında bir konumda görevlendirilmek üzere çağırılmıştım..Benim için büyük bir fırsattı ama kendimi ona hazır hissetmiyordum..Yani valilere milli eğitim müdürlerine seminerler verecektim gerektiğinde...Sonra uğraşmam gerekti biraz zorladılar direkt bıraktım geldim ve üstümden bir yük kalktı..Sizde de bunu sezdim bence mutsuz olacaksanız hiç girişmeyin..

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar...
Aklım çok karışık ne yapacağımı hiç bilmiyorum....
Acaba içimde ukde kalır mı diye düşünüyorum
ama Sürekli ya seçilirsem? ya seçilirsem? korkusu var :(

İçinde biraz bile olsa şüphe varsa vazgeç bu işten, eger gerçekten istiyo olsaydın böyle düşüncelerin olmazdı. Ben de benzer bir konu açtım daha önce ve ganom gayet iyi, seçilcegimi biliyordum ama zaten 4-5 saatim yolda geçiyor bide 2 bölümün üstesinden gelemem dedim. Hem başkasının hakkını da yemeyelim, gerçekten isteyenlerin önünü açalım. Zaten çap yapmaktansa yüksek lisans daha iyi, 2 alana yetişmek mi yoksa bir alanda uzmanlaşmak mı? İşte bu yuzden ben yüksek lisansa karar verdim. Hepimiz için hayırlısı olsun :34:

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim isyyeeannn...
Bende senin gibi düşünüyorum....
Ama işte şu acabalar :D
Panik panik panik....
Hem başvurmaya korkuyorum, hem de başvurmamaya...

Back
X